哈佛專家
係你地話,信耶穌唔可以同時信觀音,至先趕走我嗟。

以下皆是陳健民祖師的著作。

耶穌大讚
(1)
耶穌讚(1)

尊本大悲觀音所化身,歷劫為眾到處變其形,
在周中國靜藹作犧牲,肉挂松林勸人發大心,
血變白淨踏者已往生,捧心西逝悲壯勝於尊,
供尊供盡一切大悲僧,供尊圓供觀音大精神。

諸佛菩薩何止恆河沙,歷劫為眾犧牲最堪誇,
然論為世所知極普遍,莫有能逾耶穌十字架。

(2)
十字架讚

諸佛菩薩何止恆河沙,歷劫為眾犧牲最堪誇,
然能為世所知極普遍,莫有能逾耶穌十字架。
十字橫枋橫超於十方,十字豎枋豎窮三世藏,
十字上方上承天主生,十字下方下代眾生亡。

(3)
耶穌祈請頌(2)

天主為父童貞女為母,為眾生生又為眾生死,
死已復為眾生而復活,大悲觀音化身無分別,
豎窮三世橫通於十方,十字架上大悲事業彰,
佈施之首持戒之寶藏,忍辱之尤精進之大樑,
禪定之頂般若之康莊,惟尊標榜人天之義方。
菩薩乘基漸趨於金剛,體貼帝心護教長熾昌。
願承慈力助我廣弘揚,神通具足起尸而開盲,
歐風美雨齊歌三寶章,統率全球組成一佛堂。

以下是林鈺堂博士的著作。

慈忍耶穌讚

觀音化現賜白袍,襯裡字句出佛經,
世間行道賴慈忍,每念臨刑只孤身。
beebeechan
通常同耶稣教猪狗類,已經好客氣咧!
leefeng 發表於 2020/1/31 12:07

唔使閘住閘住㗎喎
再粗卑啲哩....我無所謂㗎
leefeng
其實你有無留意到年來你係到發帖,
其他反基,如抽水,沙文,甚至旁膠者...都無支持過你,連睬你都無,同 ...
beebeechan 發表於 2020/1/31 12:35

我反基專砌猪狗耶奴同埋砌垃圾耶穌馬利亞,
至緊要本大少玩得高興!
見過貓玩老鼠未?
抽刀,沙文,旁觀者都各有自己的反基/玩老鼠精彩論點,
分開打你已經招架不住,夾埋打你咪好快玩完?
大家分開慢慢玩,唔好咩?
乜你開始驚嗱?
beebeechan
我反基專砌猪狗耶奴同埋砌垃圾耶穌馬利亞,
至緊要本大少玩得高興!
見過貓玩老鼠未?
抽刀,沙文,旁觀 ...
leefeng 2020/1/31 13:47 提交

你真似在沖涼房玩 jj 咁,那麼自high既?
旁觀者
其實你都可以咁做㗎喎,
去武漢搵啲病人攬下,
返嚟又無事既話,
或者仲有個俾你攬過既病人好番,
你咪可以好 ...
beebeechan 發表於 2020/1/31 08:51

人家唔信有「神蹟」,自己亦冇話可行「神蹟」,無需去武漢。移鼠卻授予鬼徒「能力」,可以行「神蹟」,為咗要證明「救世主」嘅「真理」,你鬼徒去武漢見人就摸,醫好了,才能顯現牠的「榮光」。
    BB仔,無謂講東講西嘞。
leefeng
唔使閘住閘住㗎喎
再粗卑啲哩....我無所謂㗎
beebeechan 發表於 2020/1/31 13:11

見君子用君子語,見耶奴用!@#$%^&*炒孖拆蟹招呼之!
leefeng
你真似在沖涼房玩 jj 咁,那麼自high既?
beebeechan 發表於 2020/1/31 14:15

我不信性侵教耶穌!
唔需要做偽君子基督教徒:人前一個樣,人後一隻狼玩 jj!
原来你同你地啲木屍神苦天天沖涼房玩 jj?
慾火焚身攪唔惦就攪細路仔同你個女?
beebeechan
見君子用君子語,見耶奴用!@#$%^&*炒孖拆蟹招呼之!
leefeng 2020/2/1 02:23 提交

咁你見到我都仲咁客氣:
已經好客氣咧!
leefeng 2020/1/31 12:07 提交

你係想話我是「真君子」?
beebeechan
我不信性侵教耶穌!
唔需要做偽君子基督教徒:人前一個樣,人後一隻狼玩 jj!
原来你同你地啲木屍神苦天 ...
leefeng 發表於 2020/2/1 02:34

又有一個人辦勒。
基督徒不會否認自己是罪人㗎啵,
反基仔就成日話: 我邊到有罪!

基督徒的我不會否認曾在沖涼房玩過JJ,
反而你呢帖就講到你從未玩過你條JJ咁,聖潔過白雪無暇?

除非你係「無鳩用」,「唔正常」,否則: 信你都白膠黐哩
beebeechan
還是在「發夢中自然流失」的青頭仔?好鮮肉喔!
旁觀者
咁你見到我都仲咁客氣:
    你係想話我是「真君子」?
beebeechan 發表於 2020/2/1 10:01

第二世再講啦.
beebeechan
第二世再講啦.
旁觀者 發表於 2020/2/2 01:13

第二世怕你唔識聽我講喎
只懂我叫你:sit, turn, hand, stop, stay.........
leefeng
又有一個人辦勒。
基督徒不會否認自己是罪人㗎啵,
反基仔就成日話: 我邊到有罪!

基督徒的我不會否認曾在沖涼房玩過JJ,
反而你呢帖就講到你從未玩過你條JJ咁,聖潔過白雪無暇?

除非你係「無鳩用」,「唔正常」,否則: 信你都白膠黐哩
beebeechan 發表於 2020/2/1 23:49

乜姦完你beebeechan自己阿媽阿妹同自己個女都未解火?還要在沖涼房自己玩JJ 咁慘?
教會有好多on9女教友在等神苦木屍召姦既……
點解唔去教會姦埋女教友,要自己哩埋在沖涼房玩JJ 咁慘呢吓?
leefeng
第二世怕你唔識聽我講喎
只懂我叫你:sit, turn, hand, stop, stay.........
beebeechan 發表於 2020/2/2 01:55

beebeechan dog dog 乖!
終於記得曬主人我教你的sit, turn, hand, stop, stay?
比塊狗餅過你,信主的人聽教聽話必獲狗餅賞賜!
beebeechan
beebeechan dog dog 乖!
終於記得曬主人我教你的sit, turn, hand, stop, stay?
比塊狗餅過你,信主的人 ...
leefeng 發表於 2020/2/3 02:31

狗既模仿性都幾強
leefeng
狗既模仿性都幾強
beebeechan 發表於 2020/2/3 02:41

哈,你真乖,有自知之明!

beebeechan dog,獎多一塊!