leefeng
基督邪教最喜歡說教徒是羊,耶穌/牧師/神父都是牧羊人?
白痴教徒於是一廂情願自以為自己是溫順良善的「羊」,所以耶和華/耶穌特別加以眷顧?

但根據本邪教經文裡面十分清楚註明耶和華/耶穌是喜歡吃羊的:
『你每天所要做的是要獻在壇上的,就是兩隻一歲的羊羔,早晨要獻一隻,黃昏的時候要獻那一隻和這一隻羊羔同獻的………… 。 』(出埃及、二九、十八~四十)

一個喜歡吃羊,要羊做獻祭的,竟然把信徒當作是「羊」?

究竟信徒天天在做着春秋大夢高呼:「呀,我的主」,什至「呀,我的父」等無恥面貼邪神屁股的不要臉言詞,
原來在邪神耶和華/耶穌的眼中只不過是一隻二隻待宰殺待吃的【羊】吧了?

https://www.youtube.com/watch?v=fnGh4K1cb5c&fbclid=IwAR3A0FXGvWs-VzEDlJ2oRPhI7XTdbCr6ebbZemdRK3CYedEI9cngjmL-h2I

beebeechan
猶太人獻祭, 唔用羊可以用鳥㗎喎
你獻上你的小鳥罷!
leefeng
猶太人獻祭, 唔用羊可以用鳥㗎喎
你獻上你的小鳥罷!
beebeechan 發表於 2019/10/10 07:40

原來你已經獻上了你的小鳥給…?神父?修女?馬利亞?呵呵,偉大!
beebeechan

我的鳥既然能滿足到你口舌之慾。。。。。請盡情享用!
沙文
話到明當您羊牯嘛,您肯信係您自己犯賤,教會係老實冇呃您喎
beebeechan
話到明當您羊牯嘛,您肯信係您自己犯賤,教會係老實冇呃您喎
沙文 發表於 2019/10/10 07:58

咁你老婆咪好賤?
沙文
好在嫁咗我,即係得貴人扶助,咁就化解曬
beebeechan
好在嫁咗我,即係得貴人扶助,咁就化解曬
沙文 發表於 2019/10/10 10:23

扶助不如給予動力,
一於老漢推車!
沙文
係呀。神父小教徒通常都係呢招。好似叫做堅震咁話喎,您比較清楚。
beebeechan
係呀。神父小教徒通常都係呢招。好似叫做堅震咁話喎,您比較清楚。
沙文 發表於 2019/10/10 22:01

好似你對『堅』和『震』都頗陌生
沙文
貴教為咗掩飾,一直以來都話堅振,但其實真相係神父碌嘢堅挺,而祭壇就好似車震咁震。我係還原真相畀版友們啫
抽刀斷水
回覆 11# 沙文

咁堅振英文confirmation,其實是confirm什麼的?
beebeechan
回覆  沙文

咁堅振英文confirmation,其實是confirm什麼的?
抽刀斷水 發表於 2019/10/11 20:18

天主教家庭的兒童,出世未懂事便受洗了。
到12歲左近,便有獨立思考能力,堅振是表示兒童現在明白信甚麼了。所以另有儀式。表明「信」是兒童本身的意願。

現在成人在領洗時,也同時領受堅振聖體聖事(三個聖事的套餐)
所以日後無需另有儀式領堅振。
沙文
回覆  沙文

抽刀斷水 發表於 2019/10/11 04:18

confirmed 受神父爆菊,同埋接受教宗道歉
beebeechan
confirmed 受神父爆菊,同埋接受教宗道歉
沙文 發表於 2019/10/12 02:30

咁你老婆洗禮時係咪俾牧師開咗光?

好似買車咁, 新車新車, 永無咪標係0 交貨俾你既, 
一定係俾人楂過哂,開咗封。
抽刀斷水
新教好似無堅振架喎。
beebeechan
新教好似無堅振架喎。
抽刀斷水 發表於 2019/10/12 14:23

新教好多野都冇,
冇堅振,冇聖體聖事,冇告解,冇傅油,冇聖秩,冇嬰孩領洗.......
就連聖經都少咗七本書卷。

好似海鮮酒家唔賣蝦蟹,貝殼海產。
抽刀斷水
新教又冇贖罪券,都冇多年性壓抑既聖職人員。
沙文
回覆 18# 抽刀斷水

但係我唔明,從big data得知神父有興趣搞男仔多於搞女仔。点解經過多年性壓抑之後就較多玩男仔,唔通谷得耐得滯就會令人轉口味?還是根本有男男傾向的人較多信癲鼠教做神父?
旁觀者
《漢書・五行志第七下之上》:「妖由人興也。人亡(無)舋(應為釁,過失的意思)焉,妖不自作。人棄常,故有妖。」  
    天誅教之所以為妖教,因所作所為皆「棄常」。