leefeng
回覆  leefeng

犯法就係犯法,除非你係警察。
犯法就要負責,咁簡單一個原則都講唔出,講東講西全屬癈話 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/16 19:14

犯法就要負責?
黃絲黑暴曱甴犯法就滾地扮乖孩子咯,
jimmychauck砸爛成個香港又龜縮喺離教網逃避法律既制裁?

jimmychauck
回覆 141# leefeng

犯法就要負責,咁簡單一個原則都講唔出,講東講西全屬癈話。
leefeng
回覆  leefeng

犯法就要負責,咁簡單一個原則都講唔出,講東講西全屬癈話 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/17 06:16

雙標的爛仔基督教徒
jimmychauck,基督教出品的爛仔教徒!

jimmychauck
回覆 143# leefeng

犯法就要負責,咁簡單一個原則都講唔出,講東講西全屬癈話。
匿名
回覆  leefeng

jimmychauck 發表於 2024/9/17 08:41

Jimmy兄完全係錄音機,或者說話佢A,聆聽佢UNCL
完全不會聆聽別人
jimmychauck
回覆 145# Guest from 203.145.89.x

你地唔識答問題我除左錄音機我洗有其他野俾你?
beebeechan
Jimmy兄完全係錄音機,或者說話佢A,聆聽佢UNCL
完全不會聆聽別人
Guest from 203.145.89.x 發表於 2024/9/17 12:28

佢在黃藍事上㒼塞, 有啲人(包埋你)在宗教事上㒼塞, 對聖經更是塞上塞
jimmychauck
回覆 147# beebeechan

得閒喺我落井下左石嘅地方下多一兩舊,不如回應吓啲你自己未答嘅問題。我對所有人都一視同仁㗎。

你乜#118都唔回應,即係除左最後一句,其他全部認同或者冇聲出啦。
才是三幾年前, 弄得熱烘烘的社會事都搞錯!其實你對成件事嘅認知都錯誤啦,講乜咁多高大空啫。

呢個就係最乞人憎既思維
即係有人追你還債, 你去打劫, 老笠就係應該既, 係迫出嚟既
然後仲話:正常人 ...
beebeechan 發表於 2024/9/13 01:20

即係,如果有邊啲傻仔要贊成呢啲傻觀點呢,唔好話我知
- 咩元朗人被迫保家衛國,責任全在黃方
- 咩警察因為急就被迫打人,責任全在黃方,為左執行任務就可以犯法耶?
- 咩中央被迫取消香港民主選舉,責任全在黃方

法利賽人咪就係咁。

831冇犯法,去幫朱蛇翻案嘛。
犯法就要負責,咁簡單一個原則都講唔出,講東講西全屬虛偽嘅法利賽癈話。

一直不答,只顯示自己無話可說,或虛怯無比。
beebeechan
回覆  beebeechan

得閒喺我落井下左石嘅地方下多一兩舊,不如回應吓啲你自己未答嘅問題。我對所有人都一 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/17 22:04

你淨係識拎721, 831, 朱督察畸屎出嚟話黃絲無辜,(831, 我唔認為黃絲無辜既)
咪即係條白痴瘋成日拎燒亞伯, 掟磚掟死人, 話黃絲曱甴一樣既級數嚟。
只係顏色唔同啫
leefeng

責任的確全在黃方

-咩元朗人被迫保家衛國,責任全在黃方

黃屍做乜成班喪屍咁糾眾入元朗?買老婆餅?
人地元朗人亦一様一早收到消息黃屍入黎搞事,黃屍未到之前,元朗已經四處關鋪關門,男女老少個個如臨大敵?

如果黃屍係正確,係好人,好政策,為什么香港四處的人需要害怕和反抗?
不是應該夾道歡迎
,送埋老婆餅,沖埋茶咩?

如果黃屍是正確的,為什么元朗人一知道趕走了班黃屍,個個歡呼拍手呢?
(黃屍搞事用什麼手法呢?打砸燒鋪,打人打女人,香港已經四處有版睇)。

黃屍等同以前的山賊,用山賊手法来爭取黃屍曱甴式的所謂民主?所謂自由?(只有黄屍自己自由,其他任何人都不許有自由?)

㸃解香港人個個要怕到死?唔可以出声?唔可以反駁?唔可以有意見?否則放火同打到你成身血殘廢為止?呢種叫做民主還是悪毒霸權?

香港人是善良,但並不是儍的!

- 咩警察因為急就被迫打人,責任全在黃方,為左執行任務就可以犯法耶?

哦,警察不要急,慢慢來,企定定喺度等俾你黃屍鋸頸?

- 咩中央被迫取消香港民主選舉,責任全在黃方

唔取消香港民主選舉,等黃屍控制選票,造假,選多啲低智佬出來将香港變成【東方低B之猪】?

.
jimmychauck
回覆 149# beebeechan

我幾時有話過"黃絲無辜"?你嘅無中生有同轉移視線開始似啲藍絲啦。

犯法咪拉囉,要我講多幾多次?
犯法就要負責,咁簡單一個原則都講唔出,講東講西全屬虛偽嘅法利賽癈話。

其實都真係冇乜需要繼續多講,你答唔到就答唔到㗎啦。

才是三幾年前, 弄得熱烘烘的社會事都搞錯!其實你對成件事嘅認知都錯誤啦,講乜咁多高大空啫。
有冇過獨立調查委員會,咁重要嘅一件事,五大訴求其中之一,你都可以搞錯,非常證明你其實對成件事係冇正確嘅認知。
功課做唔足就唔好諗住出黎幫港共做架兩。
jimmychauck

回覆 150# leefeng

"你去打劫, 老笠就係應該既, 係迫出嚟既"

你只要講一句贊成或唔贊成就得㗎啦,唔洗日日餐餐癈噏,

唔取消香港民主選舉,等黃屍控制選票,造假,選多啲低智佬出來将香港變成【東方低B之猪】?
leefeng 發表於 2024/9/18 00:48

既然你咁唔鍾意選舉,我諗你最好都係搬去啲冇選舉嘅地方啦。講多無謂,身體最誠實,行動最實際。祖國最啱你呀,或者北韓俄羅斯都唔錯。巴勒斯坦最啱,聽講十七年冇選舉過啦。
beebeechan
有冇過獨立調查委員會,咁重要嘅一件事,五大訴求其中之一,你都可以搞錯
jimmychauck 發表於 2024/9/18 02:21

講到尾一句, 唔係由黃絲既人來查, 就唔夠獨立。

IPCC 裡的人, 亦不盡是警隊的「自己人」。唔知憑甚麼話人調查不公証, 不獨立。

係呀...用哂黃絲嚟查, 咁又仲係咪叫「獨立調查」???
jimmychauck

回覆 153# beebeechan

又無中生有,我有講過"唔係由黃絲既人來查,就唔夠獨立"?

獨立調查委員會擁有法定調查權,可以傳召任何人士作證,拒絕作供是違法。
監警會無此權力。

同啲藍絲一樣,除左混淆視聽,乜都做唔到。

五位外國專家因為監警會無足夠調查權力一致退出調查組。
https://www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-50740543

時事唔知,就讀吓報先再講。

你宜家繼續唔回應,即係承認咩我話"黃絲無辜"係你嘅無中生有啦。

宜家全部黑警即係特赦左啦。

其實你對成件事嘅認知都錯誤啦,其實你唔知點解要獨立調查委員會,其實你可能同沖生嘅聽眾一樣,根本唔知黃絲有乜訴求,就懶醒出黎講東講西。
beebeechan
jimmychauck 發表於 2024/9/18 07:51

你成日拎嗰個朱sir單畸屎出嚟。
我又同你講下朱sir

最初警察投訴科調查過, 係話無足夠証據起訴朱sir既
係報告交到監警會時被拒, 堅持要對朱sir起訴, 最後高層接受咗IPCC既立埸。
IPCC內, 你估無黃絲咩...當年知名的黃絲梁繼昌便是IPCC委員, 大聲話要告朱sir既亦係佢。

同是一個IPCC, 話警察有罪就拍手, 警察黑警!
報告出嚟話警察無做錯野, 唔岩聽! 就係佢地偏私, 幫自己友, 唔夠「獨立」???

擺明係輸打嬴要喇, 唔係IPCC 係咪公正既問題。係睇結果既人本身係咪公正。
beebeechan
犯法咪拉囉,要我講多幾多次?
jimmychauck 發表於 2024/9/18 02:21

係拉咗唔少架
不過, 佢地好彩遇到「黃官」就慈悲為懷咁被「放生」

舉例:
一名因為用腐蝕性液體潑向紀律部隊宿舍的被告,在法庭上認罪,判罰200元。

jimmychauck

回覆 155# beebeechan

你唔回應法定調查權,即係冇聲出啦。
你繼續唔回應有冇拉警察,要攞咩黃絲放生出黎講東講西,即係831係咪犯法繼續冇聲出啦。
其實你對成件事嘅認知都錯誤啦,其實你唔知點解要獨立調查委員會,其實你可能同沖生嘅聽眾一樣,根本唔知黃絲有乜訴求,就懶醒出黎講東講西。

仲講咩東咩西?

2014IPCC 同 2020IPCC成員已經唔同啦,委員有任期㗎嘛,你又混淆乜野?

吓梁繼昌一個黃絲話晒事?
獨立調查委員會有五個成員啵,
其它四個係咪唱同一個調?
法庭判決會因只有一個陪審員反對罪名成立, 被告就會無罪?
beebeechan 發表於 2024/9/12 20:36

你請返黎啲外國專家做一陣就走先啦係咁先啦,有幾公正一目了然。

咁慈悲為懷,拉晒啲犯法差佬上去,叫郭偉健放生佢地咪得囉,拉左未?
IPCC告朱經煒咩?連調查權都冇嘅有檢控權可以告佢?當然係律政司告佢啦,律政司又係黃絲呀?你啲認知睇今日正言黎㗎?
郭偉強直呈要律政司介入不提證供起訴添啦。呢啲唔叫特赦叫介入?
唔洗引啲咩今日正言要認清真相乜乜乜啦,人地郭偉健講完高尚情操論直呈俾裁長的入房鬧啦。
beebeechan
回覆  beebeechan

你繼續唔回應有冇拉警察,要攞咩黃絲放生出黎講東 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/18 15:10

監警會本身無能力另聘一批調查員, 只是監察警察投訴科的調查。

即使能有自己既調查員, 來源咪又係一堆前度既警務人員, 都係會俾人唱「自己人查自己人」

英國既IPCC 無錯係有自己的調查員, 不過數字說60-80% 的調查員都是前警察

(唔通搵你去查咩..)
beebeechan
2014IPCC 同 2020IPCC成員已經唔同啦,
jimmychauck 發表於 2024/9/18 15:10

你都識講2014唔同2020
2014朱sir 打犯係錯, 不必要既暴力。
813打黑暴, 係武力驅散嚟。係黑暴在車廂內要私了不同嘴型既乘客,係咪警察要繞埋手剝花生?
jimmychauck
回覆 158# beebeechan

講緊有冇調查權,有冇法定傳召證人嘅權力,你又拉去邊?
香港咪香港,講東講西講英國做乜?你係咪全民直選議員吖?

成件事不過講緊你對乜野係獨立調查委員會冇正確認知,對於做左乜野調查報告唔知。
你當日話得人,今日呢句就話得你,不如你話2023唔同2024吖。

講咩831係武力驅散?朱經煒咪一樣係驅散緊囉,你發緊夢呀?
講咩831係武力驅散?你發緊夢呀?監警會成篇報導邊度有"驅散"兩字?

當事人梁耀霆回憶稱當日單純路過事發地點卻被警方拘捕,當在電梯上踎低時,警員仍然用警棍襲擊及踩踏被捕人士手臂及頭部。他最終在被拘留48小時後無條件釋放。
2021年5月監警會的審視報告中,沒有提及警方有否使用過度武力
晚上11時04分,L3層4號月台荃灣線列車車門關閉,駛向油麻地站。[13]列車內急救員阿謙表示他們負責的三名傷者全部後腦流血。[24][50]

連監警會叝告都唔敢否認過度武力,你咩料夠膽自己講埋。
邊一份武力使用指引容許你用警棍襲擊後腦?
個十二歲唔知又咩事要俾人打?
直播呢就全香港人一齊睇嘅,你鍾意話831差佬冇錯冇犯法呢,返去幫呀朱經煒翻案。
831警暴都可以否認,你得呀,其實冇野要同你講。你接受港共統治係應份㗎。
直接大大聲講,"犯法就係犯法,不過831冇犯法",唔洗怯㗎。