beebeechan
諾貝爾評審委員就有五個, 頒極都冇神學獎, 就係咁解
沙文 發表於 2016/7/5 09:25

挑。。。
諾貝爾也不設運動奬, 
最受歡迎藝人獎,
最有前途新秀獎
沙文
本來以佢嘅精湛演技, 係應該頒最受歡迎藝人獎或最有前途新秀獎
就係因為冇,所以求其頒個和平獎交差。

和平獎係好是但嘅, 奧巴馬都攞到啦
leefeng
今日資訊的確很發達
可惜遇上了一人頭配豬腦的 feng腸, 
給資訊玩弄,
你話岩冇? ...
beebeechan 發表於 2016/7/5 05:34

人頭配豬腦的獎不是应该畄番比你吗?再加个低b白痴神棍色魔天誅地滅gay篤下油鑊地獄火烧鬼奨比你beebeechan!!比和平奨威好多架!
匿名
其實, 若然煩帝肛真係有心濟貧,  Teresa老母駛乜特登擺出一副窮酸相?
沙文 發表於 2016/7/4 23:00

耶教絕對係有心幫窮苦人嘅。耶教本身就係一個具有民粹主義理念嘅宗教。耶教嘅教義都係偏向勞苦大衆嘅。從耶穌講富人進天國比駱駝穿過針眼仲難就可以睇出耶教係偏向窮苦人。但係,貧困問題係一個好複雜嘅社會問題,即使係教宗都無能為力。當年教宗訪問菲律賓,有個細路女向教宗講孤兒嘅苦況,教宗都幾乎流下眼淚。人地唔係唔肯幫窮苦人,而係有D野,耶教都無法控制。而且,多年以來,耶教為救助貧苦人,做左好多努力。難道佢地嘅善行,你一D都冇感動過?至於你講Teresa修女,我從來都唔覺得佢擺窮酸相,係你對佢有偏見,先至有呢种睇法嗻。
沙文
富人進天國比駱駝穿過針眼仲難? 您又話唔熟經文茄, 您哩個主內弟兄都鬼馬嘞, 我都幾乎畀您昆到, 您有德蘭老母一半演技喎!
匿名
富人進天國比駱駝穿過針眼仲難? 您又話唔熟經文茄, 您都鬼馬嘞, 我都幾乎畀您昆到, 您有德蘭老母一半演技喎 ...
沙文 發表於 2016/7/5 13:10

我曾經講過,我睇過《聖經故事》。但對聖經經文,我真係唔熟。
沙文
睇過都咁熟, 咁熟都話唔熟?您係專業黄皮樹了哥就真

大家有冇留意, 條靚妹問妖酋點解要做雞之時扮成喊苦喊窟咁, 但係佢側跟嗰位靚仔哥哥看在眼裡, 就忍唔住陰陰嘴笑?

顯然這是一幕豫先擺佈的場景, 但係找了一個冇遊客咁專業嘅茄哩啡:
沙文
而教宗, 就一直木口木面, 連乍帝抹下眼角都費事, 唔知點解遊客会知道"教宗都幾乎流下眼淚"? 點解當時佢地唔識揾您做narrator?
匿名
睇過都咁熟, 咁熟都話唔熟?您係專業黄皮樹了哥就真

大家有冇留意, 條靚妹問妖酋之時扮成喊苦喊窟咁, 但係 ...
沙文 發表於 2016/7/5 13:44

本人一直都係無神論者,試問邊個耶教徒會扮無神論者?雖然我唔相信世界上有鬼神存在,但我對耶教多年來慈善救人嘅事跡好敬佩,而且我同好多耶教徒係好朋友,距地對我好好。因此我見到你地咁樣欺負人地耶教徒,蝦人地善良。我忍唔住出黎講幾句。朋友,做人唔可以偏激架。算啦,既然你認爲我係一個卑鄙小人,我亦無必要再黎。再見啦!
沙文
信耶穌而唔敢認大有人在:
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20060325/5769985

我睇得出您係卑鄙小人因為您自己唔小心露出馬腳。人地quoted阿穌鬼拍後尾枕喊打喊殺經文, 您就乍傻扮懵;「哎呀對唔住呀我唔熟經文咖 hehhehe.....」, 一个屈尾10自己又鬼都冇咁醒, 甚麽駱駝穿屎眼, 經文quoted得十分流利!
所謂「多年來慈善救人嘅事跡」只不過係表演做show, 以為畀幾啖屎餵人就係大慈善家可得乜獎物獎, 難得您咁欣賞就捉多幾條細路玩下當慶祝, 您同距地私交甚篤係您嘅私事, 我亦唔干涉, 但我公私分明, 雖然我個人私下同教徒亦不乏感情糾葛, 但我斷唔会為咗私交而昧著良心特登忘記被耶教害過嘅細路仔。您呢種因為同耶教有交情就話佢好嘢嘅態度正是社会唔廉潔嘅根源!
您唔駛戥耶教唔掋, 耶教係蝦不倒的, 只会愈蝦愈勁, 您睇過聖經故事, 一定熟悉教会史, 您問下奧古斯都我講得啱唔啱?
beebeechan

但我公私分明, 雖然我個人私下同教徒亦不乏感情糾葛, 但我斷唔会為咗私交而昧著良心特登忘記被耶教害過嘅細路仔。您呢種因為同耶教有交情就話佢好嘢嘅態度正是社会唔廉潔嘅根源!
.
沙文 發表於 2016/7/5 16:44

呢d 係咪典型既「門口狗」?
在網上就喊打喊殺
見到真人就霎熟狗頭咁認老友
beebeechan

所謂「多年來慈善救人嘅事跡」只不過係表演做show,

沙文 發表於 2016/7/5 16:44

你為你不想做善事找個掩飾,好使你自己心安理得:
「我不做,因為我不想做 show」

你眼紅人熱心時,就說「他們只是在做騷」來安慰自己。

猶如女人見隔黎個女人身材好
就話佢一定係去過韓國隆胸,假野黎。
抽刀斷水
唔知幾時興埋 remote 叫雞呢
beebeechan 發表於 2016/7/5 05:06

天主教一早就有研究啦,身為教徒既你唔係未試過下話?
http://home.earthlink.net/~philoska/cyber/index.htm
抽刀斷水
本人一直都係無神論者,試問邊個耶教徒會扮無神論者?雖然我唔相信世界上有鬼神存在,但我對耶教多年來慈 ...
Guest from 139.162.180.x 發表於 2016/7/5 14:04

這位遊客,你一直反覆強調因為教徒朋友善良,而覺得耶教並非太壞。

你能否反證一點,就是耶教可能是一直吸引一批善良的人,是他們使耶教近來表現看來不太壞?

還有一點要留意:「偽善」--這是有點人生經歷的人,才會較容易看到的特性。

請看看hypocrisy這詞與哪些人的聯繫最多。
旁觀者
耶教絕對係有心幫窮苦人嘅。耶教本身就係一個具有民粹主義理念嘅宗教。耶教嘅教義都係偏向勞苦大衆嘅。從耶穌講富人進天國比駱駝穿過針眼仲難就可以睇出耶教係偏向窮苦人。但係,貧困問題係一個好複雜嘅社會問題,即使係教宗都無能為力。當年教宗訪問菲律賓,有個細路女向教宗講孤兒嘅苦況,教宗都幾乎流下眼淚。人地唔係唔肯幫窮苦人,而係有D野,耶教都無法控制。而且,多年以來,耶教為救助貧苦人,做左好多努力。難道佢地嘅善行,你一D都冇感動過?至於你講Teresa修女,我從來都唔覺得佢擺窮酸相,係你對佢有偏見,先至有呢种睇法嗻。
Guest from 173.255.250.x 發表於 2016/7/5 12:52

妖教偏向勞苦大眾?
        屁眼教主曾講過一個人將產業交給三個僕人經營的「寶訓」,盛讚那得到五千拿去放貴利賺了五千的僕人,他借那主人的口說:「當把我的銀子放給兌換銀錢的人,到我來的時候,可以連本帶利收回。奪過他這一千來,給那有一萬的。因為凡有的,還要加給他,叫他有餘;沒有的,連他所有的,也要奪過來。把這無用的僕人,丟在外面黑暗裏,在那裏必要哀哭切齒了。」《馬太》25:27
        在他心目,大耳窿才值得效法。
        還有一次,他騙個窮寡婦將她僅有買隔夜麪包來活命的二個小錢,還鼓勵妖徒要學她的行為,將所有錢財拿給他,同時要到外面大肆宣揚。
        前二年,妖酋到菲律賓做騷,坐的是私人專機,跟班一大批,排場可大了,耗費有多少?2007年,天誅教洛杉磯堂口就向被姦淫的五百餘名兒童賠償46億港元,這些錢從而來?
        若他們自己住天橋底而將豪宅讓給窮人住,自己吃隔夜麪包而給窮人鋸牛扒,這才真讓人心服口服。
旁觀者
本人一直都係無神論者,試問邊個耶教徒會扮無神論者?雖然我唔相信世界上有鬼神存在,但我對耶教多年來慈善救人嘅事跡好敬佩,而且我同好多耶教徒係好朋友,距地對我好好。因此我見到你地咁樣欺負人地耶教徒,蝦人地善良。我忍唔住出黎講幾句。朋友,做人唔可以偏激架。算啦,既然你認爲我係一個卑鄙小人,我亦無必要再黎。再見啦!
Guest from 139.162.180.x 發表於 2016/7/5 14:04

妖教的「慈善」行為只是做騷。妖人騙得九牛,只拔一毛做騷,只能騙糊塗蟲(而這種糊塗蟲還真不少)。
        閣下說本站網友蝦妖徒良善,就更加好笑。若妖徒「良善」,那麼被虐殺以億計的冤魂,他們就不良善?閣下可有為他們講過句公道話?
旁觀者
在網上就喊打喊殺見到真人就霎熟狗頭咁認老友
beebeechan 發表於 2016/7/5 23:18

「在網上就喊打喊殺,見到真人就霎熟狗頭咁認老友」的正是屁眼教主!
        還記得《耶穌賊黨收陀地》這帖嗎?
        屁眼教主就是平時喊打喊殺,四圍收陀地,可是他們去勒索個撒瑪利亞人村莊時,卻碰上鐵釘,屁眼教主立時轉身責備兩個門徒說:「人子來不是要滅人的性命,是要救人的性命』。」《路加》9:53
沙文
凈係駱駝穿屎眼言論就睇得出教主這條粉腸生壞把死人口。

gay督教濟貧, 係靠咩人淫錢出黎呢?咪又係靠富人, 唔通旨意教主濟貧? 佢平日戲法就变得多,濟貧就一次都冇, 佢徒弟想濟貧, 仲畀佢襟住叫唔好:「挑那媽你駛慌遲尐窮人會死卵晒咩?你都唔凑米氣嘅, 梗係留番畀本座gel頭啦!」遊客姊妹睇過聖經故事, 當然唔駛我提係出自边章边節。

富人出咗錢濟完貧, 又要畀佢話駱駝穿屎眼, 呢尐都唔知咩人黎嘅
beebeechan
gay督教濟貧, 係靠咩人淫錢出黎呢?咪又係靠富人, 唔通旨意教主濟貧? 佢平日戲法就变得多,濟貧就一次都冇, 佢徒弟想濟貧, 仲畀佢襟住叫唔好:「挑那媽你駛慌遲尐窮人會死卵晒咩?你都唔凑米氣嘅, 梗係留番畀本座gel頭啦!」遊客姊妹睇過聖經故事, 當然唔駛我提係出自边章边節。

富人出咗錢濟完貧, 又要畀佢話駱駝穿屎眼, 呢尐都唔知咩人黎嘅
沙文 發表於 2016/7/6 04:10

挑。。。
乜窮人先可以信耶穌的嗎?
信耶穌的富人要分哂身家俾窮人先上得天堂架咩?

經書中表揚有信德的幾位人物: 亞巴郎,雅各伯,約伯,
阿黎瑪特雅的富若瑟 都係疊水之人啵。
佢地穿得過針孔否?
beebeechan
還有一點要留意:「偽善」--這是有點人生經歷的人,才會較容易看到的特性。
抽刀斷水 發表於 2016/7/6 00:07

偶然俾你超到某人暗中撩鼻屎
你就判定某人平日都係無個人衛生,無家教,無儀態