beebeechan
乜大陸係咁既咩?講多啲來聽下丫。
抽刀斷水 發表於 2019/7/14 23:21

大陸唔係捉咗兩個加拿大人咩, (報復華為丹在加被扣)
又唔告, 又唔審, 又唔提堂, 又唔放, 得個關字
bigmonster
你扮哂委屈又都唔可以証明到你個有『智慧神明』係堅㗎喎
beebeechan 發表於 2019/7/14 22:26

為何一定要證實妳背後的神是假神?

主耶穌說 ...

瑪竇福音 5:37 你們的話該當是:是就說是,非就說非;其他多餘的,便是出於邪惡。
馬太福音 5:37 你們的話,是,就說是;不是,就說不是;若再多說,就是出於那惡者(或作:就是從惡裡出來的)。

好 ... 最後問妳一次 ... 不要證明妳不是基督徒 ...

事實 "逃出魔幻紀" "作假見證陷害" 我. 他應該向我道歉, 真接承認做錯嗎?
beebeechan
為何一定要證實妳背後的神是假神?

bigmonster 發表於 2019/7/15 00:05

呢個又唔係我意思,關我咩事,問我托咩
beebeechan
馬太福音 5:37 你們的話,是,就說是;不是,就說不是;若再多說,就是出於那惡者(或作:就是從惡裡出來的)。

bigmonster 發表於 2019/7/15 00:05

可是,你就想人「不是」的,也要說「是」
beebeechan
主耶穌說 ...

瑪竇福音 5:37 你們的話該當是:是就說是,非就說非;其他多餘的,便是出於邪惡。
.

你呢啲咪又係典型既裁剪反基手段, 僅僅好過旁邊者瘋瘋少少。
應該 33-37 幾節一齊睇, 為一段。

全文, 係耶穌教人唔好笠亂發虛誓, 尤其係以上主之名來發誓。
要別人相信你,不是憑指天發誓以天作證來取信

你將經文曲解扭歪來迎合你自己既意思。。。。。。。不要得!!
抽刀斷水
大陸唔係捉咗兩個加拿大人咩, (報復華為丹在加被扣)
又唔告, 又唔審, 又唔提堂, 又唔放, 得個 ...
beebeechan 發表於 2019/7/14 23:34

咁我相信你都明白好多香港人既諗法吧。
bigmonster
你呢啲咪又係典型既裁剪反基手段, 僅僅好過旁邊者同瘋瘋少少。
應該 33-37 幾節一齊睇, 為一段。
...
beebeechan 發表於 2019/7/15 01:28

沒錯的是 33-37 是一個整體. 主耶穌說不可起誓. 因為起了誓都不可改變事實. 你們的話,是,就說是;不是,就說不是;若再多說,就是出於那惡者 ...

是妳自己證實自己不是基督徒. 妳清楚違反主耶穌說話. 妳自己說明自己是一個惡者 ...

馬太福音 5:33-37
beebeechan
咁我相信你都明白好多香港人既諗法吧。
抽刀斷水 發表於 2019/7/15 01:29

弊在班憤青以為佢地個個都係民運領袖, 北京一定要拉要鎖過種。

那個陳同佳, 被香港扣留坐監(實在是等逃犯修例通過唶), 咪一樣係以其他罪名 (洗黑錢, 盜用他人信用咭)來囚禁住先。 又唔係告佢謀殺。
咪同香港人驚逃犯條例被濫用既情況一樣?
beebeechan
民主自由。。。。被濫用,
也是很可怕的。。。
立法會, 上水, 沙田。。。。
下周將軍澳。。。有眼你睇
抽刀斷水
陳先生今年10月將獲釋,謀殺罪恐怕無咁輕。香港仲未好似你眼中既大陸咁樣下話?
beebeechan
若再多說,就是出於那惡者 ...

bigmonster 發表於 2019/7/15 01:38

見你喋喋不肯休, 
你一定大惡者勒
beebeechan
陳先生今年10月將獲釋,謀殺罪恐怕無咁輕。香港仲未好似你眼中既大陸咁樣下話? ...
抽刀斷水 發表於 2019/7/15 01:45

搵其他罪先擺佢係監, 就後等可以告佢謀殺。
抽刀斷水
搵其他罪先擺佢係監, 就後等可以告佢謀殺。
beebeechan 發表於 2019/7/15 01:48

你估架啫,人地一切依法辦事喎;同埋,涉嫌謀殺不在香港境內,點都唔會用呢條罪告陳先生既。
bigmonster
你估架啫,人地一切依法辦事喎;同埋,涉嫌謀殺不在香港境內,點都唔會用呢條罪告陳先生既。 ...
抽刀斷水 發表於 2019/7/15 01:51

版主...請不要在這題和她對話. 我正想用這題和他 (們) 兩位對話來說明他 (們) 是什麼人.

如果加上你和她對話, 其他人就會覺得難看...
bigmonster
見你喋喋不肯休, 你一定大惡者勒
beebeechan 發表於 2019/7/15 01:47

到現在妳 "是" 不想說 "是", "不是" 又不想說 "不是", 只有胡言亂語, 很清楚妳就是 "主耶穌" 口中的惡者吧 ......

到現在 "違反" "主耶穌說話" 還自以為是 "基督徒"?
beebeechan
你估架啫,人地一切依法辦事喎;同埋,涉嫌謀殺不在香港境內,點都唔會用呢條罪告陳先生既。 ...

咁你依加係咪知道點解要逃犯條例呢
beebeechan
版主...請不要在這題和她對話. 我正想用這題和他 (們) 兩位對話來說明他 (們) 是什麼人.

如果加上你和她 ...
bigmonster 發表於 2019/7/15 01:54

哇。。。。
好霸氣喎

你想獨佔全壇, 只有聽你講, 
其他人收聲?!!!

你不如同版主講, 你想包題, 包廳發言
睇下乜價錢
(咁白痴既帖都發得出, 真係打個尿震!!)
beebeechan

就算他日大陸用其它罪名入罪, 解某某回內地受審。
咁就唔係依法辦事咩?

依家香港唔係濫用緊『依法辦事」來使陳同佳坐監等引渡咩?
(不過,。。。。無哩。。。。。壽終正寢, 要那姑娘條命陪葬, 無咗公義)
beebeechan
任何法例, 若被濫用, 
都會變成是惡法㗎哩
beebeechan

香港與內地無引渡法例。 
但又曾向內地執法機構請求將一些涉嫌於香港犯罪的香港居民送回香港接受調查或審訊, 犯送來了又接收喎

過去三年,共有兩人由內地送回香港
https://www.info.gov.hk/gia/general/201605/18/P201605180412.htm

https://www.singpao.com.hk/index.php?fi=news1&id=78404
單是今年便已經有8人被送回香港。而回歸21年來,更有約200人由內地送港受審,當中最為轟動的,可算是謀殺空姐女友並藏屍於衣櫃案。

雖然內地會將犯人引渡回港,但自回歸以來,由香港引渡至內地的犯人一直是零。

係咪依法辦事呢?