抽刀斷水
2月28日舉行的立法會新界東補選有以下候選人,宗教背景分別如下:

(1)劉志成(無黨派):(無資料)
(2)黃成智(新思維):基督教
(3)周浩鼎(民建聯):天主教
(4)梁思豪(無黨派):(無資料)
(5)方國珊(無黨派):(無資料)[曾簽名支持普賢佛院
(6)梁天琦(本土民主前線):(無資料)
(7)楊岳橋(公民黨):(無資料)
抽刀斷水
周浩鼎論壇灑淚 被質疑是否做戲        

立法會新界東補選周日舉行,無綫昨晚播出選舉論壇,在最後一節中,公民黨楊岳橋問民建聯周浩鼎,若非泛民在立法會「拉布」,網絡23條的四方會議則不會召開,又說:「晨早網絡23條就過咗啦,唔好再喺度呃香港人啦。」

周浩鼎嘆氣說,四方會議是由黨友陳鑑林促成,又稱已「無氣」、「唔想再拗」來回應,重申他參選是為香港的未來,更突然感觸流淚說,「呢段時間,好多人喺網上面抹黑我,有冇人考慮過我同我屋企人嘅感受?」「唔係日日你打我、我打你,香港唔係咁㗎!(用紙巾擦鼻)我信教,大家都係主內嘅弟兄,如果大家能夠坐番埋傾,我希望大家可以做番朋友咋!」

「呢滴淚為香港流」 

梁思豪則諷刺周浩鼎:「你真難過定做戲咋?」又說若周如此輕易流男兒淚,日後在議會如何為港人發聲。

哽咽的周浩鼎其後為失儀致歉,但強調:「我流嘅呢滴眼淚,係為咗成個香港去流,我相信好多香港市民,係唔鍾意見到鬥爭。」又重申,相信很多港人亦不喜歡看見鬥爭,希望大家可坐下慢慢傾。

其他候選人還包括新思維黃成智、西貢區議員方國珊、本土民主前線梁天琦、劉志成。

http://www.metrohk.com.hk/index.php?cmd=detail&id=303298
beebeechan
周浩鼎論壇灑淚 被質疑是否做戲        

立法會新界東補選周日舉行,無綫昨晚播出選舉論壇,在最後一節中 ...

梁思豪則諷刺周浩鼎:「你真難過定做戲咋?」又說若周如此輕易流男兒淚,日後在議會如何為港人發聲。
抽刀斷水 發表於 2016/2/26 11:32

如果係做戲, 
演技拍得住張家輝, 黃秋生
沙文
阿穌嘅演技都唔錯,可以攞Oscar best actor, 不過可惜劇本寫得渣, 不但best movie冇佢份, 而且仲係爛片
beebeechan
阿穌嘅演技都唔錯,可以攞Oscar best actor, 不過可惜劇本寫得渣, 不但best movie冇佢份, 而且仲係爛片 ...
沙文 發表於 2016/2/27 12:15

票房數字靚過美人魚喎
沙文
作大嘅啫。唔睇嘅人多過睇嘅人好多。淨係劇本中宣稱嘅fans - 撒馬利亞人, 在現實中冇一個買飛睇啦。
4:39
那城裡有好些撒瑪利亞人信了耶穌

[attach]308[/attach]
旁觀者
妖徒均有精神病,大家投票時要小心!
beebeechan
妖徒均有精神病,大家投票時要小心!
旁觀者 發表於 2016/2/27 22:29

香港選舉, 關你隠事
旁觀者
爺爺是香港市民,怎不關爺爺事?
BB仔你恥為中國人,香港才不關你事!滾去梵蒂岡妖窟做屎窟鬼吧!
beebeechan
爺爺是香港市民,怎不關爺爺事?
BB仔你恥為中國人,香港才不關你事!滾去梵蒂岡妖窟做屎窟鬼吧! ...
旁觀者 發表於 2016/2/28 02:00

你講野無香港口音,
唔很使扮

例如, 香港人唔會用個咁難寫既窟字, 會寫屎忽
沙文
回覆 10# beebeechan
少數文化水平文化水平唔高嘅香港人先會寫屎忽嘅嗜, 窟字都唔難打嘅
beebeechan
回覆  beebeechan
少數文化水平文化水平唔高嘅香港人先會寫屎忽嘅嗜, 窟字都唔難打嘅 ...
沙文 發表於 2016/2/28 02:10

係架
屎窟係貼題d
一個貯屎既窿
beebeechan
香港憤青就會寫屎fuck
沙文
回覆 13# beebeechan

顛鼠教就米田共
2:8 上主由塵埃中提拔卑賤者,從糞土中高舉貧窮者,使他與王侯同席,承受光榮座位;大地的支柱原屬上主,支柱上奠定了世界。
beebeechan
回覆  beebeechan

顛鼠教就米田共
2:8 上主由塵埃中提拔卑賤者,從糞土中高舉貧窮者,使他與王侯同席,承 ...
沙文 發表於 2016/2/28 02:25

戲都有得做哩
沙文
回覆 15# beebeechan

係呀, 聖經就係做戲
不過劇本就喳尐
抽刀斷水
我相信周浩鼎咁樣將「信教」同佢尐眼淚連結一起之後,又多咗人離教喇。
旁觀者
周浩鼎根本是在發(口翕)風,這裏可以指出兩點:
        一、他說「大家都係主內嘅弟兄」。屁眼教主說不是「父」栽種之物,必要拔出來。他亦教教民殺死父母、兄弟、姊妹、子女。周浩鼎你和誰做弟兄?
        二、周說不願意見到鬥爭。香港人不願見到鬥爭是事實,但一神教除了鬥爭外,它生存有何意義?
旁觀者
BB仔,你文化水平差就差啦,屎忽根本就不通。你爺爺在香港受教育時,中文教師是全港最嚴格的老師。
沙文
回覆 19# 旁觀者

係呀, 人地麥兜都識用正寫