匿名
其實基基係咪真係傻既,尤其是一D冇腦的領袖,更加傻得低能.最近聽到一件好好笑的事件.

話說觀塘某平字頭教會,本來有兩層地方,而教會揸fit人意慾擴張,話有神的感動要擴張三樓,於是大事鋪張要裝修.點知俾大廈的人覺得他們的工程太擾民,於是好言勸他們停工.

點知呢間教會揸fit人就話有神的感動,要一意孤行,於是引起居民反感報警.好整唔整,點知發現左呢間野大部份係僭建, 原本兩層幾千尺地方, 只有700尺是用得.  

以為那位揸fit人會知衰啦, 點知呢位揸fit人仲厚顏到話, 呢單野係魔鬼攻擊喎!  真係好笑!

點解呢D咁既教會揸fit人, 做衰野又唔肯認; 如果真係好似他話係魔鬼攻擊, 他自己咪係魔鬼的同謀囉!!  

依家呢間教會要四處搵地方. 我覺得最可憐既係呢間教會的信徒囉, 俾D咁既人搞到自己無家可歸, 真係慘!!

宗教本來都有好的地方, 但係落係呢D咁既領袖手中, 真係可憐!
沙文
隻魔鬼並冇攻擊到佢地得番100呎實用面積,都算唔話得啦
抽刀斷水
話係神既考驗都得既喎。
沙文
羅 3:6 斷乎不是 !

若然係神既考驗,就會再絕啲,可能成間燒到渣都冇之類。咁先可以試出佢地係咪真心對神嘛
prussianz
原帖由 沙文 於 2008-1-1 14:22 發表
羅 3:6 斷乎不是 !

若然係神既考驗,就會再絕啲,可能成間燒到渣都冇之類。咁先可以試出佢地係咪真心對神嘛

若然係神既考驗,就會再絕啲,可能成間燒到渣都冇之類。
若然係神既考驗,就會再絕啲,可能成間燒到渣都冇之類。