沙文
回復 40# beebeechan

係耶穌呢尐懶蟲先會爛瞓到打風都唔知醒啫.
我長期失眠嘅
beebeechan
回復  beebeechan

係耶穌呢尐懶蟲先會爛瞓到打風都唔知醒啫.
我長期失眠嘅 ...
沙文 發表於 2010/10/29 07:03

平生不作虧心事
半夜打風也不驚
沙文
您唔好聽天氣預報啦笨七

唔知各位記唔記得, 耶穌呢條粉腸道貌岸然咁話徒兒們, 什麼木屑, 什麼大樑:
Luk 6:41 怎麼,你看見你兄弟眼中的木屑,而你眼中的大樑,倒不理會呢?
你怎能對你的兄弟說:兄弟,讓我取出你眼中的木屑吧! 而你竟看不見自己眼中的大樑呢?假善人啊!先取出你眼中的大樑,然後纔看得清楚,以便取出你兄弟眼中的木屑。

當徒弟仔合下眼抖一陣, 耶穌點樣丙佢地:
Mat 26:40 衪來到門徒那裏,見他們睡著了,便對伯多祿說:「你們竟不能同我醒寤一個時辰嗎?
醒寤祈禱吧! 免陷於誘惑;心神固然切願,但肉體卻軟弱。」

而佢自己元龍高卧就可以大模斯樣, 唔知個羞字點寫:
Mat 8:24 忽然海裏起了大震盪,以致那船為浪所掩蓋,耶穌卻睡著了。

點解百多碌唔挖耶穌對眼核珠出來揾下裡面係木屑定大樑?定係眼屎多得滯?
beebeechan
睡覺不是罪惡, 不過做得不合時宜就係問題。

十號風球不用上班, 當然在家抱頭大睡, 有咩唔妥?

我開會發言時, 你係到睡覺扯鼻鼾, 就是乞人憎。

咁簡單既都唔明,仲要拎出黎懶醒咁講。
him1006
Mat 8:24 忽然海裏起了大震盪,以致那船為浪所掩蓋,耶穌卻睡著了。

聖經係想講耶穌唔驚大風大浪,唔likey講句野就咩事都冇,好勁好勁咁姐
主要係說明耶穌好強大
仲有阿,今日re老師話wo,阿當同夏娃食左善惡樹果子,所以有罪
咁我想問下,善惡樹係上帝放係度架wo,蛇ed咁既惡野,又係上帝放係度架wo
咁如果放包白粉係屋企,同個仔講唔食得,咁個仔食左就係個仔既錯?
沙文
回復 44# beebeechan

打大風時寧願抱頭大睡唔肯主動同舟共濟, 仲夠胆死扮偉大

羅馬佬黎拉人, 徒弟還拖佢又扮哂嘢話唔好, 咁唔好就俾人瞓番覺啦, 係都要摷醒人就安樂, 根本徒弟醒咗都不用上班冇嘢做, 當然在家抱頭大睡啦, 有咩唔妥?
沙文
回復 45# him1006
佢真係強大就眨下眼都風平浪靜啦, 乜q要開到聲鬧風咩?
真係怕老婆嘅人, 她用双鳳眼一掘, 我就即刻收皮啦, 邊駛開聲咖?
beebeechan

打大風時寧願抱頭大睡唔肯主動同舟共濟, 仲夠胆死扮偉大

沙文 發表於 2010/10/29 21:24

打大風時, 住高層的你覺得間屋搖搖下, 你老婆騰哂雞, 驚死大風吹冧橦樓咁, 成日係你耳邊依依哦哦: 老公...不如走哩....老公..不如去酒店住一日先哩...老公, 不如落樓下哩....老公, 不如返亞媽到哩......
做建築師的你心知大廈有足夠防風力的設計, 未驚過!
去大覺訓。

耶穌知道萬事有天主照住, 無有怕, 得唔得先?
你咪煩哩
沙文
回復 48# beebeechan
我緊係會攬住佢嘴一啖:「honey唔駛驚, 有我係度, 我地死都攬住一齊死!」
然後在枕頭底攞個袋出來, 放入她口中, 要她帮我戴

耶穌, 就係唔夠細心
beebeechan
回復  him1006
真係怕老婆嘅人, 她用双鳳眼一掘, 我 ...
沙文 發表於 2010/10/29 21:39

所以咪話你成日唔識經

真係怕老婆嘅人, 她用双鳳眼一掘, 我就即刻收皮啦, 邊駛開聲咖?

回復  him1006
羅馬佬黎拉人, 徒弟還拖佢又扮哂嘢話唔好, 咁唔好就俾人瞓番覺啦, 係都要摷醒人就安樂, 根本徒弟醒咗都不用上班冇嘢做, 當然在家抱頭大睡啦, 有咩唔妥?

羅馬佬來拉人時, 耶穌已經可以以一敵六百, 六百人都跌倒在地, 仆到在街了。
正正就是「眨下眼都風平浪靜啦」
耶穌要反抗拒捕, 單拖己經夠馬, 使鬼伯多祿過把劍呢?
(實在你有無讀過當時的情節架? 好似.....無囉)
沙文
羅馬佬來拉人時, 耶穌已經可以以一敵六百, 六百人都跌倒在地, 仆到在街了。
耶穌要反抗拒捕, 單拖己經夠馬, 使鬼伯多祿過把劍呢?
beebeechan 發表於 2010/10/29 05:48

係咯, 耶穌咁把炮, 咁百多碌瞓覺都冇問題啦
beebeechan
我緊係會攬住佢嘴一啖:「honey唔駛驚, 有我係度, 我地死都攬住一齊死!」
然後在枕頭底攞 ...
沙文 發表於 2010/10/29 21:47

恭喜
老婆有穴, 沙文有鳥, 有棲息之所矣
沙文
回復 52# beebeechan

係呀, 最驟忌就係她想要鳥之時我瞓到好似耶穌咁
him1006
耶穌知道萬事有天主照住, 無有怕, 得唔得先?

似住有天主照住就冇有怕,諗起黑幫大佬,勿怪
beebeechan
似住有天主照住就冇有怕,諗起黑幫大佬,勿怪
him1006 發表於 2010/10/30 18:47

簡單不過,
黑白二路, 你會點揀唶

你要跟從天主, 定係跟從魔鬼?

天主就係俾你自由揀。
有些人揀跟魔道, 偏門..........的確撈到盤滿砵滿的
沙文
回復 55# beebeechan
咁就好了
我要求都唔高
只要盤滿砵滿就心滿意足了
beebeechan
咁就好了
我要求都唔高
只要盤滿砵滿就心滿意足了
沙文 發表於 2010/10/31 00:59

你走你的獨木橋,我行我的陽關路.....
後會無期
沙文
回復 57# beebeechan

您....您....您仲後生, 唔好睇唔開做儍事啦
him1006
我2個都唔跟,做番自己,唔想俾人控制
你既奴性真高,佩服佩服,小弟甘拜下風
beebeechan
唔想俾人控制
你既奴性真高,佩服佩服,小弟甘拜下風
him1006 發表於 2010/10/31 12:32

我每日駕車, 都依從不許轉左, 單程路, 紅燈停車....
唔知算唔算奴性高呢?