沙文
今反蒙面仁政生效,但各位抗爭人仕應留意到, 因宗教理由有exemption

https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E ... 5%E7%B4%B0%E5%89%87

伊斯蘭教Hijab分七級, 最高級的兩級Niqab同Burqa都適合抗爭人仕使用

沙文
沙文
趁此良機, 招收市民入教, 可奪至少80% 基督教的 market segment, 其餘20%為本來係無神論人仕。

本身已是女士的市民可直接入教 problem free.
麻甩佬市民則祇需略為amend教義, 除什葉版遜尼派, 另開香港派. 麻甩佬都要蒙面。
抽刀斷水
創立一個蒙面教唔得咩。
沙文
開基創業要成本咖嘛,政府吾畀你注冊,法律上你就不被承認係宗教。

喺existing宗教掛單就可以 by pass呢步,而且有成个伊斯蘭世界做後盾,畜龍小隊冇咁易郁到您
抽刀斷水
仲可以用聖戰既名義號召更多義士添喎。
beebeechan
仲可以用聖戰既名義號召更多義士添喎。
抽刀斷水 發表於 2019/10/7 10:23

例如:
光復香港;
没有暴民, 只有暴政。。。。
把暴徒包裝成是烈士。
沙文
除Islam外, 其他宗教都有面具, 最好女甴曱就信Islam, 如畜虫小隊敢郁佢地. 有Isis 同Taliban 幫港做嘢。

男甴曱就信神道教拉攏㗎仔
http://www.historyofmasks.net/famous-masks/kitsune/

beebeechan

歡迎女曱甴這樣上街反懞面法
沙文
make up要有宗教元素先有豁免, 千祈唔好聽對任何嘢一知半解的教徒版友點紅點綠

11月1日嘅墨西哥亡靈節就OK嘞
https://en.wikipedia.org/wiki/Day_of_the_Dead

抽刀斷水
咪即係香港都有既萬聖節囉

beebeechan
make up要有宗教元素先有豁免, 千祈唔好聽對任何嘢一知半解的教徒版友點紅點綠

11月1日嘅墨西哥亡靈節就OK ...
沙文 發表於 2019/10/8 23:07

呢個有中國元素, 更加無問題

將把扇換咗做把遮就唔知得唔勒
沙文
為咗吸引國際視野, 唔好太過本土化。
一帶一路要塞非洲宗教都有很多面具可以戴,改名做一戴一露都好

抽刀斷水
為咗止暴制亂,大家都絞盡腦汁。
沙文
不過温馨提示, 唔好信印度教
額上點一粒 Kumkuma, 仍會畀人點到相而符合「油彩局部遮住面部」的法律定義,即 拉得

beebeechan
咁佢咪唔出得街?
沙文
所以話教徒普遍知識水準低。若然您在嘴角畫一粒8婆癦就拉得.但好姨粒 Mole 係天主所賜就粳係不受限制。

基督教 facial painting

沙文
基督教口罩
beebeechan

依家啲人載口罩都唔係為衛生理由咯,
不如廢物利用
合情侶曱甴,可以情侶裝,男又可以一邊爭取自由民主,一邊索吓女友既奶味