旁觀者
[原標題]史上首次 羅馬天主教關閉市內九百間教堂
                             新浪網2020年3月13日  稿源:中國廣播公司
    義大利新冠肺炎疫情愈來愈嚴重,死亡人數已經破千人,天主教教宗方濟各的副手德多納蒂斯今天宣布,關閉在羅馬的900間天主教教堂直到四月三號為止,所有信徒在關閉期間可不用參加周日彌撒活動。
梵蒂岡日前已對觀光客關閉聖伯多祿廣場、聖伯多祿大教堂與梵蒂岡博物館,但全面關閉教堂是羅馬史無前例的措施,據了解,即使在二戰爆發期間,一些禮拜場所依舊開放。
https://today.line.me/tw/pc/arti ... %99%E5%A0%82-779OMM
旁觀者

https://ibb.co/yNnpJxr
義大利一座妖堂擺滿棺材
旁觀者
成日吹噓嘅「神蹟」那裏去了﹖
beebeechan
義大利一座妖堂擺滿棺材
旁觀者 發表於 2020/3/30 01:17

係大陸係即死即燒, 
無機會有呢啲優待
beebeechan
[原標題]史上首次 羅馬天主教關閉市內九百間教堂
                             新浪網2020年3月13日  稿 ...
旁觀者 發表於 2020/3/30 01:16

全世界都停咗哩, 白膠黐
leefeng
成日吹噓嘅「神蹟」那裏去了﹖
旁觀者 發表於 2020/3/30 01:18

證明信耶穌冇L用,白膠黐基督教徒包括條bb疹係冇神保佑!
leefeng
關閉教堂即是向全人類發出公告:耶穌教無能力救世的一個廢物!
beebeechan
關閉教堂即是向全人類發出公告:耶穌教無能力救世的一個廢物!
leefeng 發表於 2020/3/30 07:39

你咁講就係話: 開放既教堂, 係救世既地方哩啵.

你平時滿口反基, 但由你口邊漏出來的話, 反映咗你既內心既。

你呢個睇法都正面㗎。

好快教堂就會開番打救你㗎哩
beebeechan
呢啲係典型既『口中否認, 心裡承認』既反基仔嚟
leefeng
你咁講就係話: 開放既教堂, 係救世既地方哩啵.

你平時滿口反基, 但由你口邊漏出來的話, 反映咗你既內心既 ...
beebeechan 發表於 2020/3/30 08:20

最弊原来教堂開同關都唔輪到你件廢天主話事哩!
話事既係人唔係件廢神咧陰公!
beebeechan
最弊原来教堂開同關都唔輪到你件廢天主話事哩!
話事既係人唔係件廢神咧陰公! ...
leefeng 發表於 2020/3/30 10:50

你幾時見過百佳閂舖時, 係要由集團主席李首富親自嚟落閘既哩?
你估係一人士多咩.....
旁觀者
全世界都停咗哩, 白膠黐
beebeechan 發表於 2020/3/30 01:42

全世界除一神教話停唔出奇,因為大家係有理性嘅,知道疫症無法避免。而基督教妖徒無事就成日吹噓「神蹟」,一有事就縮埋個頭。
    信基督邪教嘅就係「白膠黐」。
beebeechan
全世界除一神教話停唔出奇,因為大家係有理性嘅,知道疫症無法避免。而基督教妖徒無事就成日吹噓「神 ...
旁觀者 發表於 2020/3/31 00:03

其實係咪你死到臨頭, 現在先望有神蹟打救咁呢?

好似條友窮到燶時望中六合彩
leefeng
你幾時見過百佳閂舖時, 係要由集團主席李首富親自嚟落閘既哩?
你估係一人士多咩..... ...
beebeechan 發表於 2020/3/30 21:57

集團主席李首富可以一聲令下:即本開,我蝕得起!
件廢神也可以一聲令下:即本開,我保證信徒冇事!
你既低智回應已經指證你件天主無能為力,係超廢果隻被你勁摑!!!
leefeng
其實係咪你死到臨頭, 現在先望有神蹟打救咁呢?

好似條友窮到燶時望中六合彩 ...
beebeechan 發表於 2020/3/31 01:02

講番點解教堂冇天主保佑要關門咁羞家咧!
教堂不是天天祈禱祈咗幾千年的地方咩?

教堂絕不是臨急臨忙才求天主神蹟打救的啵?
意大利的教堂成千成百年的歷史咁耐,應該是長期有神長駐的地方(教徒稱之為神聖神蹟之類)

而且,個個星期去教堂世代信天主和天天祈禱的信徒絕不是窮到燶時望中六合彩的人,
而是有足夠儲備神恩/神蹟可以被打救的,點解都會一樣中病毒死呢?

咪轉移視綫唔敢承認你個天主是廢柴,根本冇能力救信徒!
耶和華耶穌馬利亞的教全部都是掠水騙人的大邪教:性侵斂財就叻,認唔認?

.