leefeng
原來你理解唔到係呢樣嘢,你理解唔到「隔離」二個字,咁有必要同你解釋:就好似去酒樓食飯唔坐大廳 ...
逃出魔幻紀 發表於 2024/9/4 02:17

去酒樓食飯包房呢啲小事都要講到長篇大論做乜呢?以為全版人唔知有包房?或從未請過客食飯?

.
leefeng
你喺自己屋企有冇喺「客廳」梳化度飲茶傾偈睇睇下電視,忽然聽到工人姐姐嗌「先生食飯啦!」然後齊齊行過「飯廳」開飯呢?呢啲係一般人嘅常識,除非一個成世未行出過劏房一步而且唔讀書唔睇電視唔聽收音機唔同任何人溝通嘅人,先至會覺得飯廳客廳概念係天方夜譚。
逃出魔幻紀 發表於 2024/9/2 08:49

你把你的高級大話精教下你個低級大話精教徒jimmychauck啦,佢一定跪舔你的教誨。

.
leefeng
回覆  leefeng

講咩人轉移話題吖爛屍?你自己唔轉話題先再同人講啦,醜字都唔識寫。 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/4 00:49

你件「同吹」講緊你無知,成世未行出過劏房一步呀,還不快快扣頭謝恩佢對你既教誨?
呢啲係一般人嘅常識,除非一個成世未行出過劏房一步而且唔讀書唔睇電視唔聽收音機唔同任何人溝通嘅人,先至會覺得飯廳客廳概念係天方夜譚。
逃出魔幻紀 發表於 2024/9/2 08:49
jimmychauck
回覆 23# leefeng

真係除左轉話題冇野識。
leefeng
回覆  leefeng

真係除左轉話題冇野識。
jimmychauck 發表於 2024/9/4 04:11

你jimmychauck成世未行出過劏房一步,先至幻想間隔有高低級咁白痴
笨柒成咁出黎献世是個好話題,大家唔會轉!

逃出魔幻紀
你肯承認你有寫過你捽腳趾鋤大D,現在又再承認,寫多一次紅字我哋二號樓班嘩鬼聞飯前就喺客廳齊齊捽腳 ...
leefeng 發表於 2024/9/4 03:14

而家搵晒啲資料出嚟證明唔到我老作;你又唔唔肯解釋你啲老作係點樣諗出嚟嘅,咁就集中講捽腳趾啦。請問:我喺幾時、喺邊度、用乜嘢形式否認過我哋捽腳趾鋤大D?
逃出魔幻紀
可能你叫埋老抽幫你搵資料效率會高啲。請問:我喺幾時、喺邊度、用乜嘢形式否認過我哋捽腳趾鋤大D?
leefeng
可能你叫埋老抽幫你搵資料效率會高啲。請問:我喺幾時、喺邊度、用乜嘢形式否認過我哋捽腳趾鋤大D? ...
逃出魔幻紀 發表於 2024/9/4 07:40

你死口否認不是司機,想認你只係高官既人,只是有權有勢的高官的富戚吖馬?你一邊廂扮特權階級,另一邊廂又扮可憐痛苦來傳教?

十足你個耶穌一樣,一邊同光豬少年玩燕相飛,一邊又話為人類贖罪代死囉。
你真是盡得基督教真傳,兩面三刀,證據確鑿靠吹牛成立的邪教。

你是不是司機都掩飾不了你濫用特權階級的事實,
至於你捽腳趾的核突形象,用來傳教應該比你個耶穌更有賣㸃和吸引力。
反正入得基督教都會是你的同一類,物以類聚的一丘之貉,不是嗎?

這個「美麗世界」背後的痛苦不知包不包括你個天主默示收括大量民脂民膏,性侵幾十萬幾百萬的小孩?
基督教製造大量人間不公平和痛苦,教徒個個視而不見仍然大吹特吹,然後話自己得救喎?

逃出魔幻紀
[quote]你死口否認不是司機,想認你只係高官既人,只是有權有勢的高官的富戚吖馬?你一邊廂扮特權階級,另一 ...
leefeng 發表於 2024/9/4 09:51 [/quot
請你正面回答:「我喺幾時、喺邊度、用乜嘢形式否認過我哋捽腳趾鋤大D?我喺幾時、喺邊度、用乜嘢形式講過我係高官嘅司機?」
抽刀斷水
有時寫文章就好像藝術品一樣,作者想表達的,和觀眾接收到的,可能會有所出入。

這個時候,作者可以嘗試豁達一些,觀眾看到什麼就由他們吧;觀眾又可以嘗試豁達一些,原來作者表達得這麼模糊使人誤解。

我亦與友人討論過大家曾經一起經歷的事物,原來我與對方在腦海的印象是大不相同。這時誰再堅持都沒什麼意思,腦海的印象印了下去,一般都很難改變,也沒有必要去改變。

樓主這篇「與這個世界保持一定的距離」以渴求清醒,其實就像今次「捽腳趾鋤大D」的討論,和柏拉圖理想國的洞穴寓言一樣:

“[Socrates] And now look again, and see what will naturally follow if the prisoners are released and disabused of their error. At first, when any of them is liberated and compelled suddenly to stand up and turn his neck round and walk and look towards the light, he will have pains; the glare will distress him, and he will be unable to see the realities of which in his former state he had seen the shadows; and then conceive some one saying to him, that what he saw before was an illusion, but that now, when he is approaching nearer to being and his eye is turned towards more real existence, he has a clearer vision, —what will be his reply? And you may further imagine that his instructor is pointing to the objects as they pass and requiring him to name them, —will he not be perplexed? Will he not fancy that the shadows which he formerly saw are truer than the objects which are now shown to him? ” — From Book VII of Plato’s Republic, 380 BC

關於釣魚台國賓館的餐廳,我就找到一些資料:

leefeng
請你正面回答:「我喺幾時、喺邊度、用乜嘢形式否認過我哋捽腳趾鋤大D?我喺幾時、喺邊度、用乜嘢形式講過我係高官嘅司機?」

逃出魔幻紀 發表於 2024/9/4 10:05
除咗「高官司機」一項係你老作、我冇講過嘅嘢之外,你數嘅其他幾樣全部都係我嘅人生事實。可能係你 ...

逃出魔幻紀 發表於 2024/9/2 00:07

你既然説得除咗「高官司機」故事一項係我老作?
一項即係你用全部否認既形式,来否認所有高官故事裡面講過既野,都是我老作来屈你?
亦即是你否認有呢個故事的存在,亦包括你的捽腳趾鋤大D亦是不存在的,對是不對?

至於你是不是高官嘅司機,就要問你自己啦。
反正你自己認話係咪就係,認話唔係咪就唔係,反正都是你自己把口,對不?

其實做高官嘅司機,同做高官嘅親戚,朋友,揸車載你個高官,有分別咩?
好丟架咩?你都係在濫用緊某高官既特權作為己用,呢件係事實,你的確有寫過,證明我絶對唔會老作一個不存在的故事去屈你。

故事內容你既重點是在炫耀你有好多高官親戚(嗰個官係我姨丈,我啲親戚中比佢大嘅官仲有好多)所以你可以横行無忌地濫用高官特權,出入無需查證件,好巴閉吖馬,對不?

所以「高官司機」一項已經證明不是本人老作来屈你,而是你巧立名目来否認吧了

你更用前珠海市長梁廣大個仔的當眾捽腳趾事件来叉開你篇「核突、難忘記」貼文的存在,
當時你大可以誠實承認你有捽腳趾鋤大D吖?㸃解你提都敢提既呢?
依家又黎扮質問?咁鬼假做乜呢?

如果不是抽刀兄記憶力特強,揾出你果篇核突大作,相信你打死都唔肯承認你有寫過你捽腳趾鋤大D了吧? ? ?

逃出魔幻紀
有時寫文章就好像藝術品一樣,作者想表達的,和觀眾接收到的,可能會有所出入。

這個時候,作者可以嘗試豁 ...
抽刀斷水 發表於 2024/9/4 11:12

溝通上嘅誤會不就是需要用擺事實找出真相嘅方法嚟到澄清嘅咩?
呢條片睇唔到我講過嘅兩個重點:1)記車牌係守門口武警嘅絕活,當預先登記咗嘅汽車行到離門口二、三十公尺嘅時候,守門口嗰兩三個衛兵(條片好似得一個)就會立正敬禮,車唔使停就點行掂過進入內園(條片部車入門口嗰陣要停低同個門口更講兩句先入得去,唔知點解);2)條片影唔到一間間獨立嘅小樓,小樓面向湖面,嚟食飯嘅汽車停正門口,有服務員埋嚟開車門兼伸隻手遮住落車人嘅頭頂避免碰撞,然後帶領客人入去重點捽腳趾鋤大D嘅客廳,客廳四面靠牆係高級酸枝茶几圈椅(可能有啲小樓客廳擺梳化,但我未見過),客廳同隔離飯廳一墻之隔,有門相通。
可惜我以前用緊諾基亞,影唔到呢啲影像。你個女人影嗰條片淨係影間大樓,其他地方綠樹林蔭佢乜都影唔到,希望抽刀你能夠搵到有以上兩個內容嘅YouTube片。
抽刀斷水
呢段就完整啲有其他地方,但就沒有衛兵,可能影警衛都算係禁忌。

https://drive.google.com/file/d/ ... JPu5DBh4gnv_k_/view
逃出魔幻紀
你既然説得除咗「高官司機」故事一項係我老作?
一項即係你用全部否認既形式,来否認所有高官故事裡面 ...
leefeng 發表於 2024/9/4 11:32

逃出魔幻紀
呢段就完整啲有其他地方,但就沒有衛兵,可能影警衛都算係禁忌。
抽刀斷水 發表於 2024/9/4 12:10

雖然條片影得幾好睇,可惜未影到我講嗰兩樣嘢,要等佢「下次找關係進去吃一頓飯」之後先有機會睇到。多謝你嘅資訊。
leefeng
請你正面回答:「我喺幾時、喺邊度、用乜嘢形式否認過我哋捽腳趾鋤大D?我喺幾時、喺邊度、用乜嘢形 ...
逃出魔幻紀 發表於 2024/9/4 12:15

你正面回答:你又喺幾時、喺邊度、用乜嘢形式承認過你哋有捽腳趾鋤大D?你喺幾時、喺邊度、用任何形式講過你唔係高官嘅司機?」
逃出魔幻紀
你正面回答:你又喺幾時、喺邊度、用乜嘢形式承認過你哋有捽腳趾鋤大D?你喺幾時、喺邊度、用任何形式講 ...
leefeng 發表於 2024/9/4 13:56

天主耶穌基督說:「你們的話該當是:是就說是,非就說非;其他多餘的,便是出於邪惡。」(瑪竇福音5:37)
你要我自己承認自己做過嘅事,咁有乜難度呢?我以前多次喺呢個論壇用文字表達過我同朋友曾經喺釣魚台國賓館2號樓捽腳趾鋤大D(本貼15樓你引用嗰段文字就係證明),同埋講過我唔係高官嘅司機。而家,喺呢度,我再用文字,清晰明確咁表達多一次:「我同朋友曾經喺釣魚台國賓館2號樓捽腳趾鋤大D,我從來都唔係任何高官嘅司機。」呢個正面回答夠清楚未?
OK ,而家輪到你找數,你話我否認過我哋喺釣魚台捽腳趾鋤大D,同埋話我自稱係高官嘅司機,咁請你用證據嚟正面回答:「我喺幾時、喺邊度、用乜嘢形式否認過我哋捽腳趾鋤大D?我喺幾時、喺邊度、用乜嘢形式講過我係高官嘅司機?」
jimmychauck
回覆 29# 逃出魔幻紀

你等一年半載佢可能會答你,我都等左佢唔止一年。
逃出魔幻紀
回覆  逃出魔幻紀

你等一年半載佢可能會答你,我都等左佢唔止一年。
jimmychauck 發表於 2024/9/4 16:39

時間唔係重點,重點係「是就說是,非就說非」,坦蕩蕩誠實地正面回答。
抽刀斷水
如果不是抽刀兄記憶力特強,揾出你果篇核突大作
leefeng 發表於 2024/9/4 11:32

我點會記呢啲野喎,我身為網主日理萬機架。

你晌google打 "捽腳趾鋤大D site:exchristian.hk/forum" (無引號),咁就有結果彈出黎架喇。