leefeng
你講清楚啲好喎,你話我想咗好耐,講到好似我自己想咁做咁。
抽刀斷水 發表於 2024/4/26 23:42

哈哈,Sorry, 應該更正係抽刀兄想咗好耐既野是為教徒安全着想既建議。
leefeng
咁三自教會應該係最蒙神喜悅嘅教會,所以,大6嘅教會做得咁好,冇基督教真係唔得嘅。
黨同教會直情係父子關 ...
沙文 發表於 2024/4/26 23:50

三自教會係:你個以色列神+人咪伸隻手入黎,死開啦!
我諗:如果教會需要一個主宰,中國有大把,唔需要一个鹹蟲以色列人。
沙文
黨唔係咁諗, 佢哋特登設立三自教會歡迎 以色列神
你唔好見佢成立三和尚寺歡迎印度菩薩
沙文
回覆 18# 抽刀斷水

3自教會真係做到你嘅要求喎, 咁officially本網係唔係應該出一封letter of appreciation表揚下呢?
leefeng
黨唔係咁諗, 佢哋特登設立三自教會歡迎 以色列神
你唔好見佢成立三自和尚寺歡迎印度菩薩 ...
沙文 發表於 2024/4/27 01:51

以色列神睇見一定嘔血!

沙文
唔會,以色列神好包容,墨西哥佬嘅day of the dead都融合咗好L耐啦
dont forget先前又有羅馬佬太陽神節,都係咁吸納。多一個祭祖有乜所謂
leefeng
耶稣話 ‘人到我这里来,若不恨自己的父母,妻子,儿女,弟兄,姊妹,和自己的性命,就不能作我的门徒’。
一家大細樂融融祭祖?打耶稣的臉?
沙文
打臉有乜所謂呢, 你唔知佢哋面皮有幾厚咩?

欣賞下, 激死你都未激死佢
沙文
你以為粵劇係地方戲曲, 不足為患?
畀埋京劇你欣賞下, 流鼻血啦掛

沙文
有好多集㗎, 慢慢睇啦

https://www.zanmei.ai/album/beijing-opera-2.html
抽刀斷水
回覆  抽刀斷水

3自教會真係做到你嘅要求喎, 咁officially本網係唔係應該出一封letter of appreciation表 ...
沙文 發表於 2024/4/27 01:54

一經確定3自=閹割神父/神職人員,感謝函即日順豐送出。
leefeng

睇下邊個唱得冇咁骨痺!

leefeng
你以為粵劇係地方戲曲, 不足為患?
畀埋京劇你欣賞下, 流鼻血啦掛
沙文 發表於 2024/4/27 08:59

「阿爸父」?
唔止流鼻血,嘔埋隔夜飯!
沙文
https://www.facebook.com/share/v ... wG/?mibextid=oFDknk
沙文
一經確定3自=閹割神父/神職人員,感謝函即日順豐送出。
抽刀斷水 發表於 2024/4/26 18:43

我以為你嘅目的真係為咗善信著想, 神蹟人員唔性侵
原來切JJ已經係目的嗱
沙文
其實在這方面Fusion, 貴國亦都唔弱嘅, 我記得細個嗰陣都睇過革命樣板戲芭蕾舞劇

唔知而家呢啲係唔係叫做”福音樣板戲”?
洋人似乎在這方面比較有職業道德唔會撈過界, 未睇過福音芭蕾舞(陳版友有冇補充資料提供?)

沙按: 唔知白髮魔女傳係唔係抄佢嘅呢