beebeechan
我想喺food chain高啲嘅位置喎
沙文 發表於 2023/3/7 05:40

你想做鯊文?

大白鯊係老二咋.....佢都俾orca 恰架

Orcas killing Great White shark (South Africa, 2022)

沙文
算吧啦, 冇所謂啦, 到時有冇得揀做乜嘢動物都唔知,佛經都冇講得好詳細。
你哋啲宗教刊物全部都係咁嘅, 一到我問detail一些就一問三不知,” 天機不可洩漏”, “只有父知道”咁就算L數, 好似國家機密咁樣唔準人刺探
要求我要做嘅嘢就鬼咁detail喎

譬如fitness Club嬲我入會, 有權參觀下你啲facilities, personal trainer係咪1 on 1, 幾多靚女members先決定, 但你哋個個都係咁, 天國又話到時入咗先至睇到, 西天又話死L咗先至去得睇係點, 咁.........好啦搵你哋個總教練同我講解下啦?

”總教練以前嚟過, 而家返咗去喇, 唔知幾時再嚟, 但係唔緊要, 佢留低咗本brochure, 你自己睇飽佢啦, 有咩唔明都唔好問我,我都唔知咁多㗎, 戒咗吹水好L耐㗎喇

最多我個個club都唔join囉, 你哋好L大呀而家?

beebeechan
算吧啦, 冇所謂啦, 到時有冇得揀做乜嘢動物都唔知,佛經都冇講得好詳細。
你哋啲宗教刊物全部都係咁嘅, 一 ...

譬如fitness Club嬲我入會, 我有權參觀下你啲facilities, personal trainer係咪1 on 1, 幾多靚女members先決定, 但你哋個個都係咁, 天國又話到時入咗先至睇到, 西天又話死L咗先至去得睇係點, 咁.........好啦搵你哋個總教練同我講解下啦?

”總教練以前嚟過, 而家返咗去喇, 唔知幾時再嚟, 但係唔緊要, 佢留低咗本brochure, 嗱你自己睇飽佢啦, 有咩唔明都唔好問我,我都唔知咁多㗎, 戒咗吹水好L耐㗎喇”

屌最多我個個club都唔join囉, 你哋好L大呀而家?

沙文 發表於 2023/3/7 08:37

少.....人吔排隊都係買樓花咋

輪到你時, 你話要睇下啲磚用也料, 施工時貨有無不對辦, 係咪同示範單位一樣.....窗景係咪山景唔係對面屋部冷氣機....鄰居係咪靚太susanna.....先買

個售樓員咪講:屌最多你咪唔買囉, 你好L大呀而家? 無你買我哋「牆實」執笠咩
沙文
屌貴寶號係乜大話? 下我聽唔清楚呀......

沙文
喂聽講佢而家好L得閒㗎喇喎......如果佢親自嚟介紹下, 我或者會畀面幫襯㗎

https://tw.news.yahoo.com/47%E5% ... F%B0-034645092.html
沙文
發夢咩, 唔睇下咩息口,未加完咖!仲有人排隊買樓, 你夠薑去掃貨

長沙灣愛海頌劈價清貨尾 最高減價16%
長實集團(01113)旗下長沙灣愛海頌,周五(3日)更新價單,因應市況將10伙單位的售價下調約10至16%。同時上載銷售安排,落實下周五(10日)發售22伙。該公司營業部首席經理郭子威表示,是次以合理價推售餘貨益街坊,因為項目已入伙一段時間,故希望沽出餘貨盡早結算,以便資金回籠作其他有利投資,稍後亦將推售該盤車位及商場。

該公司高級營業經理梁焯鏗指,該盤落實下周五晚上7時起推售餘下最後22伙,分別招標形式發售12伙及價單形式推售10伙。其中,價單出售的單位售價已下調,最新折實價由1,179萬至1,287.3萬元,折實呎價15,000至16,696元。入場單位為3座10樓B室,實用面積786方呎,折實呎價約15,000元。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/fina ... 0203_00842_001.html
沙文
埋嚟睇埋嚟揀呀,唔買都睇下啦各位街坊

旺角地王$3103呎平過粉嶺 「隨行就市」地皮或越賣越平
beebeechan
發夢咩, 唔睇下咩息口,未加完咖!仲有人排隊買樓, 你夠薑去掃貨

長沙灣愛海頌劈價清貨尾 最高減價16%
長 ...
沙文 發表於 2023/3/7 11:32

少......錯過機會哩....夠薑都無用, 唔夠貨
愛海頌劈價單位沽清
https://hk.finance.yahoo.com/news/%E6%96%B0%E7%9B%A4%E6%A6%82%E6%B3%81-%E6%84%9B%E6%B5%B7%E9%A0%8C%E5%8A%88%E5%83%B9%E5%96%AE%E4%BD%8D%E6%B2%BD%E6%B8%85-214500132.html
beebeechan
埋嚟睇埋嚟揀呀,唔買都睇下啦喂各位街坊

埋嚟睇埋嚟揀呀,唔買都睇下啦喂各位街坊

旺角地王$3103呎平過粉嶺 「隨行就市」地皮或越賣越平

沙文 發表於 2023/3/7 11:37

少.....你都唔係行家, 識乜忍野

中標後要哽成堆豬頭骨, 無錢賺既野嚟, 做慈善發展商咩
根據賣地章程,中標財團需要興建社區會堂、行人天橋、公共交通交匯處、過境巴士車站和公眾停車位等設施,同時需要保留地盤內3棵榕樹。

除淨後, 無乜「皮」可用
沙文
回覆 209# beebeechan
在我父的家裏,有許多住處。我去,原是為給你們預備地方
你唔講我真係唔知, 原來有咁L多infrastructure要預備。
預備咁L耐, 係融資有問題。
因住新樓擠得耐變舊樓, 舊樓變鬼屋, 鬼屋多就變鬼城喎

沙文
speaking of鬼城,另一個由小學開始一直bothering我嘅問題就係鬼。

一直以來都唔知究竟有冇鬼。據說鬼係人瓜咗之後,離開身體的靈魂。在都市傳說中,很多人claimed見過鬼,或同鬼有一些程度上接觸。我冇這experience,唔知真定假。為了好奇,都唔介意見下,只要個樣唔好太恐佈。不過恐佈片睇過咁多,我應該頂得順。

或者,見到識嘅人的鬼會冇咁驚,唔識嘅人嘅鬼就驚。但係,就算我第18祖宗隻鬼出現,我都唔認得佢啦。

所以,中學聖經堂「耶和華站在梯子以上、〔或作站在他旁邊〕說、我是耶和華你祖亞伯拉罕的  神、也是以撒的神」我就唔明:亞伯拉罕、以撒都冇出現gave endrosement.指下鼻哥啫,你點知佢就係?乜呢條友咁易呃?但係,通常我問親乜,個聖經阿Sir都唔會有treat 畀我,所以費L事問。

聖經中出現的鬼,定義上並非人瓜咗之後的靈魂,而係露屎窟Lucifer的馬仔。通常教徒唔信鬼係人的靈魂,這是我對基督教的理解。但係人瓜咗個靈魂會點,阿sir又唔講,可能佢都唔知。但如果一句唔知算9數,咁這信仰就缺少一塊puzzle. 我數唔到佢地少咗幾多塊puzzles.

奇怪的是,話自己見過鬼的美國教徒都有11%。
https://www.pewresearch.org/fact ... heyve-seen-a-ghost/

佛教叫瓜後靈魂中陰身bardo,據說中陰好多種,連瞓著覺都係一種中陰,我唔知係咪所有佛教denominations都係咁講,冇機會找個高僧問。同樣地唔知被麻醉時的靈魂算係點。我係personally識一個法師,但費事令佢誤會我對佛教有興趣,所以唔出聲好過。在我看來佛教都係一様好煩嘅宗教,話信佛教去除煩惱,我覺得似乎佛法本身都係煩惱。
beebeechan
所以,中學聖經堂「耶和華站在梯子以上、〔或作站在他旁邊〕說、我是耶和華你祖亞伯拉罕的  神、也是以撒的神」我就唔明:亞伯拉罕、以撒都冇出現give endrosement.指下鼻哥啫,你點知佢就係?乜呢條友咁易呃?
沙文 發表於 2023/3/7 19:26

梅瑟, 厄里亞是甚麼形象, 經書上是有描述架喎。
即係我未見過你真人,
第日係煉獄見到個鐘意剝低條褲露出個patpat, 滿口susanna, 屌, 既....咁我都認得出會係沙文你既
沙文
所以貴教中人諗嘢就係多漏洞。
您點L知世人冇第個人有以上特徵。
這些特徵連您都知,我嘅admirers可能會學曉咗扮我咖嘛
第隻鬼扮梅瑟有幾難啫?
beebeechan
所以貴教中人諗嘢就係多漏洞。
您點L知世人冇第個人有以上特徵。
這些特徵連您都知,我嘅admirers可能會學 ...
沙文 2023/3/7 23:27 提交

咁我識抽水
抽水識你。
抽水叫你做:衰鬼沙文
咁你仲唔係沙文?

門徒識耶穌
耶穌叫佢地兩個做「梅總」「厄總」咁..仲唔係引証咗佢地身份咩。
沙文
門徒、耶穌、抽水、沙文冚扮爛都係假嘅得唔得?
千門8將防不勝防。
門徒您見過見多位?耶穌您見過幾多次?妙思淫名畫,次次睇耶穌唔同樣啫?手腳釘幾個窿的就係?

Hans Memling

Raphael

Giovan Pietro Rizzoli

沙文
咁我識抽水
抽水識你。
抽水叫你做:衰鬼沙文
咁你仲唔係沙文?
beebeechan 發表於 2023/3/7 08:17

我算你真係識抽水個狗樣, 但係你唔畀佢呃你㗎咩?佢叫lenfeng扮沙文崑你得唔得?
beebeechan
門徒、耶穌、抽水、沙文冚扮爛都係假嘅得唔得?
千門8將防不勝防。
門徒您見過見多位?耶穌您見過幾多次? ...
沙文 發表於 2023/3/8 01:17

耶穌既門徒係跟住佢3年幾, 點會唔知耶穌係乜樣
(路加福音中在厄瑪烏路上嗰兩位例外)
beebeechan
我算你真係識抽水個狗樣, 但係你唔畀佢呃你㗎咩?佢叫lenfeng扮沙文崑你得唔得? ...
沙文 發表於 2023/3/8 01:32

一, 抽水真唔會同leefeng一夥, 都唔同級數, 你見版上抽水都唔多騷條leefeng架哩, 雖然同一反基旗下。

leefeng一開聲, 啲IQ, EQ都同你唔同既。。。。我咁醒, 分得出既
沙文
耶穌既門徒係跟住佢3年幾, 點會唔知耶穌係乜樣
(路加福音中在厄瑪烏路上嗰兩位例外) ...
beebeechan 發表於 2023/3/7 10:32

門徒識耶穌,敝在您唔識門徒哩。兩條茂利指鼻哥“本人伯多碌,呢位我師弟保碌”您識得佢地個尊容咩?佢話嗰個耶穌,其實係旁觀者扮,您知咩?
leefeng
一, 抽水真唔會同leefeng一夥, 都唔同級數, 你見版上抽水都唔多騷條leefeng架哩, 雖然同一反基旗下。

leefeng一開聲, 啲IQ, EQ都同你唔同既。。。。我咁醒, 分得出既
beebeechan 發表於 2023/3/8 02:35

leefeng一開聲,啲IQ,EQ的確係同各位反基大神唔同既。
不過就高過基督教啲弱智,精神病,賣國賊基督教徒多多聲咧!