dior13dior13

沉默
Silence

導演 :馬田史高西斯
演員 :安德魯嘉菲、亞當載夫、里安納遜、淺野忠信
片長 :2小時41分級別 :IIB 級語言 :英語 (中英文字幕)
上映 : 16.3.2017 (公映)

故事簡介

金像大導演馬田史高西斯 (Martin Scorsese) 醞釀28年的心血結晶《沉默》(Silence),根據日本作家遠藤周作 (Shusaku Endo) 的1966年同名獲獎著作改編,《娛樂大亨》《華爾街狼人》金像幕後製作班底助陣,於台灣拍攝取景。由《鋼鋸嶺》《蜘蛛俠》系列金像影帝提名安德魯嘉菲(Andrew Garfield)、《星球大戰:原力覺醒》《幸福魔天倫》威尼斯影帝亞當載夫(Adam Driver)、《救參96小時》系列金像提名男星里安納遜 (Liam Neeson);聯同日本著名演員包括淺野忠信(Tadanobu Asano)、塚本晉也 (Shinya Tsukamoto)、尾形一生 (Issey Ogata)、窪塚洋介(Yosuke Kubozuka)、加瀨亮 (Ryo Kase)、小松菜奈 (Nana Komatsu)等主演。故事講述17世紀兩名葡萄牙耶穌會傳教士,遠赴當時嚴禁天主教的日本尋找失蹤了的恩師,在重重危難中面對信念與信仰的嚴峻考驗。
============

是當年那個無惡不作,跟鴉片掛鉤的耶穌會耶!

【沈默】Silence 精彩預告 ~ 2017/2/17 隆重獻映
https://www.youtube.com/watch?v=NsM6dA2xUMU

【沈默】Silence 導演專訪─故事篇 ~ 2017/2/17 隆重獻映
https://www.youtube.com/watch?v=miXItYUCY_k
leefeng
無恥夾虛偽基督徒假神假教,一次唔偷鸡扮晒鄉正?
所谓危難中的信念與信仰就是不断将自己的【妄念】建筑在别人的屍骨上!
旁觀者
是當年那個無惡不作,跟鴉片掛鉤的耶穌會耶!
dior13dior13 發表於 2017/3/22 08:29

耶穌會是個恐怖分子組織,無論啥時候都無惡不作,不單只是「當年」囉。
leefeng
蓄意拍一套「沉默」出来給那些冇腦的看了,冇腦的就很容易被誤導以為耶穌會好偉大!
匿名
它最老土就是 它的派名'j*****' 英文讀音 和國語'結束'讀音一樣, 以及翻版了那個立教者的名後面加個'會'字就為它的派名, 有時把立教者的名寫成'蘇'字咁老土.
沙文
其實日本仔乃是世上最少顛鼠教之國家之一, 得0.4%, 人數六萬有找 。

拍套戲來自我陶醉, 連Oscar都贏唔到 。
http://www.catholic-hierarchy.org/country/sc1.html
旁觀者
香港港、九兩家華仁書院,新蒲崗伍華書院,現時均由耶穌會操弄,不動聲色地仍在毒害國人
沙文
咁又唔怕。 毒唔到嘅。 細佬我又夠係天主教學校出身啦, 您睇我大長成人之後人格幾偉大
beebeechan
咁又唔怕。 毒唔到嘅。 細佬我又夠係天主教學校出身啦, 您睇我大長成人之後人格幾偉大 ...
沙文 2017/3/24 03:11 提交

你咁快就擱旁觀者一巴:死無知。亂膠翕"

你應扮白痴。話:你睇我,就係天主教學校出黎架勒,咁嘛
沙文
佢都係憂心後生仔, 以至高估咗顛鼠教嘅影响力啫。
外人睇, 以為顛鼠教開咁多学學校一定好把炮, 我過來人就清楚其實顛鼠教唔係把炮, 係把撚
beebeechan
佢都係憂心後生仔, 以至高估咗顛鼠教嘅影响力啫。
外人睇, 以為顛鼠教開咁多学學校一定好把炮, 我過來人就 ...
沙文 2017/3/24 05:35 提交

你係暗串旁觀者是杞人,所以憂天,
定係庸人,所以自擾?
沙文
係志士仁人, 先天下之憂而憂
beebeechan
係志士仁人, 先天下之憂而憂
沙文 發表於 2017/3/24 06:19

咁係杞人囉
比天下人先擔心個天會塌下來
沙文
好彩您話明杞人憂嘅係天。
旁覌者憂嘅係毒, 所以唔杞
beebeechan
好彩您話明杞人憂嘅係天。
旁覌者憂嘅係毒, 所以唔杞
沙文 2017/3/24 07:51 提交

咁係旁觀者不清,經常自濁
沙文
旁觀者視野不清,  因為自從有 gay涿教環境就污濁。
======================================
日本乃爲天主教凋零國, 所以拍戲自濁。

而天主教肆虐國巴西, 就唔拍戲, 賣黑心肉:  http://finance.sina.com.cn/stock ... ycnpiu9408498.shtml

點解會咁呢?  
原來係哥哥話齋 「得了書經的指引
Deu14:21凡自死的、你們都不可喫、可以給你城裡寄居的喫、或賣與外人喫.
beebeechan
原來係哥哥話齋 「得了書經的指引」
Deu14:21凡自死的、你們都不可喫、可以給你城裡寄居的喫、或賣與外人喫.
沙文 發表於 2017/3/24 14:28

你呢回係只睇經文, 唔睇新聞
經文無叫人把貯藏過期, 腐爛, 含超標激素既肉賣俾人。
甚至把上水海鮮用正價賣
沙文
舉一反三先係好學生嘛
領略到「衰野自己唔食就賣畀人食 」嘅 philosophy, 並不止於跟 literally 照讀
beebeechan
舉一反三先係好學生嘛
領略到「衰野自己唔食就賣畀人食 」嘅 philosophy, 並不止於跟 literally 照讀 ...
沙文 發表於 2017/3/24 22:08

咁又係
深圳菜農都唔食自己種既菜
運哂去香港
沙文
所以人大同煩蒂肛一丘之貉, 雙贏在望