beebeechan
路加福音說耶穌出世時, 是『這是在季黎諾作敘利亞總督時,初次行的登記。』
這是公元六年的事。

歷史上的希律王, 在公元前三年便香菇咗。

唔通佢係墳墓裡起番身同賢士講野,又派人去殺嬰?
沙文
未必為  神所悅納,「未必」就唔係一定嘛, 可能神 occasionally都會參考下其他宗教、玄學, 亦未可知。
中國占星源遠流長一脈相承漢朝明朝都係擔高個頭睇。猶如ICQ, 微信, 飛鸽傳書, 都係communication, 方法雖似不同, core value則一也

吉星定凶星, 亦係應"福兮禍之所倚 禍兮福之所伏 ", 中國哲學思想, 互為表裡譬如, 您以為凶星, 但其實救咗聖上, 所以又係吉星
您以為吉星, 但其實害死伯利恆BB仔, 所以又係凶星
沙文
聖經冇話過阿稣係公元幾多年生, 會唔會係貴教會搞錯卦?
沙文
回覆 137# beebeechan

您又知賢士嘅口供?
沙文
部下benz, 係部下辦事嘛, 您唔識英譯中乎
沙文
回覆 140# beebeechan

就係唔想靠個長相黎分別,所以用這policy嘛
beebeechan
回覆  beebeechan

您又知賢士嘅口供?
沙文 發表於 2019/1/15 09:38

睇瑪竇福音咪知囉
沙文
伯利恆城係伯利恆省嘅capital, 唔係suburb. 您未去行過哩?
沙文
coast (plural coasts)

(obsolete) The side or edge of something. [15th-18th c.]
beebeechan
部下benz, 係部下辦事嘛, 您唔識英譯中乎
沙文 發表於 2019/1/15 09:39

要降低智商50度, 入埋你隻鞋....先會明你想講乜囉
beebeechan
伯利恆城係伯利恆省嘅capital, 唔係suburb. 您未去行過哩?
沙文 發表於 2019/1/15 09:45

伯利恒係個省????
你係咪聽錯咗係『俾你含』呀?
沙文
回覆 136# beebeechan
出現早幾多標準係: 事前夠時間畀事主準備
賢士路遠故早些,成祖預備錦衣衛只需半個時辰, 所以前一日都ok
沙文
回覆 151# beebeechan

Bethlehem Governorate
https://en.wikipedia.org/wiki/Bethlehem_Governorate

您真係未出過門乎
沙文
回覆 150# beebeechan
您語文程度未夠啫, 細個讀書懶, 出來社會benz不力
beebeechan
回覆  beebeechan

Bethlehem Governorate

您真係未出過門乎
沙文 發表於 2019/1/15 09:54

聖經講一世紀既事,
你就講21世紀

你出門都無用, 不如入院
沙文
伯利恆屹立都唔止21世纪啦, 您未去过以至閉門造車啫
阿穌時代伯利恆城, 面積細過而家小小

beebeechan

...
沙文 發表於 2019/1/15 10:00

你呢個係耶路撒冷城黎㗎啵!

俾你出門行萬里路都係屣咗錢。
沙文
sorry, 手民之誤
beebeechan
sorry, 手民之誤
沙文 發表於 2019/1/15 12:26

手淫之誤就弊傢伙哩
beebeechan

...
沙文 發表於 2019/1/15 10:00

咁你係咪想話伯利恒係個大城咁哩?