leefeng
你唔係話:「條友有本事就除咗條褲俾大家睇下佢係咪真女人」
係可以用其他既方法嚟証明, 唔係用你呢啲 ...
beebeechan 發表於 2024/8/7 22:10

呢個可能是耶稣!!!
leefeng
條樓主都係在隔離個台執人啲舊鞋拎嚟當原創。

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=3166028 ...
beebeechan 發表於 2024/8/7 21:19

我都話咗香討78251217係你bbc。
leefeng
條樓主都係在隔離個台執人啲舊鞋拎嚟當原創。

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=3166028 ...
beebeechan 發表於 2024/8/7 21:19

你們的主題復活會變美,
同老死復活仍然是老有關係嗎?
leefeng
大前提唔係有無肉身, 係你信唔信有復活。
點復活法, 你驚天主唔識搞咩
beebeechan 發表於 2024/8/7 07:29

你吹係没用既,小小地叫你個耶穌馬上復活十個基督教徒黎睇睇!
係咪又要再呃幾千年咁呀?

至于換偈借偈,别教玩得出神入化過你基督教啦!

leefeng
你更加唔知既, 就係耶穌死後, 門徒以為團體要摺埋, 散水。
兩個門徒離開耶路撒冷前往厄瑪烏。
耶穌向他們 ...
beebeechan 發表於 2024/8/7 06:05

輪迴轉世係可能有,(輪迴轉世不是基督教的産品貨物,基督教徒不要又靠搶)至於基督教的全體復活係靠吹!

神秘小村莊里惊現百餘名輪迴再生人,至今無解的中國侗族輪迴村,揭開前世今生背後的秘密

leefeng
人死後的肉身復活, 有乜「升級」特質, 唔係你現在可想象得到的

係囉,話唔定你bbc可以升級變木村拓哉。
leefeng
你更加唔知既, 就係耶穌死後, 門徒以為團體要摺埋, 散水。
兩個門徒離開耶路撒冷前往厄瑪烏。
耶穌向他們顯現, 談了大半天, 門徒都認不出眼前人就是師傅耶穌, (耶穌換臉? 手機換壳咁?)
直到晚上吃飯掰餅時才回復臉容給認出。
(此記述只在路加福音尾提到)

復活這樣神聖,驚天動地的爆炸新聞,
可以感動和影響很多人馬上信耶穌,
就不用到今天仍然要靠你們呢啲二打六去拉客傳教啦,對不?

為什麼要鬼鬼祟祟只向兩人顯現?
唔見得人?怕被拉?神會怕被拉? ? ?

還「談了大半天」?
談乜呢?玩猜猜我是誰?!

之後呢?耶稣食完燒雞,拍拍屁股走人?

咦?又話門徒好窮嘅?
檯上又燒雞,又酒,又生果(中東地區生果好貴架)?
嗱,大家睇見耶穌教徒點樣扮窮呃錢的示範未?

.

匿名
復活這樣神聖,驚天動地的爆炸新聞,
可以感動和影響很多人馬上信耶穌,
就不用到今天仍然要靠你們呢啲 ...

最重要係,既然上帝的復活,只向咁少人顯現,又點解要世人相信才能得救,又要門徒主動傳教,豈不是矛盾?
抽刀斷水
復活永生原來可以面目全非,無人認得,咁想同親戚朋友聚下舊玩下都唔得啦,你乜水呀扮friend呀?

剩下只有孤獨。
beebeechan
最重要係,既然上帝的復活,只向咁少人顯現,又點解要世人相信才能得救,又要門徒主動傳教,豈不是矛盾? ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/8/8 15:58

以不斷行神蹟來拉客, 找不到真信徒的。

從粵語殘片年代, 至今日的電視偶像劇, 不論中外, 日韓....以「企業總裁用窮小子身份, 遇上灰姑娘...搞出一段真愛」都是熱門橋段, 係老套啲, 不過觀眾又受喎。
beebeechan
復活永生原來可以面目全非,無人認得,咁想同親戚朋友聚下舊玩下都唔得啦,你乜水呀扮friend呀?

剩下只有 ...
抽刀斷水 發表於 2024/8/8 20:19

啲人論區幾個ID喇, 例如阿leefeng, 又係鋒利, 又乜乜超人
個匿名遊客都成日變身。。。幾個唔同既 IP address
beebeechan

剩下只有 ...
抽刀斷水 發表於 2024/8/8 20:19

福音中有個片段, 耶穌帶三個門徒上山, 變聖容.....
臉係變咗喎, 但門徒又仍認得耶穌喎。

點解咁都得?
第日你我上到天堂時或者就好易明白。
正如天生盲的, 不會明白甚麼是黃色, 藍色。
對我地嚟講係好易既事。
第日你開咗眼就好易明架喇

俗語都有話: 你化咗灰我都認得你!

人死後既世界, 同我地依家現世既世界應該唔一樣既。
所以你唔好用呢個世界懂的事嚟推敲在那邊的世界。
leefeng
人死後既世界, 同我地依家現世既世界應該唔一樣既。
所以你唔好用呢個世界懂的事嚟推敲在那邊的世界。
beebeechan 發表於 2024/8/8 22:09

乜你去過咩?大言不慚。

leefeng
以不斷行神蹟來拉客, 找不到真信徒的。

從粵語殘片年代, 至今日的電視偶像劇, 不論中外, 日韓.... ...
beebeechan 發表於 2024/8/8 22:01

行神蹟来拉客,的確係唔夠教徒吹牛拉客有效率。

原來基督教的真信徒係唔需要有神,只需要有把口就夠啦?

即係話,基督教徒只信基督教徒,只要傳銷推介得好,話之佢有冇神啦,對不?

.
leefeng
以不斷行神蹟來拉客, .

beebeechan 發表於 2024/8/8 22:01

怪不得佛道儒教咁多神蹟,(已知的,未傳開的未計)
硬係不夠人地教徒多?
只怪佛道儒教太過少厚臉皮的信徒肯吹牛四圍拉客之過!

66米「千年蒙山大佛」消失世間600年再度重生?!揭「佛陀左右手」山西文殊菩薩「顯靈救人」神蹟?

beebeechan
乜你去過咩?大言不慚。
leefeng 發表於 2024/8/8 22:59

啊, 原來你會係食過屎,
所以知道屎係唔好味
leefeng

在㝷求耶稣西方的民主自由道路,黄屍一定要撑住,享受民主自由的汔油弹,毆打,一定要大聲叫好!

下面評語好多支持:
報應來得如此快,真是太開心高興。
黃友响香港咁惡死...去到英國咁鵪鶉嘅?
快啲揾耶稣顯神蹟救你地啦!

leefeng
啊, 原來你會係食過屎,
所以知道屎係唔好味
beebeechan 發表於 2024/8/8 23:28

你食過屎, 所以你知道屎係唔好味?

你自己認了你食過屎,所以你信。
beebeechan
你食過屎, 所以你知道屎係唔好味?

你自己認了你食過屎,所以你信。
leefeng 發表於 2024/8/8 23:37

乜你咁鍾意執我啲二攤舊鞋既?
(我唔要既野對你都係好野嚟?)

你係網壇基層?

基層悲歌|伯伯快餐店食二手飯
https://skypost.hk/article/3596470/%E5%9F%BA%E5%B1%A4%E6%82%B2%E6%AD%8C-%E4%BC%AF%E4%BC%AF%E5%BF%AB%E9%A4%90%E5%BA%97%E9%A3%9F%E4%BA%8C%E6%89%8B%E9%A3%AF-%E6%B8%AF%E5%A5%B3%E5%85%A9%E5%BA%A6%E6%8A%95%E8%A8%B4%E8%B6%95%E7%B5%95-%E7%B6%B2%E6%B0%91%E6%96%A5%E7%84%A1%E5%90%8C%E7%90%86%E5%BF%83%E4%B8%80%E5%8F%A5KO
旁觀者
係可以用其他既方法嚟証明, 唔係用你呢啲白痴思路
beebeechan 發表於 2024/8/7 22:10

既然你冇能用,你爺爺就捉「救世主」出嚟俾大家睇下係乜個撚樣啦。