沙文
回覆 20# 哈佛專家
沒有調查就沒有發言權,咁就已經唔符合西方的民主制度啦
咁樣建設民主,又真係備受全世界讚揚喎
http://henrymakow.com/2013/09/the-dalai-lama-a-CIA.html
哈佛專家

出現巨大的魔障,取消內容,並念誦六臂瑪哈嘎拉祈禱文
沙文
由今天開始,我誠心皈依陳建強博士與羅美玲女士,還要等師父師母批准才能成事。
哈佛專家 發表於 2014/11/21 01:09

您估武林咩?師母都有份批准。
現代学術界,譬如,好似您咁出身哈佛而去Stanford讀PhD,都唔駛mentor professor個老婆批准才能成事。
哈佛專家

哈佛專家

沙文
回覆 24# 哈佛專家

佛父佛母聯合在一起之情形都畀您觀想到,佢地冇哂隱私

夏雨来名聯:

今日門生頭點地
昨宵師母腳朝天
哈佛專家

沙文
師父在您左手邊,師母在右手邊,咁點聯合一體呀, 三文治咩?
哈佛專家
我係觀想師父師母係坐係我面前呀!大佬!
dior13dior13
沙文願意靈魂出竅坐一起湊一桌。
沙文
回覆 29# 哈佛專家

師父師母係坐係您面前聯合一體

佛教人仕確係一定採用這個體位,絕對唔会用基督教的 missionary position

呢味嘢嘅宗教取向寧舍壁疊分明
哈佛專家
沙文兄,你仍然未有資格修雙運法。你要念六字大明一億遍,念金剛經一千萬遍,才有機會修雙運法。

你把密宗的雙運法看得太簡單了。修雙運法成功的從來不多,90%都是墮下金剛地獄去了。
哈佛專家
沙文兄大概以為修雙運法很容易,且看做不到下列的最少的兩個條件?

修雙運法最起碼的條件包括:修寶瓶氣已有中等證量,即能閉一口長氣,支持兩分鐘之久,金剛拳法中能一口氣轉腹108次以上。
沙文
piece of cake.
凡係玩free dive嘅人都可以hold breath幾分鐘

http://www.dailymail.co.uk/news/ ... -22-22-minutes.html
world record 18分鐘,我水皮尐,但2.5 - 3 分鐘都唔難
但做愛時要hold breath,除非partner有臭狐嘅啫
所謂工多藝熟。能fullfill以上條件之喇嘛,其實係青頭仔,埋牙嗰陣唔accidental discharge就奇,平時都係要好似我咁多尐鍛鍊先得
沙文
此外, 不知何故,雙修佛像一定唔會用doggy style

missionary 就話要避忌基督教啫,但佛教冇理由要避忌doggies咖?用doggy style可以帶出「眾生平等」呢個訊息嘛。
哈佛專家
沙文兄,請你停止討論雙運法。我已經開始對你感到反感了。你對雙運法的本質根本沒有了解。
沙文
密宗弟子泱泱大度,唔會咁小器嘅。

多討論就多了解嘛,係貴教的雙運法姿勢太單調,獨沽一味,您應該向達賴反映我嘅寶貴意見,使雙運法趨多元化,您反而對我反感咁得意咖?
沙文
不知各位朋友有冇發覺,所有密宗雙運法的法相都係男女雙運,但以人口比例計,密宗教徒不可能全部係異性戀:
http://williamsinstitute.law.ucl ... e-LGBT-Apr-2011.pdf

咁若果冇同性雙運法,咁不同性取向之密宗人仕咪冇辦法進行雙運?達賴除了應付中央政府之外,有冇抽調一些時間/資金研究呢?