沙文
其實隻爛鬼方舟唔係好大隻咋嘛, 大把船大過佢, 世界最大貨櫃船 seawise giant 長458.45m, 長過方舟3.5倍, 佢都唔夠膽話無限載貨量https://www.woodenmodelboat.com/model/woodpro/all/seawise_giant.htm#:~:text=She%20was%20launched%20in%201981,square%20meters%20and%2046%20tanks.

你仲喺度吹乜L嘢?慳啲使啦
沙文
futhermore, 天主計呢條公乸數係唔啱嘅, 可以睇出, 經上記載的整個plan其實係一個頭腦簡單嘅寫經佬諗出嚟

沙文
BTW, 咁多年嚟教會明知道一定唔夠坐, 所以一直唔夠膽進行方舟實測試驗, 只能夠cheap cheap地紙上談兵。 其實呢隻嘢差唔多只係USS Gerald R. Ford嘅一半左右, 點可能裝得曬全球一公一乸動物
沙文
呢條作經佬根本第一唔識造船, 第二唔知全球究竟有幾多動物 species
beebeechan
其實隻爛鬼方舟唔係好大隻咋嘛, 大把船大過佢, 世界最大貨櫃船 seawise giant 長458.45m, 長過方舟3.5倍,  ...
沙文 發表於 2024/5/20 08:12

今日條方丹(梵蒂岡城)佔地都係49公頃咁丁屎, 唔係好大地方咋嘛...大把國大過佢
不過就容納咗12億唔同品種既羊....仲可以多啲都未超載。

經上講方舟..唔係講緊嗰隻實物既船。是講「要聽話, 要快啲上船」

真係心郁郁想上船

你呢啲睇經, 就好似食片皮鴨唔識食皮, 要食鴨売斬件
沙文
咁經上邊一句講"唔係講緊嗰隻實物既船。是講「要聽話, 要快啲上船」?"
要聽話最多都係七公七乸, 冇話入幾多都得喎,

點解天主又唔係話”潔淨的動物入幾多啤都唔拘”?

唔係講緊嗰隻實物既船做L乜嘢要有300x30x50blue print?
沙文
nomatter今日條方丹佔地幾多公頃, 教堂啲位就係得咁多, 夾硬jut夾硬多啲人入去, 好似消防條例唔畀㗎喎?

沙文
其實真相就係, 貴教發覺真係喺capacity方面斷正, 諗唔掂唯有改口話唔係講實物嗰隻船。
係咪畀我講中呢? 認咗佢唔使怕醜㗎
beebeechan
咁經上邊一句講"唔係講緊嗰隻實物既船。是講「要聽話, 要快啲上船」?"
.
沙文 發表於 2024/5/20 22:14

車, 經上亦無邊一句講「唔夠位啊, 下一班喇」
beebeechan
其實真相就係, 貴教發覺真係喺capacity方面斷正, 諗唔掂唯有改口話唔係講實物嗰隻船。
係咪畀我講中呢? 認 ...
沙文 發表於 2024/5/20 22:49

真相聖經故事好多係預表(typology)嚟既...
beebeechan
唔係講緊嗰隻實物既船做L乜嘢要有300x30x50blue print?
沙文 發表於 2024/5/20 22:14

即係話係按天主既藍圖造既方舟先可以有救贖。
(唔係亞福亞水話開個教會講耶穌就係一樣係「嗰條船」)

航母係唔同舢舨

沙文
按天主藍圖,capacity唔會錯嘅,而家傻船細得滯,無奈唯有限住一公一乸。所以我唔同佢地爭,禮貌地讓畀佢地
沙文
真相聖經故事好多係預表(typology)嚟既...
beebeechan 發表於 2024/5/20 07:18

明解,凡係駁唔掂解唔掂一律轉型做typo
沙文
其實,不論點樣typo. 改變唔到“我加入教會就會分薄咗其他教友接受服務的素質”這個現實。尤其係規定有one on one時段的天主教。我嘅罪又大又多,告解必定長氣,咁我一告解就5粒鐘起碼,最耐試過18粒鐘馬拉松告解。教友們打曬蛇餅,神父想暗示叫我講快啲但我講一陣又喊一陣.....

您以為沙文好似第尐2打6反基,畀您帶住遊一輪花園就當冇嘢?哈哈哈,next time try harder.
beebeechan
...
您以為沙文好似第尐2打6反基,畀您帶住遊一輪花園就當冇嘢?哈哈哈,next time try harder.
沙文 發表於 2024/5/21 18:04

講起遊花園, 真係要人帶你先識遊架
例如人人去大三巴, 都唔知睇乜...只係打打咭, 影個相。

唔識睇到係有日本人參予建造設計, 有中文字句石刻, 有默示祿的故事...與哪咤為鄰

你要認識基督教, 真係要參加導賞。唔係就只是條打咭友。
beebeechan
其實,不論點樣typo. 改變唔到“我加入教會就會分薄咗其他教友接受服務的素質”這個現實。尤其係規定有one  ...
沙文 發表於 2024/5/21 18:04

告解五粒鐘, 扑野五分鐘
沙文
導賞都occupy貴教人員嘅寶貴時間。這些時間用來導引抽水,佢相當可能皈主。時間用咗喺我身上,就係害咗佢。
沙文
告解五粒鐘, 扑野五分鐘
beebeechan 發表於 2024/5/21 06:50

foreplay唔count嘅咩?貴教嘅姦淫policy係咁計咖?
beebeechan
foreplay唔count嘅咩?貴教嘅姦淫policy係咁計咖?
沙文 發表於 2024/5/22 01:43

撻車要撻5粒鐘先起到機...都係有問題喎
副偈係咪有啲舊
沙文
foreplay好多嘢玩, 唔夠時間玩唔曬
https://www.mindbodygreen.com/articles/sexual-foreplay-ideas