beebeechan
bbchan講緊你
leefeng 發表於 2023/9/15 05:35

嚴正澄清

我是在講你 ----> 屎尿feng!
leefeng
回覆  leefeng
温哥華平均17.9一餐
快餐平均11.78一餐
一個漢堡自己做5.44一餐
jimmychauck 發表於 2023/9/15 05:12

又係上網査?
快餐?
乜唔係六菜一湯咩?
啤酒呢?
and no tips?
自己做漢堡?
既然有個買賣磚頭揾錢的水喉父親射住,使乜咁委屈自己呀?

.
leefeng
嚴正澄清

我是在講你 ----> 屎尿feng!
beebeechan 發表於 2023/9/15 06:02

你都啱用!
leefeng
回覆  leefeng
茶記最貴6/7十蚊一餐,麥當勞3/4十蚊一餐
jimmychauck 發表於 2023/9/15 05:12

已經是n年的價錢啦!
想上網查價吹牛,應該睇清楚日子,懂不?

.
jimmychauck
回覆 462# leefeng

compare apple to apple
compare orange to orange
compare rubbish against you rubbish, and you can mark to your own rubbish model

我六菜一湯比較左六菜一湯啦,你話外國抵食嘛,你咪日日食囉。
我用快餐咪比快餐,你唔識邏輯唔識答都唔係第一日,其實你可以再癈啲㗎。
你外國咁舒服,唔好委屈自己返中國啦。
所以有外國人做,做龜都唔好做中國人委屈自己呀。
leefeng
回覆  leefeng
我喺香港住咁耐,又喺外國住過,會唔知價?

你喺外國住過?
有人信冇?靠上網查價錢的【住過】?真是可疑!
粗言小心囉:
leefeng
回覆  leefeng

我六菜一湯比較左六菜一湯啦,你話外國抵食嘛,你咪日日食囉。
我用快餐咪比快餐,你唔識邏輯唔識答都唔係第一日,其實你可以再癈啲㗎。
你外國咁舒服,唔好委屈自己返中國啦。
所以有外國人做,做龜都唔好做中國人委屈自己呀。
jimmychauck 發表於 2023/9/15 06:13

我發覺你特喜歡無中生有,例如:紅字。
已經不是第一次,是n 次之多!
乜我有講過外國抵食咩?自導自演!
你究竟識唔識睇别人的回應架?還夠膽話人冇邏輯唔識答?
你都叫自己廢青囉,俾你廢飽佢啦,
我係有為青年,唔會同你一般見識!

乜返中國好委屈咩?唔係啵,十分享受吖!
長命富龜我一定做硬,而且中外通吃!
你慢慢做你的廢青啦,唔阻你!

.
beebeechan
其實你可以再癈啲㗎。

jimmychauck 發表於 2023/9/15 06:13

佢leefeng依家已經好廢,有辱國體。
再廢就要派海外公安「叫佢收聲」 (用「勸籲」好啲)
jimmychauck

回覆 467# leefeng

“美加是上館子更不划算”。哎呀,笑死,都廢L事教精你!.
leefeng 發表於 2023/9/15 00:40

你話外國抵食嘛
我發覺你特喜歡無中生有,例如:紅字。

所以有啲人低能仔自己講過乜都唔L知,以為人地唔記得?不停不停自打嘴巴?大概是類近跳出跳入打我吖笨嘅嗜好。

回覆 466# leefeng
全英國用rightmove
全美國用Zillow
全港用五大地產中介網站 中原美聯香置利嘉閣世紀廿一
全中國用 楼盘网 搜房网房天下 安居客
全世界用airbnb
你唔係喺外國住,你係喺外星住。廿一世紀人唔上網?真係笑鳩死人。
半點有力的反駁都給不出。

回覆 464# leefeng

你住香港?你落街睇價錢呀ON9?拎證據出黎嘛

澳牛咪仲係幾十蚊?

2023-06-07 佐敦

2023-08-23 佐敦

宜家我住香港定你住香港呀?你到過香港未呀?你了解香港嗎?
jimmychauck

回覆 460# leefeng

之前直接問google資料唔準,原來係因為短答混淆左個人收入同家庭收入
cn.wsj.com
又係啲中文網累事

美国经济分析局(BEA)局資料
https://www.dealmoon.com/guide/960834

加州咪用加州中位數囉,用芝加哥市區條數同你計,根本讓緊你賽。

2023 單人家庭收入中位數
CA $75,235
IL $67,102

2023 4人家庭收入中位數
CA $122,707
IL $122,289

中位數唔通個個住橙郡同芝加哥市區?識計都知你正ONL9
leefeng
佢leefeng依家已經好廢,有辱國體。
再廢就要派海外公安「叫佢收聲」 (用「勸籲」好啲) ...
beebeechan 發表於 2023/9/15 06:38

bbchan 咁落力為jimmychauck敲鑼打鼓,值得jimmychauck賞隻bbchan狗一個屁!

leefeng
回覆  leefeng

所以有啲人低能仔自己講過乜都唔L知,以為人地唔記得?不停不停自打嘴巴?大概是類近 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/15 08:14

既然覺得對方低能,你自己又說個不停,在表示你比對方更低能?
乜你好L得閒?
講完食野,講樓盤?
繼續同你呢種死纏爛打,無中生有,自導自演既精神病人講落去就真是 on L 9 啦!
你繼續自言自語,冤鬼上身啦!
你把口實在太過賤,賤到令人討厭!

beebeechan
bbchan 咁落力為jimmychauck敲鑼打鼓,值得jimmychauck賞隻bbchan狗一個屁!

...
leefeng 2023/9/15 11:04 提交

本來我都想鋤黃扶藍,劫富濟貧架
但見到你又蠢又賤個樣,我幫唔落手喎。
beebeechan
繼續同你呢種死纏爛打,無中生有,自導自演既精神病人講落去就真是 on L 9 啦!
leefeng 2023/9/15 11:21 提交

我見你一直未停過同黃Jim磨嘴,帖帖回。。。
可見你真係 on L 狗嚟。
dior13dior13
我見你一直未停過同黃Jim磨嘴,帖帖回。。。
可見你真係 on L 狗嚟。
beebeechan 發表於 2023/9/15 12:05

和合本聖經
可16:16 信而受洗的,必然得救;不信的,必被定罪。
可16:17 信的人必有神蹟隨著他們,就是奉我的名趕鬼;說新方言;
可16:18 手能拿蛇;若喝了什麼毒物,也必不受害;手按病人,病人就必好了。
馬爾谷福音:Chapter 16
16信而受洗的必要得救;但不信的必被判罪。
17信的人必有這些奇蹟隨着他們:因我的名驅逐魔鬼,說新語言,
18手拿毒蛇,甚或喝了什麼致死的毒物,也決不受害;按手在病人身上,可使人痊癒。」

VS

第八次十字軍東征

第八次十字軍東征(1270年)由法國國王路易九世為報1250年兵敗之仇,不聽法蘭西貴族及近臣的勸阻,領導僱傭騎士,進軍突尼西亞穆斯林哈夫斯王朝。十字軍在突尼西亞登陸不久,全軍染上瘟疫,一路上有大批士兵死亡,路易九世亦染病身亡。路易九世的兒子兼繼承人腓力三世馬上下令撤退。十字軍撤退而告失敗收場,此後,教皇曾多次號召組織十字軍,都未能成功,而在波斯地區的蒙古伊兒汗國也曾支援過這次東征的十字軍。

十字軍東征前後八次,歷時近200年,原佔領的領土,逐一被穆斯林收復,從北非、小亞細亞,一直到東南歐,都成了穆斯林的勢力範圍。1291年最後據點阿卡城(今巴勒斯坦北部)被埃及馬木留克王朝佔領,耶路撒冷王國滅亡,象徵著十字軍東征徹底失敗。另一方面,十字軍東征增進西方基督教國家的團結,同時傳播了東方的先進文化,為13世紀以後的文藝復興運動奠定基礎。

維基百科 第八次十字軍東征 

https://zh.wikipedia.org/zh-tw/%E7%AC%AC%E5%85%AB%E6%AC%A1%E5%8D%81%E5%AD%97%E5%86%9B%E4%B8%9C%E5%BE%81

==========
全軍染上瘟疫、路易九世亦染病身亡,是否是,
你拿一部山寨蘋果機去蘋果店要求保養維修, 你話睬不睬你?
此其一也, 還有二, 三...

笑死人
jimmychauck
回覆 472# leefeng

講完食野,講樓盤?
leefeng 發表於 2023/9/15 11:21

中國收入低,消費相對也是低。
民以食為天,以食為例,
在中國去下普通館子,點上六道菜 ...
leefeng 發表於 2023/9/14 23:47
平均4人計算“人入1500USD”?租金都未够。
leefeng 發表於 2023/9/15 00:40

首先睇吓邊個自己開始講食野,講租金,再學埋自己神明移形換影,就知邊個係低能仔。

我從來都唔會死纏爛打,無中生有,通常都係直接回擊你主要論點然後收你皮,跟手睇住你無法作答後剩下死纏爛打,無中生有,左託詞右託詞,辱罵人地低能白痴乜乜乜無時間無心機鼻屎唔答咁囉。

beebeechan
回覆  leefeng

首先睇吓邊個自己開始講食野,講租金,再學埋自己神明移形換影,就知邊個係低能仔。
...

jimmychauck 發表於 2023/9/15 21:32

呢到班反基仔仲要低多一格: 粗言辱罵...講屎忽, 少老母

B按: 低處未算低, 仲可能有更賤的
leefeng

...
jimmychauck 發表於 2023/9/15 21:32

旁觀者
回覆  旁觀者
一個人話反中即反共
一個人話愛國可以不愛黨
哈。
不嬲話你條友,唔閱讀,唔理解,淨識宇。乜义都唔識,返去幼字園串人唔識字罷啦。
jimmychauck 發表於 2023/9/15 05:14

你爺爺有講過"反中即反共"咩?無中生有你就最叻!
    國與黨你都分不清, 難怪你字又唔識, 理又唔通.
    為屁眼教主當炮灰就可以上天堂, 咁顯淺嘅"真理"都唔懂, 爺爺點到明條好路俾你去行, 去俾伊斯蘭教徒斬首, 立刻就可上天堂享福, 都未了解, 真係蠢到加零一.
旁觀者
回覆  leefeng
為啥你問我不問林奠月娥不問李家超?

"林奠月娥"真係多得你唔少, 咒人冚家鏟.
不過, 你又啱嘅, 佢係異端, 異端就得綁上火刑柱燒死! 還有, 魔幻紀, BBChan都係異端, 該死!