leefeng
回覆  leefeng

點解佢唔用
沙文 發表於 2017/2/13 04:02

因為佢地都係癫既!
leefeng
你學曉睇譜先哩
beebeechan 發表於 2017/2/13 04:01

靠谱係指挪亜謊舟之矛盾;既然要滅世殺人,又洗乜扮晒仁慈要等起完隻謊舟先至去殺吖?
一如你咁欵:除咗衭放屁!
beebeechan
靠谱係指挪亜謊舟之矛盾;既然要滅世殺人,又洗乜扮晒仁慈要等起完隻謊舟先至去殺吖?
一如你咁欵:除 ...
leefeng 發表於 2017/2/13 05:21

其實諾厄係未完工, 仲未為條船裝帆, 裝核子動力, 又無舵, 無自動導行, 無GPS。
內部裝修未開工, 無賭埸, 無廁所, 無自助餐廳, 無GYM
beebeechan
您真係講得有道理。
正如好多人都會揾笨,所以教會神職人員都係揾笨嘅。咁就有意思囉 ...
沙文 發表於 2017/2/13 04:11

邏輯上成理架
正如:
你係男人黎
你老婆同你上床搞野
所以, 你老婆係同男人上床搞野既。
咁就有意思囉 .
beebeechan
一如你咁欵:除咗衭放屁!
leefeng 發表於 2017/2/13 05:21

依家科技日新月異架哩。。。。
放屁係最好著住條褲:

功德無量

https://www.myshreddies.com/
leefeng
  有些疾病没能醫好,可用科學知識解釋:用藥量未够、病菌產生抗藥性。
    祈禱就能「治病」,妖酋朱理斯二世、利奧十世就唔會生梅毒生死,現時所有醫院都要關門囉。旁觀者 發表於 2017/2/10 00:17

請问在那里可以看到朱理斯二世、利奧十世就生梅毒生死的資料?
beebeechan
leefeng 發表於 2017/2/13 08:14

去問問廟街十三妹
旁觀者
leefeng 發表於 2017/2/13 08:14

劉達臨《世界性史圖鑑・人的性行為的扭曲・統治階級的性壓迫》
或《基督教是邪教嗎?》第43頁:
https://www.lib.ccu.edu.tw/e-boo ... tian-cult-zh-tw.pdf
leefeng
回覆 108# 旁觀者

多谢分享!
沙文
邏輯上成理架

beebeechan 發表於 2017/2/12 14:08

係呀, 您喺公教報發文, 教衰十一神父咁樣defense:

如果只是教會神職人員才會姦淫性侵细路,您拉我先有意思囉。。。。笨!

正如好多人都會放屁,
用放屁來黑教會神職人員, 就是一個放屁。。。懂嗎你? 笨!

咁就當庭無罪釋放, 仲擁立您做教宗添!
沙文
唔知大家有冇留意, regarding health嘅禀神, 例規都係病發之後先補鍋, 例如, 某姊妹生乳癌,就大家代禱求上帝叫某姊妹乳癌好番,但係, 我從來未見過某姊妹未生乳癌嘅時候大家動員發起代禱 : 「主啊,你千祈唔好要某姊妺生乳癌啊! 」

医学界常提醒大家預防勝於治療, 教會這種医療方針,亦係造成稟神失敗率高嘅主要原因。
beebeechan
医学界常提醒大家預防勝於治療, 教會這種医療方針,亦係造成稟神失敗率高嘅主要原因。
沙文 發表於 2017/2/18 01:03

有道理
預防勝於治療
咁我都祈禱你唔好有前列腺癌, 肺癌, 肝癌, 乳癌 。。。。駕車唔好再撞到淊逃籮屎.....
(你認為我是在祝福, 定係詛咒你呢?)
沙文
但係,稟神有效期係幾耐, 就要進一步研究。舉例说, 您稟神一世都唔好生前列腺癌, 肺癌, 肝癌, 乳癌, 可能只維持6粒鐘唔生,人地醫屍難一日稟5次就係咁解。

而且眾多癌症之中, 可能稟漏一樣就生嗰樣,  務必一定揸住張list様様稟齐以策万全
beebeechan
但係,稟神有效期係幾耐, 就要進一步研究。舉例说, 您稟神一世都唔好生前列腺癌, 肺癌, 肝癌, 乳癌,  ...

而且眾多癌症之中, 可能稟漏一樣就生嗰樣,  務必一定揸住張list様様稟齐以策万全
沙文 發表於 2017/2/18 03:55

唔緊要, 就好似一世紀時雅典人咁, 乜都有個神,
仲怕漏咗, 於是建個壇去拜那個「給未識之神。」

宗徒大事錄 17:23
保祿遂即站在阿勒約帕哥當中說:「眾位雅典人,我看你們在各方面都更敬畏神明,
因為我行經各處,細看你們所敬之物,也見到一座祭壇,上面寫著「給未識之神。」

個壇今日仲收咗係博物館

咁我有樣學樣, 為你祈禱唔好得到那個「未識之癌」哩.
沙文
顛鼠教稟神之法其實係唔掂嘅。原因係您地並冇仔細study經文。即使以教主嘅法力,在稟神時亦需对患處作physical contact同埋搽口水, 而非一味靠把死人口齋噏:

7:32有人帶著一個耳聾舌結的人、來見耶穌、求他按手在他身上。耶穌領他離開眾人、到一邊去、就用指頭探他的耳朵、吐唾沫抹他的舌頭、望天歎息、對他說、以法大、就是說、開了罷。他的耳朵就開了、舌結也解了、說話也清楚了。

例如, 若果醫乳癌, 就要叫姊妹拎对波出來, 等代禱眾教友逐個在lin頭上搽口水, 若果醫子宮頸癌, 代禱眾教友就一一用指頭探子宮頸, 一面起勢叫姊妹「以法大」, 擘大尐畀您探入去。

教会一直以來研經都好乸西 ,冇發覺此竅門, 所以稟神成功率一直只能徘徊於1-2%之間。
beebeechan
顛鼠教稟神之法其實係唔掂嘅。原因係您地並冇仔細study經文。即使以教主嘅法力,在稟神時亦需对患處作physic ...
沙文 發表於 2017/2/18 19:16

經上耶穌治病, 都唔係只得一兩招既
嗱, 在路加福音第七章治好葛法翁百夫長僕人, 不需要你講的接觸。
連去也不用, 只用遙控, 又掂咗。
抽刀斷水
講黎講去,教徒在危急時,總係唔會乖乖祈禱,而係去call police, admit hospital~

BB仔千祈唔好學壞。
beebeechan
講黎講去,教徒在危急時,總係唔會乖乖祈禱,而係去call police, admit hospital~

BB仔千祈唔好學壞。 ...
抽刀斷水 發表於 2017/2/18 23:22

咁咪說明了大部份的基督徒都是很正常的, 有理性,不是盲信迷信的.
不是辟邪紀實
是義和團要去看心理醫生
沙文
回覆 116# beebeechan
嗱,所以話gay督教唔掂就係咁解。2,000年來都冇研究過點解阿蘇施法, 有時要用usb插入去患處,有時又可以wifi / bluetooth?
係因為流年還是時辰呢, 定係因風水佈局唔配合所以要掂住先可以有conduction呢?
之所以要投入小小地$2.4M經費, 就係要找出其中的科學原理,唔係好似您地一直以來盲忠忠,以為稟神時一律狗噏就ok,
由於是項研究涉及大數據, 所以一尐都唔貴

宗教與科學,未必 水火不容, 其實係教會從來冇用正確的科学方法研究宗教,所以做鬼都唔靈
beebeechan
回覆  beebeechan
...
嗱,所以話gay督教唔掂就係咁解。2,000年來都冇研究過點解阿蘇施法, 有時要用usb插入去患處,有時又可以wifi / bluetooth?
沙文 發表於 2017/2/19 00:40

你咪仲唔掂, 你根本唔知有藍牙呢個分唇。
貯藏就只懂用U盤, 不曉有雲端

係要我教左你, 你先知。。。哦。。原來可以咁架!