精神病人
基督徒成日话上帝点点点公义 点解该隐杀左细佬就唔使死?老耶仲保护该隐添:
耶和华对该隐说:“绝不会这样,杀该隐的,必遭报七倍。”耶和华就给该隐立了一个记号,免得遇见他的人击杀他。

相比之下,俄南就冤枉喇 俄南只系射精射落地就要死。你基督徒可以话射精射落地系罪大恶极。但该隐杀细佬唔通就唔系罪大恶极。而且我实在唔明射精射落地有什么罪。老耶审判完全睇心情 心情靓时杀人放火都冇事 心情唔好你射精都会得罪佢 公义何在?
沙文
回覆 1# 精神病人 該隐害死的只不過一條命。但凡唧精在地、顔射、口爆,一嘢就害幾億條命喎。
beebeechan
回覆  精神病人 該隐害死的只不過一條命。但凡唧精在地、顔射、口爆,一嘢就害幾億條命喎。 ...
沙文 發表於 2018/6/23 20:47

內射入咗去那幾億精兵, 都只係得一條可以活著, 其它都係要死架啵。
唔通女人一胎就要生幾億個仔女?
beebeechan
女人條陰道, 其實是男人精兵既大屠埸, 屍橫遍野。
沙文
救到一條命嘛。

即係我樂觀嘅人見還有半杯水, 您悲觀, 所以只覺剩下半杯水

beebeechan
即係我樂觀嘅人見還有半杯水, 您悲觀, 所以只覺剩下半杯水

...
沙文 發表於 2018/6/24 09:56

在每人每日應飲8杯水的普通常識下,
為只得半杯水而悲觀是正常的。
為半杯水而樂觀的是唔識死,無常識。
沙文
飲完再斟咯。以為冇得refill就笨7
beebeechan
飲完再斟咯。以為冇得refill就笨7
沙文 發表於 2018/6/24 11:14

無喇喇加個可以refill既條件。
將個龍門隨意改大改細, 咁世界杯既球隊唔使輸波哩。

半杯係咁既話, 都唔係悲觀既!
沙文
咁係冇話冇得refill喎, 若果照您1日8杯水的要求, 有一杯水都係悲觀。您講3句嘢就畀我睇出您冇厘信德, 若您認為冇得refill, 即係您其實心底深處根本唔信「我們日用的飲食,今日賜給我們。
beebeechan
即係您其實心底深處根本唔信「我們日用的飲食,今日賜給我們。」
沙文 發表於 2018/6/24 23:16

不過你就唔識下一句:
求你寬恕我們的罪過, 如同我們寛恕別人一樣。。。。

唔聽話, 無 refill㗎
沙文
我有寛恕您喎
beebeechan
我有寛恕您喎
沙文 發表於 2018/6/25 07:14

求你寬恕我們的罪過, 如同我們寛恕別人一樣

可能是你的罪業太大,太重,太多。。。淨係寬恕我抵消唔到你既罪過。
條數唔巴能時。

你要恕多二,三百個人先夠卦
沙文
遠不止23百。我恕晒全世界所有出軋老公
beebeechan
遠不止23百。我恕晒全世界所有出軋老公
沙文 發表於 2018/6/25 12:40

你係出軌老公,好易抵消既哩,
你有番個出軌老婆就巴能時到勒
沙文
您老婆出軌確係無可厚非。
我寬恕埋佢啦