沙文
咦唔係喎. 條L樣話雀仔有巢狐狸又乜又物
佢就complain冇枕頭
佢唔会係landlord
beebeechan
經文都冇話有問過業主, 顕然就係監硬黎

2:4 因為人多、不得近前、就把耶穌所在的房子、拆了房頂 ...
沙文 發表於 2019/3/12 11:45

你唔鐘意折屋頂, 可以幫你搭條梯
沙文
僭建喎, 律政師奶
beebeechan
咦唔係喎. 條L樣話雀仔有巢狐狸又乜又物
佢就complain冇枕頭
佢唔会係landlord ...
沙文 發表於 2019/3/12 12:01

你唔俾佢襯屋價好, 賣咗咩

或者佢知 日後成日要遠行, 無人剪草, 賣咗
沙文
梗係唔會啦
主人家會留客食餐便飯兼聽道理, 唔會趕人搬床褥番屋企咁冇家教
沙文
回到本帖最初的問题,何解這位臨時演員連多謝都冇句就急急退場?
大家唔好忽略,我先前分析的阿稣神跡特性:佢係冇斷症能力嘅,只能應付肉眼所見病患。

由於這位臨時演員係啞仔,而阿穌卻不察覺,所以並冇醫這方面,一味卦住佢係扮癱,以為梗係醫咗癱就ok.即是,佢係一位假癱而真啞的演員。所以在對白方面出咗此紕漏。
beebeechan
梗係唔會啦
主人家會留客食餐便飯兼聽道理, ...
沙文 發表於 2019/3/12 13:07

呢啲係咪 AirBnB 既前驅?
beebeechan
由於這位臨時演員係啞仔,而阿穌卻不察覺,所以並冇醫這方面,一味卦住佢係扮癱,以為梗係醫咗癱就ok.即是,佢係一位假癱而真啞的演員。所以在對白方面出咗此紕漏。
沙文 發表於 2019/3/12 19:26

本來俗語係話: 唔出聲, 無人話你啞
原來都唔一定係咁既
依家唔出聲就有人話啞勒

怪唔知你, 旁觀者, 亞匿名(唔出名都要出聲)。。都要係到嘈嘈閑
beebeechan

沙文 發表於 2019/3/12 19:26

您自己覺得咁解咗就好陶醉咪得咯
沙文
唔係陶醉, 相反係抱對其他不明白點解佢唔say thank you嘅網友提一個醒。
教友們食飯, 都會thank for 天主賜嘢食, 如果醫paralysis 都唔駛唔该, 咁區區飲茶灌水又何必認真
beebeechan
唔係陶醉, 相反係抱對其他不明白點解佢唔say thank you嘅網友提一個醒。
教友們食飯, 都會thank for 天主賜 ...
沙文 發表於 2019/3/13 00:21

飯前祈告,覺得需要咪祈禱囉。。。又唔係一定要的動作。

猶如你少理老婆,唔一定係晚晚都要既,覺得有咁既需要咪.........
beebeechan
教友們食飯, 都會thank for 天主賜 ...

教友們食飯, 都會thank for 天主賜嘢食, 如果醫paralysis 都唔駛唔该, 咁區區飲茶灌水又何必認真
沙文 發表於 2019/3/13 00:21

在群體壓力下作的感恩, 不是出自真心,只是虛偽
做唔做都罷就哩
做咗, 上邊都唔會收貨既
沙文
回覆 31# beebeechan

您成世唔覺需要祈祷, 亦成世唔覺得有咁既需要少理老婆, 大家是理解的
您paralysis 被醫番好, 亦唔講多謝, 以貴教有關人仕, 亦屬正常
beebeechan
回覆  beebeechan

您成世唔覺需要祈祷, 亦成世唔覺得有咁既需要少理老婆, 大家是理解的
您paralysis 被醫 ...
沙文 發表於 2019/3/13 01:04

你點解咁關注我幾時會理老婆呢?
係咪你想有人墊你底, 無咁自卑
beebeechan
我地唔鐘意去啲廉價埃及團勒
不時我地都去巫山
沙文
回覆 34# beebeechan

唔止。我仲戥您老婆同天主凄凉。
您嘅態度充份顯出教徒的self centered衰性格。

就算我唔覺得有需要小老婆,但佢有需要畀我小,我都會畀佢。好多時樔下摷下咁就興起咖啦。
您唔需要就唔小老婆,而唔理老婆嘅需要, 唔concern佢嘅感受。同樣地,您覺得唔需就唔祈祷。
您唔需要啫,但天主需要嘛。天主需要而您唔祈,就好似您老婆想要,但您瞓到死狗咁,佢咪同天主一齊典床典蓆咯陰功。
beebeechan

唔止。我仲戥您老婆同天主凄凉。
您嘅態度充份顯出教徒的self centered衰性格。

就算我唔覺得有需要小老婆,但佢有需要畀我小,我都會畀佢。好多時樔下摷下咁就興起咖啦。
沙文 發表於 2019/3/14 00:48

佢地唔止顛床顛蓆, 唔知你又有無俾過

或者摷極你都唔興, 起唔到機
beebeechan

您唔需要就唔小老婆,而唔理老婆嘅需要, 唔concern佢嘅感受。同樣地,您覺得唔需就唔祈祷。
.

係細心體貼既話
咁你屋企應該常備小黃瓜

萬一你出咗街,返緊工時......怎麼辦? 怎麼辦?怎麼辦?
beebeechan
您唔需要啫,但天主需要嘛。天主需要而您唔祈,就好似您老婆想要,但您瞓到死狗咁,佢咪同天主一齊典床典蓆咯陰功。

有個咁細心既老公, 都幾難得。
孟母為亞仔都三遷, 今日嫩媽會買名校區。。。。
你又有無諗過搬嚟我屋企附近, 好有個照應。
beebeechan
做你老婆都幾慘,成日俾你擺上檯。