leefeng
呵呵呵,新鲜滾熱辣!
聖經博物館裡的「死海古卷」全都是贗品!!!!!
耶稣教全都是抄呃騙作的大話精,
原来耶稣教的一切一切果然都是垃圾,難怪教出呢一代既香港咁多垃圾出来!

聖經博物館裡的「死海古卷」全都是贗品聖經博物館(The Museum of the Bible)收藏了16件據說全為死海古卷的碎片,包括這件《創世紀》碎片。一項由聖經博物館贊助的新科學調查,確認了這16片碎片都是現代的偽作。

https://www.natgeomedia.com/history/article/content-10867.html?fbclid=IwAR0g4_BsaTpSHivJ_o10oKtSlfLr0P8iBXnbaIuQZwL3ajgmCygeNx4RQbM

.
beebeechan
舊野嚟哩,
執輸行頭, 慢人幾步:

https://exchristian.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
beebeechan
第日你都係住二手樓, 楂舊車, 著舊鞋
leefeng
第日你都係住二手樓, 舊車, 舊鞋
beebeechan 發表於 2020/3/28 00:22

原來六天前沙文已經登咗上黎!叻
我再post多一次加強大家既attention唔好咩?
有二手樓住, 有舊車楂, 有舊鞋着都好吖,我不嬲喜歡着舊鞋,意大利皮革越舊越舒服!

好過你一睇見耶穌衰咗,就馬上氣急敗壞語無倫次,失晒分寸去舊車,舊鞋咁丟架吖!

你老婆有冇寫保證書給你:你冇着舊鞋咁呢?
beebeechan
原來六天前沙文已經登咗上黎!叻
我再post多一次加強大家既attention唔好咩?
有二手樓住, 有舊車楂, 有 ...
leefeng 發表於 2020/3/28 05:26

你連出帖用字, 都係要執二手

今日幫你起個暱號: 二手瘋
逃出魔幻紀

回覆 1# leefeng

1)首先要知道死海古卷係乜;
2)要睇清楚《國家地理雜誌》篇嘢乜,特別係呢段:
『這項新發現並未使另外10萬片死海古卷真跡碎片也遭質疑,那些碎片大部分都收藏在耶路撒冷以色列博物館的「聖書之龕」(Shrine of the Book)中。然而,這項報告的發現確實對所謂的「2002後」死海古卷碎片的真實性掀起了很大的疑問。所謂的「2002後」死海古卷碎片,指的是在2000年代左右進入古物市場的一批約70片的聖經經文碎片。即使在這篇新報告發表之前,就已經有一些學者相信,2002後碎片中有大部分、甚至全都是現代偽作。』

3)我都玩古董,深知越值錢嘅舊嘢越多人倣做。利之所誘,有乜咁出奇啫?
沙文
其實,真相係咁: 所謂死海古卷,根本全部都係流嘅。
流嘢喺個瓦罐度擺咗兩千年,咁尐人就以為係真。倣唔倣做其實本質上冇咩分別,一尐係舊嘅假嘢,一尐係新嘅假嘢咁解啫。
beebeechan
其實,真相係咁: 所謂死海古卷,根本全部都係流嘅。
流嘢喺個瓦罐度擺咗兩千年,咁尐人就以為係真。倣唔倣 ...
沙文 發表於 2020/3/28 07:00

又好似普洱茶餅咁, 都係把生茶餅存放得十年廿年就係陳年普洱, 好值錢囉。

你依家就係話存了廿年的陳年普洱都係放咗廿年既生茶餅嚟唶, 流野嚟㗎咋。
(你好唔識野囉)

死海古卷值錢既地方就係佢存放咗成二千三百幾年。

第日你香咗唔好拎去燒呀
條鹹魚放入泥中, 萬一存得幾千年, 拎番出就好值錢㗎哩
沙文
點同,我同圖坦卡門條鹹魚一様,擺幾耐都係真。
死海古卷,就不過抄黎抄去,我做小學生嗰陣罰抄都閒閒地一萬幾千次「我以後不敢裝女同學裙底」。抄出黎嘅嘢,您要幾多都有。
beebeechan
死海古卷,就不過抄黎抄去,我做小學生嗰陣罰抄都閒閒地一萬幾千次「我以後不敢裝女同學裙底」。抄出黎嘅嘢,您要幾多都有。
沙文 發表於 2020/3/28 08:02

「我以後不敢裝女同學裙底」你係被罸抄, 點解要被罸, 
好清楚:你裝女同學裙底。 即使只罸你抄一, 二百次, 
『你裝女同學裙底』係真事嚟。

另外, 抄出死海古卷既人, 唔係因為被罸, 
無喇喇抄一大餐, 練字咩?
你估當時羊皮紙平呀?
因為佢地要話俾後人知, 等世世代代都知:沙文裝女同學裙底
沙文
出死海古卷既人, 唔係因為被罸, 

beebeechan 發表於 2020/3/27 20:00

咁又未必,或者當時有條二世祖畀老豆罰抄順便拎去賣呢,您點知唔係啫?

逢係抄,都只係搬字過羊皮,冇咩真假可言。
beebeechan
逢係抄,都只係搬字過羊皮,冇咩真假可言
沙文 發表於 2020/3/28 13:40

咁快你就左手同右手打交:

其實,真相係咁: 所謂死海古卷,根本全部都係流嘅
流嘢喺個瓦罐度擺咗兩千年,咁尐人就以為係真。倣唔倣 ...
沙文 發表於 2020/3/28 07:00

所以話,作野既人,作作下就唔知自己作咗乜。
旁觀者
妖教造假,自欺欺人,多不勝數。
    《伊西多爾教令集》、君士坦丁贈禮、都靈裹屍布、妖酋本篤16世亦胡言「教會從没將教會文化強加於美洲土著身上。」
    本網的BB仔亦毫無羞恥地胡言:「科普特語專家」、妖徒有33億、清代官府有參與打教。
真係「作野既人,作作下就唔知自己作咗乜。」
leefeng
回覆  leefeng

1)首先要知道死海古卷係乜;
2)要睇清楚《國家地理雜誌》篇嘢乜,特別係呢段:
『這項新 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/3/28 06:07

有狂熱+冇腦法輪功教徒將李洪志神化+幻想再加盐加醋寫成神幻劇,
放個二千年,李洪志又變神了!
leefeng
你連出帖用字, 都係要執二手

今日幫你起個暱號: 二手瘋
beebeechan 發表於 2020/3/28 05:40

二手得過你件上主耶稣咧?乜都是抄架陰公!
耶穌=抄來的~大雜燴神話
耶穌=抄來的大雜燴神話的大騙子教!

https://amp.exchristian.hk/forum/index.php?action=thread&tid=13659&extra=
beebeechan
二手得過你件上主耶稣咧?乜都是抄架陰公!
耶穌=抄來的~大雜燴神話
耶穌=抄來的大雜燴神話的大騙 ...
leefeng 2020/3/29 03:47 提交

叫你做二手瘋真係無同你改錯名,
二手成性。
人地話二手, 你就跟人屁。

二手耶穌?

你聽聽埋埋既神話中,只有神弄死人,邊到搵到係神俾人弄死既呢?

獨樹一幟就真
英文叫 one of a kind (睇你都唔曉㗎哩,教埋你勒。)
旁觀者
「神」都係人弄出來嘅,要玩死佢容乜易。
leefeng
叫你做二手瘋真係無同你改錯名,
二手成性。
人地話二手, 你就跟人屁。

二手耶穌?

你聽聽埋埋既 ...
beebeechan 發表於 2020/3/29 06:01

耶穌不但抄別教神話的故事,又衰到抄別教太陽神,
春天女神的節日當自己的生日死日!
一個死得窩囊,而且全個耶穌故事都是抄抄抄偷偷偷,
耶穌教知唔知醜?