leefeng
『你喜欢点都得,你是為自己而活,不是為别人而活』
莫非在旺角通街大便的那個乞人憎便是你瘋

...
beebeechan 發表於 2016/10/15 21:46

乜你bbchan唔系食生菜發誓話生又为耶稣死又为耶稣咩?
咁你即係在彌敦道通街傳教喷糞的那個乞人憎便是你bbchan瘋佬啰???!!!
beebeechan
啊哈!白痴得你吖,我有話喜欢点都得咩?

leefeng 發表於 2016/10/16 10:30

係啵, 你都無話你唔會食屎既
我係咪都要假設你係會食屎既呢?
leefeng
係啵, 你都無話你唔會食屎既
我係咪都要假設你係會食屎既呢?
beebeechan 發表於 2016/10/16 10:55

原来你日日食屎當飯㗎?呵呵
你咁熟手技工有冇整埋比你啲屋企人食呢?
你使乜开口埋口假设人地食屎啫,
其实你自己咪日日都食緊屎啦,如果唔係你个口点会咁寃崩爛臭吖,小心食食埋埋啲屎臭死你个死邪教癫佬啊!
beebeechan
原来你日日食屎當飯㗎?呵呵
你咁熟手技工有冇整埋比你啲屋企人食呢?
你使乜开口埋口假设人地食屎啫,
...
leefeng 發表於 2016/10/16 12:36

你把口咁臭, 粗口夠爛
真有資格報名參選下屆垃圾會議員
沙文
sended 係14‧世紀英文, 有咩咁出奇,
用下old English, 即係"古語有云"啫
文化水平渣嘅教友先會以為sended 駭人

http://www.dictionary.com/browse/sended
leefeng
你把口咁臭, 粗口夠爛
真有資格報名參選下屆垃圾會議員
beebeechan 發表於 2016/10/16 22:20

“先撩者贱,打死无怨”,你地啲耶稣教虾虾霸霸,你地啲耶稣教/耶稣教徒好似木虱甴曱老鼠害虫细菌一模一样,害人害物!
最好就係將你地啲耶稣教/耶稣教徒殲滅,從此天下太平國泰民安,人人安居樂業!
抽刀斷水
sended 係14‧世紀英文, 有咩咁出奇,
用下old English, 即係"古語有云"啫
文化水平渣嘅教友先會以為sended ...
沙文 發表於 2016/10/16 23:27

咁我想問下有人用rised黎東施效顰,又有無古語支持?

這種新版友一來, 
全版人的英語水平都給 rised 了,
由 E 級 變了 C 級 ...
beebeechan 發表於 2016/10/15 23:29
沙文
回覆 27# 抽刀斷水

等陳版友自行解釋啦

我諗佢會話rised這個字
同水变酒
5餅3魚
及翻生時所著嘅嗰件衫一樣

係耶穌變出黎嘅
主耶穌講嘢,有時又唔錯得哂,而且佢都好鈡意用old English
"Thou hypocrite, first cast out the beam out of thine own eye; and then shalt thou see clearly to cast out the mote out of thy brother's eye."
beebeechan
回覆  抽刀斷水

主耶穌講嘢,有時又唔錯得哂,而且佢都好鈡意用old English
"Thou hypocrite, first cast out the beam out of thine own eye; and then shalt thou see clearly to cast out the mote out of thy brother's eye."

...
沙文 發表於 2016/10/17 01:48

耶穌都鍾意用下文言文架:

爾目中有梁木、何以語兄弟曰、容我去爾目中之草芥乎、
僞善者乎、先去爾目中之梁木、方可瞭然、以去兄弟目中之草芥也、
beebeechan
咁我想問下有人用rised黎東施效顰,又有無古語支持?
抽刀斷水 發表於 2016/10/17 00:22

無喇喇加個古字, 以為好得意
咁我真係頂你個沛, 楂爆你個膥袋。

咁, 舊野又唔係一定唔好
舊衣式著係現代人身上又幾可愛既
沙文
回覆 30# beebeechan

唔好啦, 阿穌話新舊溝埋一定唔work咖
9:17也沒有人把新酒裝在舊皮袋裡.若是這樣、皮袋就裂開、酒漏出來、連皮袋也壞了.惟獨把新酒裝在新皮袋裡、兩樣就都保全了。
抽刀斷水
回覆 31# 沙文

啊,難怪舊教溝極都溝唔掂新教啦。
beebeechan
回覆  beebeechan

唔好啦, 阿穌話新舊溝埋一定唔work咖
9:17也沒有人把新酒裝在舊皮袋裡.若是這樣、皮袋 ...
沙文 發表於 2016/10/18 00:26

係丫
舊瓶新酒, 
的確好危險
沙文
回覆 33# beebeechan

舊瓶新酒,recycle係對環境保育好重要, 阿穌呢尐思想out啦
http://www.gpi.org/recycling/glass-recycling-facts
leefeng
耶穌都鍾意用下文言文架:

爾目中有梁木、何以語兄弟曰、容我去爾目中之草芥乎、
僞善者乎、先去爾目中之梁木、方可瞭然、以去兄弟目中之草芥也、

beebeechan 發表於 2016/10/17 21:13

不倫不纇!
耶稣同佢啲耶徒一樣冇料兼造假!
假耶稣假耶經無所不假!
無恥出賣中國人尊嚴,文字,来媚洋都媚得衰過人:
爾目中有梁木?等我教精你件賣國垃圾;
简体:尔目中有梁木
繁體:爾目中有樑木
沙文
我細個嗰陣阿媽叫我去糴米, 佢教我米一定要新舊撈埋先好食

若然馬利亞有我阿媽煮飯咁好食,穌仔就唔会講埋尐白痴嘢啦
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/10829392/20140307/52257824
beebeechan
.
無恥出賣中國人尊嚴,文字,来媚洋都媚得衰過人:
爾目中有梁木?等我教精你件賣國垃圾;
简体:尔目中有梁木
繁體:爾目中有樑木
leefeng 發表於 2016/10/18 01:34

乜呢回你又唔忍係咁講既?:
冇所谓,你喜欢点写都得,你是為自己而活,不是為别人而活!
leefeng 發表於 2016/10/15 12:35
beebeechan
我細個嗰陣阿媽叫我去糴米, 佢教我米一定要新舊撈埋先好食
..
沙文 發表於 2016/10/18 01:50

呢d 係你老母為了慳一個幾毫,
編出黎呃你, 安慰佢自己既大話
沙文
您唔熟行亂咁車,就係同聖教会倒米
http://news.mingpao.com/pns/%E9% ... 00005/1440092721112
beebeechan
您唔熟行亂咁車,就係同聖教会倒米

以一年一造的泰國香米為例,每年農曆十月左右是新米上市的時候,故現時市面的新米實為2014年的出品,舊米則是2013年。店內主要賣三款香米——全新、全舊及新舊溝米,當中溝米的比例還得配合天氣季節而定。「夏天的話,我會以較多新米兌舊米,至年底新米上市,此時水分多的新米口感較黏,最好以小量新米溝大量舊米來吃。」
沙文 發表於 2016/10/18 08:11

市埸促銷包裝話黎唶
唔係咁講, 搵亞福亞水黎買舊米咩!
舊米點清貨 呀?