beebeechan
阿穌叫自己揀厠所位
14:8 你被人請去赴婚姻的筵席、不要坐在首位上.恐怕有比你尊貴的客、被他請來.
14:9 ...
沙文 發表於 2020/3/14 11:52

耶穌係叫人唔好去爭首席。
我故意要你去坐廁所邊既位, 係要貶低你。
係兩件唔同既事。

好比, 豬扒既羅莎蓮就唔好去選港姐,唔好以為可以做皇妃。

我要賣羅莎蓮落青樓接客。

講緊唔同既野。
沙文
一樣啫。我遵守阿穌吩咐自己都揀咗廁所位,您想貶低我都冇幾多空間畀您貶
沙文
回覆 60# beebeechan
似冇掩雞籠多尐。任人自出自入,毫無保安,有錢佬祖墳一定唔會咁。
beebeechan
回覆  beebeechan
似冇掩雞籠多尐。任人自出自入,毫無保安,有錢佬祖墳一定唔會咁。 ...
沙文 發表於 2020/3/14 22:48

個墓係耶路撒冷, 唔係荒山野嶺嚟喎
用今日語: 係 downtown,  油尖旺區喎, 淨係塊地都唔野少哩。
beebeechan
一樣啫。我遵守阿穌吩咐自己都揀咗廁所位,您想貶低我都冇幾多空間畀您貶 ...
沙文 發表於 2020/3/14 22:44

依家飲宴, 主家編好哂坐位㗎哩。。
你唔好亂坐。

要臨時加位俾你(連搭檯都無你份), 係咪根本無請你, 不請自來。

按經上描述, 耶穌都係坐主家席㗎。
beebeechan
回覆  beebeechan
似冇掩雞籠多尐。任人自出自入,毫無保安,有錢佬祖墳一定唔會咁。 ...
沙文 發表於 2020/3/14 22:48

唔係喎, 按瑪竇福音記載, 司祭請比拉多派咗隊『實Q』(仲係荷鎗實彈既正規軍啵)守住墓門啵,
保安好過你大廈
沙文
保安好的話幾條8婆就入唔到去啦。
係咪佢地同保安扑嘢令其虛脫呢?
beebeechan
沙文 發表於 2020/3/14 23:08

經上說婦女未到前, 班保安就俾復活耶穌嚇到標尿, 『變得好像死人一樣』, 起唔到飛, 扑唔到野㗎哩
beebeechan
沙文 發表於 2020/3/14 23:08

墓門有 remote, 上主在婦女未到前撳個掣, 便打開咗。
沙文
依家飲宴, 主家編好哂坐位㗎哩。。
你唔好亂坐。

要臨時加位俾你(連搭檯都無你份), 係咪根本 ...
beebeechan 發表於 2020/3/14 06:58

基督不遵基督遺訓又一例證。主吩咐飲宴座位應該任guests自己揀。
beebeechan
基督不遵基督遺訓又一例證。主吩咐飲宴座位應該任guests自己揀。
沙文 發表於 2020/3/14 23:21

你又唔識活學活用勒

在若望福音中, 耶穌又話過, 最後的會變最先, 最小的會成最大。。。
故意去坐尾席, 廁所邊來扮最小, 扮謙, 咁就變咗實在是扮最大, 同爭坐首席一樣既心態。
如耶穌鬧法利塞人禁食時乸埋塊臉, 驚死無人知佢在禁食中咁囉
沙文
你又唔識活學活用勒
我坐廁所扮最小,您唔好泥請我去上座,我吹唔吹得您漲呢?

您唔好泥請我就得啦死蠢, 您唔請我上座, 您會爆痔瘡乎?
沙文
經上說婦女未到前, 班保安就俾復活耶穌嚇到標尿, 『變得好像死人一樣』, 起唔到飛, 扑唔到野㗎哩 ...
beebeechan 發表於 2020/3/14 07:11

所以就係保安渣。若然出高尐人工, 請到好似我咁嘅人才in charge, 必能當場揭穿所謂復活戲法。
beebeechan
所以就係保安渣。若然出高尐人工, 請到好似我咁嘅人才in charge, 必能當場揭穿所謂復活戲法。 ...
沙文 發表於 2020/3/15 00:50

係咪叫手下拿拿聲用裹屍布包住你, 訓係到做鹹魚。。。唔好有個空墓就搞定勒
沙文
您suggest這個辦法,可見您都認為嗰個山墳可以裝成名後的阿穌,又可以裝咁L衰格嘅沙文,根本就冇乜咁馨香。所以,用普通口水肩盛載聖體完全合適。我們的問題就解決了。

但係關於聖體,有些問題我都解決唔到。如26樓視頻所見,神父搵手乸住聖體jut入教友口,或者將聖體擺落教友手上。

但係,神父搵手乸聖體之前,隻手做過乜L嘢,教友們知唔知呢?例如,神父打完飛機,就主持聖體禮:
beebeechan
但係,神父搵手乸聖體之前,隻手做過乜L嘢,教友們知唔知呢?例如,神父打完飛機,就主持聖體禮:
沙文 發表於 2020/3/15 02:38

你要夾梗聯想啲野出嚟唶,
你又唔聯想下個廚房佬閔完屎, 撩完鼻屎,捽完腳趾 (廚房佬都會打飛機)就煮野俾你良食既。。。。你慢用哩啵
沙文
神父叫雞冇chef咁方便,去骨場出下火都唔駛好似神父咁鬼鼠嘛:,骨場撞到陳教友:咦屠神父您又黎出火呀?乜咁啱線,有冇熟小姐呀,我讓666號畀您啦,最好服事……
所以大廚冇神父咁有迫切性在工作埸所打飛機;您都搵唔到大廚在廚房打飛機視頻證據啦,有就已經貼咗上來。
beebeechan
神父叫雞冇chef咁方便,去骨場出下火都唔駛好似神父咁鬼鼠嘛,所以大廚冇神父咁有迫切性在工作埸所打飛機; ...
沙文 發表於 2020/3/15 20:12

奇怪既係點解反基仔一看完視頻, 便咬定神在打飛機, 没有他想。
但當看到聽到神蹟時, 卻又要說是甚麼甚麼的自然現象, 心理作用。。。或說若耶穌不現身出來說說, 做多次俾我睇到, 當不是真。

現在, 又見到神父條JJ了嗎? 為甚麼又不說:神父在抓痕唶。。。男人細路痕成日會有哩。毛生蚤都未定
beebeechan
視頻雞乸標題就話: Priest Masturbate in Mass

現埸是否正在舉行彌撒, 至少影不到個祭台情況。 拍攝者專注拍那部位。

就算是在舉行彌撒,
男子衣著不是一個主祭, 共祭神父的禮服。亦不是執事。坐在台上的一側, (實在是最側), 也未必是神父。可以是一個普通輔祭。
(當然, 不管身份是甚麼, 在袍下打飛機都是不當既)
沙文
輔祭搲痕,搲下條奔周又搲脾罅, 搲到陰毛蚤,陰毛蚤跳落手指毛,然後輔祭幫手預備聖體餅……都好和味啫,您中意就得啦。
----------------------------------------------------------------------------------------
但係,領導人就唔係咁諗。各位有冇發覺,聖體其實一直以來都暗藏危機?基督教係咪唯一每個星期監人食一次教會指定食物的宗教?點解日本天皇、中國主席、伊朗總統都唔肯信基督教?或者佢地本來都想,但係經諫議大夫再三上書終於打消了這決定。
習大人一啖呑服神父隊入口餅仔,咁,要毒死佢都唔係好難。一個星期要食一次教會餅,即是每星期都有一次機會被毒死!
所以,佢地唔信基督教就較安全。

前加拿大總理Stephen Harper就試過接到聖體收埋唔食。可能收到風有刺客對佢不利卦?