沙文
回覆 57# beebeechan
佢都係一番好意啫。主後19世紀 , 教會嘅衰嘢尚未完全暴露, 若果係講而家嘅教會, 盞衰多兩錢重。
beebeechan
就係因為我細個讀死人教會學校學壞咗咯。我鄭重呼籲家長唔想令郎好似我咁淫就唔好畀佢讀教會學校 ...
沙文 發表於 2017/3/28 03:24

咁你依家實在是『學壞咗』丫,
定係『一表淫才』呢?

一樣啫, 我一表人材吖嘛
沙文 發表於 2017/3/27 23:32
沙文
雖然受到教會學校不良影響因而學壞咗, 但仍掩蓋不了我的一表人材
leefeng
咁都要d羊夠蠢, 以為披了羊皮的就是自己友。

真係有d人以為講耶穌既就係耶穌的教會囉。

蠢,,,,係 ...
beebeechan 發表於 2017/3/28 03:59

基督徒唔止蠢重白痴添!
做坏事的講耶穌既就唔係耶穌的教會?
收奉献錢既時侯講耶穌既就係耶穌的教會?
基督徒有帳就大家分!
基督徒有女就齊齊上!
有鑊就快快卸牙?
leefeng
咁都要d羊夠蠢, 以為披了羊皮的就是自己友。

真係有d人以為講耶穌既就係耶穌的教會囉。

蠢,,,,係 ...
beebeechan 發表於 2017/3/28 03:59

基督徒唔止蠢重白痴添!
做坏事的講耶穌既就唔係耶穌的教會?
收奉献錢既時侯講耶穌既就係耶穌的教會?
基督徒有帳就大家分!
基督徒有女就齊齊上!
有鑊就快快卸牙?
leefeng
你呢種所為
十足十娛樂小報的記者,
專吼明星幾時會走光,
偷拍到了便很有滿足感似的。
...
beebeechan 發表於 2017/3/28 05:12

慘得過啲好似你咁既白痴基督徒十足十娛樂小報的記者搵到一個鈡南山先生讀過下教會學校,
就以為可以代表全球既教會學校都是好的?有優點有道德?
幾百上千上萬單的教會學校冇道德冇人道,大家点睇呢?
beebeechan
幾百上千上萬單的教會學校冇道德冇人道,大家点睇呢?
leefeng 發表於 2017/3/28 07:46

買股票有咁既回報就好勒
明明係得幾百, 渣渣聲就變左上千, 上萬。。。
發夢哩你!

你既腦x光片岩岩出左黎
leefeng
買股票有咁既回報就好勒
明明係得幾百, 渣渣聲就變左上千, 上萬。。。
發夢哩你!

你既腦x光片岩岩 ...
beebeechan 發表於 2017/3/28 08:54

超!on9得过你班基督徒9up教会學校好有道徳咧?

最方便就手的姦淫性侵除咗教會學校,教會寄宿學校, 重有孤兒院,主日學,基督兒童班,查經班,唱詩班,基督托兒所,基督智障療養院,基督教(全含天主教)。基督老人院(遲早連老人家都会性侵埋),。。啦等等!
攪埋咁多架部,大家一定以為基督教係造福社会定啦?
其实係大錯特錯,班基督教淫虫開咁多學校同乜院物院,
都係為咗需要攪野時可以馬上手到拿来,够方便吖馬!

基督教啲教徒父母就負責奉献金钱供養教牧神父修女维持教堂教會,基督教徒啲仔女就提供被免费性侵服務,你话幾有道德呢!

教會教堂全部都是淫竇!加加埋埋唔止上萬咁少,你想報細數?發夢哩你!
係上千上萬上百萬單的教會學校冇道德冇人道,係姦淫邪盗全套服務樣樣齊咧!大家点睇呢?
beebeechan
大家点睇呢?

leefeng 發表於 2017/3/28 11:53

典型的乞求認同,
對自己的話無信心
beebeechan
(全含天主教)

leefeng 發表於 2017/3/28 11:53

甚麼是(全含天主教)呢?
全唅。。。。。我就知指乜
dior13dior13
還好啦,據說導這部片的是李安那一票人。
沙文
大家点睇呢?
leefeng 發表於 2017/3/27 19:53

点睇? 呢齣戲唔好睇。
睇到 Oscar 都唔畀獎佢就知佢渣啦。
本 thread提到嘅另一齣戲 鋼鋸嶺 Hacksaw Ridge都係講耶穌嘅, 就稍為好尐。

如果全體美軍咁樣信耶穌淨係肯做医務兵, 今日世界就會變咗 Man in the high castle. 本網用架文留言。
都好, 日本文化对耶教嘅 resistance都幾高, 同医屍難不相伯仲。

leefeng
典型的乞求認同,
對自己的話無信心
beebeechan 發表於 2017/3/28 13:13

乞求得过天主教同基督教?
好似企街一样周街拉客派傳單,靠傳銷靠賣廣告嚟揾信徒,天主教同基督教係最無恥的宗教!
leefeng
甚麼是(全含天主教)呢?
全唅。。。。。我就知指乜
beebeechan 發表於 2017/3/28 13:18

基督教其实是包括天主教既,但又怕信咗教果啲唔多明,以为只是基督教同天主教冇乜関係!
因为会信基督教的多数智商超低,智商高就一定唔会信呢种呃人既教!
所以周不時都要提点下,嗱,好似你咁,依家咪又係唔明,所以咪以为你日日唅緊天主教啰!
beebeechan
基督教其实是包括天主教既,但又怕信咗教果啲唔多明,以为只是基督教同天主教冇乜関係!
因为会信基 ...
leefeng 發表於 2017/3/29 00:40

咁包唔包東方禮儀教會呢?
旁觀者
時常見你拿著 19世紀的事物來講。
beebeechan 發表於 2017/3/28 03:56

鑑往知來,不明古,何以預測事情以後發展?基督妖教禍害世人,歷史上何曾停止過?
    好!BB仔,你要看當代的,爺爺就俾你睇下:
「美國媒體抖出猛料:一項塵封六年的調查結果顯示,美國四成修女一直遭受性虐待,而施暴者或是神父或是同門修女。
……美國天主教會害怕醜聞見光,多年來一直向聖・路易斯大學的研究小組施壓,禁止他們將報告公之於眾。提供修女名單的『婦女宗教領導協會』也不允許奇布諾爾(心理學教授)等人召開新聞發佈會,理由是媒體會惡意誇大事實,那樣對受害修女和教會雙方都沒有好處。『我們沒有必要在公眾面前抖摟家醜,我們自會處理好一切』。
……在艾滋病蔓延的非洲國家,修女被視為安全的『性行為對象』。有神父直接向修道院院長申請,要求提供修女做性伴侶,並稱如果不這樣做,大批神職人員將被迫找鄉間婦女或妓女,那樣隨時可能感染艾滋病,這樣對於教會來說無疑是『滅頂之災』。
(在非洲)29名修女遭性侵犯後懷孕,修道院院長向主教求助,反被革職。……其中一名修女在墮胎手術中死亡,而主持喪禮的竟然就是那個侵犯她的神父。……
在英國,受害修女被迫離開修道院,有的更被家人遺棄甚至淪為妓女。當一群修女就性侵犯事件向英國天主教會求助時,對方竟充耳不聞,毫不理睬。」(節錄自「中新網」-中國《新聞周刊》2003.1.24日報道)
    「……繼荷蘭國際廣播電臺二月底報導了發生在's-Heerenberg 鎮的一所隸屬於慈幼會Don Rua修道院的寄宿學校的性侵犯醜聞後,已有233名前天主教學校和神學院的學生報告他們曾受到過性侵犯。……
    一共238名托缽會士、修女和神父被控性侵犯。……
    一項對這些指控的統計分析顯示, 被報告的37宗侵犯案件發生在慈善兄弟會管理的機構,
31宗涉及慈幼會會士,27宗涉及蒂爾堡托缽修會會士,20宗涉及馬斯特里赫特兄弟會會士,17宗涉及耶穌會會士以及13宗涉及方濟各會會士。」《荷蘭天主教機構性侵醜聞的更多細節》Radio Netherlands Worldwi荷蘭de(國際廣播電臺)2010.3.25日報道
「聯合國兒童權利委員會一份調查報告指出,全球數以萬計兒童曾多年來遭受天主教神職人員的系統性侵害。委員會要求天主教廷公開有孌童癖以及掩飾罪行的神職人員檔案。
    梵蒂岡5日晚些時候發表聲明,做出了回駁。聲明對聯合國的上述報告表示『遺憾』,幷指責此舉『意圖干涉』天主教事務。」《聯合國報告就孌童案猛烈抨擊梵蒂岡 梵方回駁》「中國新聞網」2014.2.5日報道
beebeechan
「美國媒體抖出猛料:一項塵封六年的調查結果顯示
旁觀者 發表於 2017/3/29 06:23

人到白痴無藥醫

「美國媒體抖出猛料:一項塵封六年的調查結果顯示』。。。
就是說不出是那機構,那人作的調查。。。。。
因為「報告没有公開」, (但筆者又知道很詳細的內容。。), 於是就亂膠翕都無人知真偽?

人上網是可以吸收知識
你上網是吸毒
沙文
http://www.apostasie.org/news.php?item.85.1
好多人都知啦
40% of Catholic Nuns Have Been Sexually Abused 係基本常識黎
beebeechan
好多人都知啦
40% of Catholic Nuns Have Been Sexually Abused 係基本常識黎
沙文 發表於 2017/3/29 06:51

“According to the 1996 survey of nuns in the United States (which was intentionally never published by the [Ed.: Roman Catholic] Church but was leaked by some Vatican insider), it is reported that a minimum of 34,000 Catholic nuns (about 40% of all American nuns) claim to have been sexually abused.

根據一份從未公開過的驗身報告, 不過由接近沙文人仕透露,
沙文原來是有兩個屎忽窿, 一個屙爛屎, 一個屙硬屎。

呢d就係你既常識。
沙文
leaked by some Vatican insider 好多常識都係漏出黎, 唔同貴教嘅常識係作出黎。