beebeechan
係囉,世界唔承認中醫,唔知點解仍然有20所中醫院校在《世界醫學院校名錄》咁呢?
耶穌的手能拿蛇,飲毒 ...
leefeng 發表於 2020/4/24 07:15

之不過去年便有八所中醫學院被除名啵
中國8所中醫大學 遭世界醫學院校名錄剔除
https://www.worldjournal.com/6628174/article-%E4%B8%AD%E5%9C%8B8%E6%89%80%E4%B8%AD%E9%86%AB%E5%A4%A7%E5%AD%B8-%E9%81%AD%E4%B8%96%E7%95%8C%E9%86%AB%E5%AD%B8%E9%99%A2%E6%A0%A1%E5%90%8D%E9%8C%84%E5%89%94%E9%99%A4/

係原來有, 現被刪, 是數目減了, 
由一兩間變咗做20間入榜先話係好事唶。
由多變少, 即係另一回事囉
beebeechan
你都係同旁觀者繼續摸嚟摸去哩。。。
無乜料唔好亂出貼
leefeng
你講辟邪紀實, 義和團時就一副洋人無野好既態度。
呢一帖, 你卻表露了洋奴心態囉,
很強調甚麼入讀的 ...
beebeechan 發表於 2020/4/24 06:24

洋奴心態的係你自己吧?
唔識咪出黎獻世咧!
美加醫療保險其中有一項有牌照的中醫,針灸,係可以申保的!
基督教徒除了舔洋人洋教屁股之外,知個屁!
逃出魔幻紀

在"中醫被國際承認"這個問題上,中國確實出了九牛二虎之力去推廣,亦有一點成績(例如針灸方面,有些國家以重複檢驗的方法證實針灸是一種有效的物理治療手段而承認之),WHO又朝中有人,似乎成功在望了。但是陳馮富珍的十年已過去了,譚書記又捅出個武肺馬蜂窝,看来要功敗垂成了?
leefeng
在"中醫被國際承認"這個問題上,中國確實出了九牛二虎之力去推廣,亦有一點成績(例如針灸方面,有些國家以 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/24 08:52

中醫有用冇用關你班基督教奴才叉事?
點解唔滾去以色列終生做耶穌隻乖乖狗,有病記得叫耶穌出來摸下就好了!
基督教徒除了賣國賣祖宗舔外國人耶穌屁股之外,還會做乜?
三兩日又作個舟八口係中文用来暗示耶穌的賤橋,一陣又話中醫唔惦?

記住啦,基督教徒千祈咪食用中藥,小心一食就會七孔流血,因為中藥係專毒死信基督教的賤人既!
基督教徒千祈咪外用任何中藥或針灸,針灸一督基督教徒就會立馬瓜得,小心囉!

基督教徒一用中醫中藥,耶稣會殺鳩你地,
㸃解唔叫佢耶稣摸要去用中醫中藥吖,叛徒,唔死冇鬼用的基督教垃圾,影衰晒耶稣!

.
leefeng
之不過去年便有八所中醫學院被除名啵
中國8所中醫大學 遭世界醫學院校名錄剔除
https://www.worldjournal. ...
beebeechan 發表於 2020/4/24 07:26

有一間都叫做有,咪轉移視線!
有20間已經足夠摑歪你班基督教徒個賤口,對不?
leefeng
在"中醫被國際承認"這個問題上,中國確實出了九牛二虎之力去推廣,亦有一點成績(例如針灸方面,有些國家以 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/24 08:52

虾,點解你不向WHO推薦將世界所有醫學院全部除名?
只需要基督教徒向病人一摸就會好了吖笨!
你篇篇傳教垃圾除了廢噙,完全冇任何神蹟出来向大家表演下咁呢?
beebeechan
美加醫療保險其中有一項有牌照的中醫,針灸,係可以申保的!
leefeng 發表於 2020/4/24 07:29

莫非中醫治療領域:砭, 針, 灸, 藥, 按蹺, 導引, 食療。。。只得一款針灸見得下人????
beebeechan
有20間已經足夠摑歪你班基督教徒個賤口,對不? ...
leefeng 發表於 2020/4/24 11:32

寧要賤口, 也不要你的豬腦
beebeechan
有20間已經足夠摑歪你班基督教徒個賤口,對不? ...
leefeng 2020/4/24 11:32 提交

有你襯托,我不會覺得我口賤
逃出魔幻紀
中國醫藥大學附設醫院中醫科主治醫師周書玉說:『肝的生理功能是「疏泄氣機」,中醫也常說的「怒傷肝」,因此想維持肝臟健康,必須時常保持心平氣和、少動怒。此外,壓力太大,太過抑鬱也會影響氣的疏泄,而肝為「喜條達而惡抑鬱」的臟腑,讓身心放鬆,不要給自己太大的壓力,讓肝臟得到適當的休息,身體當然也會越來越好。』

離教者之家網站從以往人聲鼎沸發展至現在門可羅雀,其原因估計是某些網友太憤怒太抑鬱而將理性開朗的人嚇跑了,真心奉勸剩下這兩三個不停憤怒咆哮自怨自艾的朋友聽從周醫師的勸告,保重身體,動怒傷肝啊!
beebeechan
中國醫藥大學附設醫院中醫科主治醫師周書玉說:『肝的生理功能是「疏泄氣機」,中醫也常說的「怒傷肝」,因 ...

保重身體,動怒傷肝啊!
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/24 13:04

就以「動怒傷肝啊」談一談, 這是中醫們深根蒂固,常掛在口邊的口頭禪, 猶如天主教的當信道理。

不過, 在西方研究下, 動怒的確對身體不好:

可是, 就是無傷肝。
beebeechan

leefeng 發表於 2020/4/24 11:32

又即係咁, 你去酒樓叫碟豉椒炒蜆, 人地上檯時隻隻肥美

你過碟只見豉椒少見蜆,
你搵部長理論下,
點知佢就一句媽叉你:「有一隻都叫做有,咪轉移視線!
旁觀者
能與白人扯上了便有地位? 有鬼佬就係好?
beebeechan 發表於 2020/4/24 06:24

爺爺舉三藩市中醫學院嘅例子,係回應魔幻紀話世界都唔承認中醫嘅問題,與崇不崇洋無關。BB仔,無謂講東講西嘞,舔洋人屎窟,還有誰比得上你?
旁觀者
美加醫療保險其中有一項有牌照的中醫,針灸,係可以申保的 ...
leefeng 發表於 2020/4/24 07:29

好嘢!
    一嘢挺入BB仔屎窟窿!
旁觀者
只得一款針灸見得下人????
beebeechan 發表於 2020/4/24 11:57

上屆奧運會,咪有個游泳選手背上滿是拔火罐嘅印痕,報上還熱議過一輪,BB仔,你無知就收聲啦。
旁觀者
離教者之家網站從以往人聲鼎沸發展至現在門可羅雀
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/24 13:04

離教者之家若係門可羅雀,天誅妖教就唔使命個巨嬰陳日日響門口(舌累)地哭閙啦。
leefeng
莫非中醫治療領域:砭, 針, 灸, 藥, 按蹺, 導引, 食療。。。只得一款針灸見得下人???? ...
beebeechan 發表於 2020/4/24 11:57

使乜寫一大堆出來死撐扮有料啫?
只要中醫治療可以申保已經夠摑死你個賤口!
leefeng
寧要賤口, 也不要你的豬腦
beebeechan 發表於 2020/4/24 11:59

你都冇腦,又冇地方裝腦,當然冇辦法要!
因為你個頭是屎忽,裡面只有屎!
你冇辦法唔要賤口,因為你日日預咗被人摑!
leefeng
又即係咁, 你去酒樓叫碟豉椒炒蜆, 人地上檯時隻隻肥美

你過碟只見豉椒少見蜆,
你搵部長理論 ...
beebeechan 發表於 2020/4/24 21:15

抝唔贏原來世界醫學院校名錄有中醫,
攪到要用碟蜆來撐?
醜通全離教咧,屎忽鬼!