beebeechan
"憑著他們的果子,就可以認出他們來。荊棘上豈能摘葡萄呢?蒺藜裡豈能摘無花果呢?這樣,凡好樹都結好果子,惟獨壞樹結壞果子。"

豬欄內的豬, 又真係唔曉欣賞雞鮑翅

俾本經你讀, 都好似屣咗咁。
哈佛專家
應該是心理障礙。唔清楚係心理障礙定係邪靈附身。
bigmonster
回覆 20# beebeechan

又來誣陷人! 先看清楚才說話, 我沒過世界作惡 ...

什麼是預言? "神" 不安排事情發生的嗎? 自然定律是 "神" 的心意, 你不知道嗎?

"神" 是觀察人心, 不管理人心的!

如果 "神" 管理人心, 這多人像你這樣 "邪惡", 這 "神" 便是 "邪神" 了吧!

馮你的果子就可以看出 ... "惡毒", "誣陷", "偽善", "雙重標準", "死不認錯" ...
beebeechan
你這種 "惡魔"! 主耶穌的預言果然是真的 ...

馬太福音 7 章 16-17 節

"憑著他們的果子,就可以認出他們來。荊棘上豈能摘葡萄呢?蒺藜裡豈能摘無花果呢?這樣,凡好樹都結好果子,惟獨壞樹結壞果子。"

bigmonster 發表於 2020/4/10 08:07

睇經既野,唔係好似你咁望兩望字句,唔經思考就以為明哂既。

耶穌點解話去荊棘上搵葡萄,蒺藜裡搵無花果先。
誰想摘葡萄唔係去葡萄樹到摘㗎咩。

你想聽想明白天主的話語,當然係去天主建立既教會,
唔係去啲看似是天主教會的教會嘛。
你明無???

例如:
“神” 不安排事情發生的嗎?

呢種預定論既果子,就唔會係由天主建立的教會結出來的。

你學下點分葡萄樹同荊棘先哩
beebeechan
回覆  beebeechan
馮你的果子就可以看出 ... "惡毒", "誣陷", "偽善", "雙重標準", "死不認錯" ...

bigmonster 發表於 2020/4/10 15:44

(1) 可以係看果子既人看錯唶。
又即係呢幅圖咁, 你只係要睇到係個巫婆, 睇唔到其它, 
呢啲都係你睇野唔全面既問題嚟唶

(2) 你看人, 只看外表, 經上都話咁係唔岩既, 例如榴蓮, 外表一啲都唔好看, 
不過, 又有果王之稱喎。
beebeechan
這樣,凡好樹都結好果子,惟獨壞樹結壞果子。"

bigmonster 發表於 2020/4/10 08:07

好樹結好果, 壞樹出壞果, 這是樹與樹間的比較.

每一個農夫都知即使是一棵好樹, 也無可能粒粒果子都是好的。

有些看似很好的, 也會暗藏邪惡既,
例如:

証婚既主教見到新娘會扯旗
(更邪惡既係話佢扯旗係對新郎起痰)

教會都係一樣唶,
好野中亦會有壞既

你睇野唔夠成熟唶
beebeechan
雖然製作團隊中有搞破壞既人,
廸士尼仍是為兒童們製作健康題材,生動有趣既影片動畫既
beebeechan

經文睇落少少就係咁講:

7:18
好樹不能結壞果子,壞樹也不能結好果子。
19凡不結好果子的樹,必要砍倒,投入火中。

呢個係講成棵樹,
邊會有一個農夫因為樹結出一個壞果, 就要成棵樹砍咗佢架? 傻架咩!
哈佛專家
我以後不再反共,因為我在過去二十多年的經驗,我越是反共,我越容易生病或發狂。事實就是這麼奇怪。我知道共產黨不好,但不知道我跟共產黨有什麼因緣?我反共反到超過一定程度後,我就會生病。這種病已經有幾年了。所以,我決定不再反共。

但我也不會親共,因為香港這塊寶地就就是被共產黨害的。我不相信共產黨。只能說,我以後要靈活應變,應該親共的還是得親共的。我已經決定,不再留在香港轉世,直接在中國大陸轉世。

黎日光領導的金剛乘學會及夏瑪巴影響的大寶法王傳承中心兩間都是少數比較反共的,大概我也跟他們無緣。謝謝。
bigmonster

回覆 28# beebeechan

約翰福音 15:5 主耶穌說: 我是葡萄樹,你們是枝子。

先讀一下書才開始說話吧.

壞樹總結總果子 ... 看你這種惡魔就知道 ...

看一下, 不是葡萄樹接出來的你和那個魔幻, 便知道你們接上了什麼樹.

一群惡魔 ...
beebeechan
看一下, 不是葡萄樹接出來的你和那個魔幻, 便知道你們接上了什麼樹.

bigmonster 發表於 2020/4/11 02:48

串燈咩....一接上電就盞盞都咁光?

我批你時把咀就係串。
beebeechan

bigmonster 發表於 2020/4/11 02:48

耶穌話, 呢兩粒葡萄唔靚唶, 咪摘咗佢掉咗佢囉,
你做乜要砍哂我成棵樹?
你傻㗎?
beebeechan

先讀一下書才開始說話吧

你都一齊嚟讀下書哩。

耶穌話:

「我是真葡萄樹,我父是園丁。
2凡在我身上不結實的枝條,他便剪掉;凡結實的,他就清理,使他結更多的果實;

至今我地兩個在耶穌眼中都未需要被剪掉, 仲係同耶穌連住耶穌㗎喎, 最多咪係吊吊揈咁, 仲有機會結果㗎啵。
唔夠大唔夠多汁都係果子嚟㗎。

你。。。。。。。就好似剪咗。 使唔使駁番佢?
beebeechan

你教人叫雞,性放縱,  點會係接住耶穌既枝子, 係都是結出基因異變咗既畸型果子囉。
beebeechan

先讀一下書才開始說話吧.

壞樹總 ...

睇番啲舊帖, 
原來你講嚟講去都係呢樣。
真係江山已改, 笨性難移
哈佛專家
看起來我反共反到精神失常,怎麼辦?
逃出魔幻紀
看起來我反共反到精神失常,怎麼辦?
哈佛專家 發表於 2020/4/11 11:26

好在你仲識得問『怎麽辦?』
哈佛專家
共產黨背後的邪靈不容小覷,它能令很多人精神失常。
逃出魔幻紀
共產黨背後的邪靈不容小覷,它能令很多人精神失常。
哈佛專家 發表於 2020/4/11 17:45

反乜鬼共呀?你最多都係重重複複叫一句口號,喺屋企諗下共產黨有乜唔好,如果噉都會精神失常, 成個地球大半人口都失曬常啦。
哈佛專家
我的問題出在那裡?為什麼南韓的邪教會引起我那麼大的反應?

共產黨真的不好,我錯在那裡?你係黃絲,應該可以幫我診症。謝謝!