沙文
我都寧可信其有暫時計數離場, 橫掂佢話就話減息但係得把口

3個月前就預言「川普遇刺」耳朵受傷 神秘牧師示警:經濟將崩盤
周刊王CTWANT |李羿璇
2024年7月16日 週二 上午3:25
川普出席造勢活動時遭到槍手暗殺,耳朵也因此受傷。(圖/達志/美聯社)
川普出席造勢活動時遭到槍手暗殺,耳朵也因此受傷。(圖/達志/美聯社)
[周刊王CTWANT] 美國前總統、共和黨籍總統候選人川普(Donald Trump)於本月13日遭遇暗殺,這起事件不僅造成川普耳朵受傷,更有現場民眾因此喪命,事件發酵後,社群媒體上也瘋傳一段影片,內容是基督教牧師布蘭登比格斯(Brandon Biggs)早在4個月前預言川普會遭遇暗殺。

根據外媒《Newsweek》的報導,基督教牧師布蘭登比格斯(Brandon Biggs)表示,自己幾個月前就預見到有人會企圖暗殺川普。布蘭登比格斯預言的影片被發布於3月15日,比格斯在影片中表示自己看到川普正在崛起,然後有人試圖暗殺他,「一顆子彈從他的耳朵旁飛過,距離他的頭部如此之近,以至於震破了他的耳膜」,他在說話時還摸了摸自己的右耳,而川普遇襲時也是右耳擦傷流血。

比格斯還預言,川普躲過子彈後會開始變成虔誠的基督教徒,同時他也預言拜登將會敗選,隨後將會發生一場比20世紀初經濟大蕭條更嚴重的「經濟大崩潰」,但他認為這並不是厄運和陰霾,「天空不會塌下來,這是一次修正,修正即將到來」。

事實上,在川普遇襲後,槍手克魯克斯(Thomas Matthew Crooks)也迅速遭射殺,隨後FBI也開始調查槍手的動機,根據《CNN》報導指出,FBI於15日發出一份聲明,表示他們已經徹底調查了槍手克魯克斯的手機,同時也對現場人員、活動參加者進行了將近100次的詢問,但是從中根本沒有任何有效的發現,根本找不到任何克魯克斯的犯罪動機。

FBI先前也曾表示,他們相信克魯克斯是單獨犯案,有官員表示,自從案發之後,克魯克斯的父母十分配合執法人員的調查,但克魯克斯的父母表示,兒子過往並未顯示出任何極端行為或相關的想法。而根據FBI的調查結果,克魯克斯日常似乎沒有深交的友人,同時也未曾透露過其政治傾向,因此目前尚無定論。
沙文
沙文
但係點解我搵唔到3月14日upload嘅片?
beebeechan
呢條友成日魚翁撒網式講預言架喇

睇佢過往十幾廿年作過乜預言:
佢話
美國將會被東方射過來的火箭, 電磁脈沖彈襲搫, 成個中部癱瘓;(點解唔係打東北部啲大城市, 要打啲低人口既地區?)
意大利有火山爆發, 死傷無數
世界出現瘟疫, 死3億人
銀價暴升至$100/oz (今日都只係$30/oz)
買入伊拉克幣...升到巴巴聲咁講....(信佢就破咗產)

我每期六合彩都買百幾條, 都有一兩條中下卦。

咁既業績, 信唔信得過先?
沙文
中一條都夠。
橫掂而家all time high, 套一套現唔會點錯。
最多唔short佢咁大貪, 淨係買少少put玩下
beebeechan
中一條都夠。
橫掂而家all time high, 套一套現唔會點錯。

沙文 發表於 2024/7/18 05:35

咁要戰勝自己既貪婪先得, 知足常樂
beebeechan
中一條都夠。

最多唔short佢咁大貪, 淨係買少少put玩下 ...
沙文 發表於 2024/7/18 05:35

雖則`short 係話 unlimited liability...
肯止蝕, 都好過買option....到期expire 就窩可

唔想風險咁大, 可以玩下 direxion ETF 既...升跌都有得玩
沙文
梗係,您咁講即係話機關槍冇用。
但係您揸住支bolt action 步槍,對家揸M134,您又唔話“屌您估您槍槍中咩”
抽刀斷水
楊天命今年2月9日在節目中已預言特朗普會中槍,預言牧師片段係3月15日,唔排除係牧師抄楊天命既預言,不足以使本帖題目「基督教贏返一鋪」成立。

參看:楊天命預言特朗普遇刺片段曝光 #Short #杜汶澤 #楊天命 #特朗普 #donaldtrump - YouTube
沙文
幾時upload?youtube紀錄話4days ago.
抽刀斷水
回覆 10# 沙文

係喱騷既收費節目,你試下subscribe睇下真正upload日期。
沙文
但係牧師有話右耳中槍,楊天命就冇話乜部位
抽刀斷水
但係牧師有話右耳中槍,楊天命就冇話乜部位
沙文 發表於 2024/7/18 19:55

「震破了他的耳膜」 <-- 無喎
沙文
and then I saw an attemt on his life. that this bullet flew by his ear and it came so slose to his head that it busted his eardrum and I sw he was fell to his knees during tis time ............講嘅時候佢指住右邊邊耳仔
抽刀斷水
回覆 14# 沙文

右耳係中,但無busted his eardrum呢。
沙文
我都冇試過子彈耳邊飛過,唔知感覺会唔會係eardrum got busted
您咁肯定冇茄?不如您企定定,我借把AR15畀陳版友瞄您右耳打一槍,然後您先話畀大家聽係咪有eardrum busted嘅感受
抽刀斷水
回覆 16# 沙文

對唔住,我錯。
沙文
未必您錯,試過至知
沙文

佢出貓! 人哋打140M, 佢好似10M都唔夠

你嘅測試一定要照足現場距離

(嗰條嗹仔係咪真係用red dot sight?我有尐懷疑)

抽刀斷水
邊位負責之後射殺shooter(暫定為陳版友)環節?