抽刀斷水
由於原本嘅港澳事務辦公室主任張曉明被降職至副主任,國務院任命 67 歲嘅全國政協副主席夏寶龍兼任命港澳事務辦公室主任。夏寶龍係習總嘅浙江舊部,佢最著名嘅「政績」就係「浙江強拆十字架運動」,仲曾經講過:「這是十字架的天下 還是共產黨的天下?」⋯⋯

夏寶龍可能係香港各大宗教團隊將會面臨嘅一大考驗!夏主任最鍾意嘅「戰略計劃」就係限制基督教信眾影響力,當時喺中國表明要管理「場所過多」同「過熱」嘅宗教活動⋯⋯唔知心繫共產黨嘅夏主任會唔會將呢套咁「強硬」嘅理念套落香港同澳門呢?會唔會到時連大三巴都拆埋㗎⋯⋯

(以上資料來自這裡

分分鐘離教者之家得到國家器重,本人入主中南海……嘿嘿。
beebeechan

我諗搵佢嚟打曱甴多過叫佢拆十字架囉

(小心你版上曱甴言論成為佢要針對目標仲好哩, 升官唔切, 著草行先,
中南海無你份, 秦城預咗你)
抽刀斷水
大膽邪徒仲晌度大放厥辭,小心釘你十字架!
beebeechan
大膽邪徒仲晌度大放厥辭,小心釘你十字架!
抽刀斷水 發表於 2020/2/16 21:52

咁你咪做咗「被拉多」既角色囉。。。
唔係幾好意頭喎
抽刀斷水
仲相信聖經故事的話,就做唔到共產黨既官架喇。
beebeechan
仲相信聖經故事的話,就做唔到共產黨既官架喇。
抽刀斷水 發表於 2020/2/16 22:14

咁你『釘我十字架』, 有基督教色彩, 你想升官都難囉
抽刀斷水
咁你『釘我十字架』, 有基督教色彩, 你想升官都難囉
beebeechan 2020/2/16 22:18 提交

又唔駛升咁高既,求其給個正部級都唔錯。
beebeechan
又唔駛升咁高既,求其給個正部級都唔錯。
抽刀斷水 發表於 2020/2/17 08:08

正部級官, 年薪20萬人仔之喎,
我最多俾你做到伯多祿咁: 三次不願貪, (第四次開始哩)
面對金銀滿屋既賄賂, 好難頂㗎喎
好似沙文同嫩女羅莎蓮獨處一室, 必有損失.
抽刀斷水
咁習總月薪都係萬零蚊添……如果你信的話。
beebeechan
咁習總月薪都係萬零蚊添……如果你信的話。
抽刀斷水 發表於 2020/2/17 22:31

即係你預咗會做個污糟既正部長..........?
人在江湖, 隨波逐流唶
抽刀斷水
正如逃版友經常強調信與不信的思維之不同,京官同平民既思維都好難溝通。
beebeechan
正如逃版友經常強調信與不信的思維之不同,京官同平民既思維都好難溝通。 ...
抽刀斷水 發表於 2020/2/17 23:42

咁又係咪他朝一日, 你坐係林鄭個位時, 
思維, 考慮既野都同你今日唔同咁呢?
你都未必做到五大訴求缺一不可
抽刀斷水
咁又係咪他朝一日, 你坐係林鄭個位時, 
思維, 考慮既野都同你今日唔同咁呢?
你都未必做到五 ...
beebeechan 2020/2/17 23:44 提交

林鄭係做得唔錯,如果上頭order要換走哂現有班反對偉大領導既人的話。
beebeechan
林鄭係做得唔錯,如果上頭order要換走哂現有班反對偉大領導既人的話。 ...
抽刀斷水 2020/2/18 08:31 提交

你都睇到係有班人阻住地球轉。
不過、真正既民主唔係由阻住地球轉過班人嚟,
係仲容許阻住地球轉班人繼續阻住地球轉既一方。

所以, 這半年來, 香港人應想想, 為甚麼没有解放軍在街上巡邏。

抽刀斷水
回覆 14# beebeechan

其實你都知道,能阻住地球轉的就只有你們口中的上帝,其他蟻民可以阻到乜?
beebeechan
回覆  beebeechan

其實你都知道,能阻住地球轉的就只有你們口中的上帝,
抽刀斷水 發表於 2020/2/18 15:00

???
真唔知喎
願聞
leefeng
回覆  beebeechan

其實你都知道,能阻住地球轉的就只有你們口中的上帝,其他蟻民可以阻到乜? ...
抽刀斷水 發表於 2020/2/18 15:00

萬悪之源基督教

https://www.youtube.com/watch?v=Cke6iiPEP5Y&fbclid=IwAR0w7lHqwcdaQXK19IE7bmryBH3p6KxtCihUK9yk0MNSUA3LGSmHxp0pTDw
beebeechan
疫情嚴重, 狗也戴戴罩哩
沙文
唔怕, 聖教会好識做, 有共產十字

沙文
之前都曾有天主教同偉大嘅黨完美結合,有晒經驗咖啦

https://en.wikipedia.org/wiki/Positive_Christianity