beebeechan

你都唔好咁老定, 分分鐘唔夠食

匿名
你都唔好咁老定, 分分鐘唔夠食
beebeechan 發表於 2013/2/9 12:20

話題扯太遠了吧。
那何不秀秀伊索匹亞難民的照片。
beebeechan
話題扯太遠了吧。
那何不秀秀伊索匹亞難民的照片。
Guest from 219.86.160.x 發表於 2013/2/21 14:04

你不懂如何貼圖耶?
沙文
從前, 教堂有一招好殺食嘅傳教絕招 -- 派奶粉

但如今, 点解見到內地奶粉咁渴市, 教會又唔出招呢? 照計應該係傳福音嘅黄金机会黎喎?

beebeechan
從前, 教堂有一招好殺食嘅傳教絕招 -- 派奶粉

但如今, 点解見到內地奶粉咁渴市, 教會又唔出招呢? 照計應該 ...
沙文 發表於 2013/2/28 14:44

新一代興餵人奶啵
一人來吮一口耶?
沙文
新一代興餵人奶啵
一人來吮一口耶?
beebeechan 發表於 2013/2/27 22:48

耶雖然成日打出兩個lin頭, 不過係冇奶嘅。唔信您隊個嘴埋去吮一口試下

hellboy
耶雖然成日打出兩個lin頭, 不過係冇奶嘅。唔信您隊個嘴埋去吮一口試下

...
沙文 發表於 2013/2/28 14:56

哈。
beebeechan

...
沙文 發表於 2013/2/28 14:56

露乳頭事少哩
跟羅馬人施刑手法,耶穌下邊都露埋,畫師係故意加番條布唶。
莫非你又想。。。。。。
沙文
露乳頭事少哩
莫非你又想。。。。。。 ...
beebeechan 發表於 2013/2/27 23:03

我確係想您會含下佢
沙文
露乳頭事少哩
莫非你又想。。。。。。 ...
beebeechan 發表於 2013/2/27 23:03

如今我們可以證實,夭主教徒係唔識聖經嘅。
其實羅馬人施刑手法十分文明, 同子路之結纓而死不相伯仲。釘架, 係有衫著嘅:

27:28 他們給他脫了衣服、穿上一件朱紅色袍子.用荊棘編作冠冕、戴在他頭上、拿一根葦子放在他右手裡.跪在他面前戲弄他說、恭喜猶太人的王阿。又吐唾沫在他臉上、拿葦子打他的頭。
27:31 戲弄完了、就給他脫了袍子、仍穿上他自己的衣服、帶他出去、要釘十字架。
beebeechan
27:31 戲弄完了、就給他脫了袍子、仍穿上他自己的衣服、帶他出去、要釘十字架。
.
沙文 發表於 2013/2/28 21:50

可是, 第35節又說:
他們把衪釘在十字架上以後,就拈鬮分了衪的衣服;

豈不是耶穌要著幾件衫?
沙文
冇錯。若是尋常一件底衫膠拖, 点会引起羅馬佬有興趣搶呢?搶到都屣氣啦。羅馬佬所搶者, 必定係值兩個錢嘅名牌。
根據猶太佬dress code, 著咗衫都仲要著埋tallit嘅。其款式都幾似aerobic suit:
乜夭主教唔係話要考過基本常識先入得嘅咩?
http://www.hebrew4christians.com ... n/tallit_katan.html
beebeechan
我係信天主教, 又唔係入藉猶太教, 猶太佬點著衫唔係咁關我事.
沙文
回覆 173# beebeechan

関孱仔穌事嘛。所以普世嘅聖經對主嘅衣著咁詳細描述, 就係要教育您呢種誤以為唔關您事的錯誤教徒
匿名
讚美神係用靈既
但係當一個領詩既人唱得難聽
反而會影響其他讚美緊神既人
因為領詩或人前唱歌既人除左唱比神聽之外仲要唱比人聽
沙文
讚美神係用靈既
靈唔会受一個唱得難聽領詩人嘅影響
匿名
初信既人並唔知點讚美神
反而會留意歌聲、旋律
覺得難聽既話,會對基督教抱著差既印象
甚至跌倒
為著人既緣故而唱好D係好正常嫁
沙文
唔会嘅。佢到会認為唱得難聽都夠胆唱, 誠為難能可貴, 會對基督教抱著好既印象。
甚至興起
為著人既緣故而唱衰D係好正常嫁
沙文
其實, 情况就同做愛一樣。
同老婆做愛, 她7情上面之餘, 技巧上總是有些欠缺, 但您內心感激她對您的盡心服侍。
而叫雞, 她叫牀叫得很專業, 很好聽;但就是因為太專業了, 以致產生抽離感, 使您会很自覺這只是經過預先設計的服務而已。
beebeechan
其實, 情况就同做愛一樣。
同老婆做愛, 她7情上面之餘, 技巧上總是有些欠缺, 但您內心感激她對您的盡心服侍 ...
沙文 發表於 2013/3/2 05:53

是否暗示, 投訴你老婆同你做時只係七情上面, 交功課咁
返到教會就全程投入, 十分專業?