沙文
罗素都話其實佛教係流嘅喎
Buddhism does not really purpose the truth; it appeals to sentiment and, ultimately, tries to persuade people to believe its doctrines which are based on subjective assumptions not objective evidence."
beebeechan
.多种宗教中,我所赞成的是佛教。历史上所有宗教中我对佛教最具好感
leefeng 發表於 2020/12/14 06:15

比你祖祖祖祖祖父更你老祖的唐朝韓愈,一早就話佛教係信唔過既。
leefeng
回覆  leefeng

佢話痳痳地 ju喎
    But I cannot say Buddhism is positively good, nor would I wish t ...
沙文 發表於 2020/12/14 06:15

冇所谓啦,反正我又未信,你袋住先啦!
唔通你开始驚:死啦,咁多人反耶稣,真係好打有限咯?

.
leefeng
比你祖祖祖祖祖父更你老祖的唐朝韓愈,一早就話佛教係信唔過既。
beebeechan 發表於 2020/12/14 06:27

一个咁大把?

.
beebeechan
你又捉錯用神,又無知扮专家啦?

我只否定基督教的信仰。不要混淆视听!
Georges Lemaître 的物理科 ...
leefeng 發表於 2020/12/14 02:43

你成篇野就係到玩名人效應,搵班名人嚟掹車邊。

一時話唔好信埋啲洋人野基督教,數典忘乜宗。。
睇你,就班埋成班「鬼佬」來促銷喎
沙文
回覆 64# leefeng
有第个嘅, 費L事教識您
leefeng
罗素都話其實佛教係流嘅喎
Buddhism does not really purpose the truth; it appeals to sentiment and, ul ...
沙文 發表於 2020/12/14 06:26

都係果句,等边日我信,自会find out啰,你顧惦你自己件假貨耶稣吧啦!

.
leefeng
回覆  leefeng
有第个嘅, 費L事教識您
沙文 發表於 2020/12/14 06:30

唔L使你教,卧底基督教徒講既野千祈咪信!!!

.

沙文
或者边日您信, 自会find out原來耶稣先係堅呢
世事嘅嘢好难講
beebeechan
一个咁大把?

.
leefeng 2020/12/14 06:28 提交

made in china 㗎喎
beebeechan
唔L使你教,卧底基督教徒講既野千祈咪信!!!

.
leefeng 2020/12/14 06:34 提交

唔使你信,只望你反基反得有點水準,唔好咁狠膠
沙文
你成篇野就係到玩名人效應,搵班名人嚟掹車邊。

一時話唔好信埋啲洋人野基督教,數典忘乜宗。。
睇你, ...
beebeechan 發表於 2020/12/13 14:29

屌,佢成篇至少有80%係自己痾出來
而且, 羅素唔多識日本史, 佛教暴力一樣有
https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Mount_Hiei
beebeechan

呢個萬能插乜都插到: 英式方腳,圓腳, 兩扁腳兩圓腳, 大陸斜腳印度腳都插得

leefeng 又係個萬能插, 天主教徒插佢,佛徒插佢,無神論插佢,離教者又插

千夫所插!
beebeechan
beebeechan 發表於 2020/12/14 06:40

最大既問題係leefeng 唔知佢係玉皇大帝第九個孫
沙文
唔知罗素知吾知, 第九個孫崇洋媚外一定唔知中华民族血海深仇
https://kknews.cc/history/an4abjg.html
沙文
呢個萬能插乜都插到: 英式方腳,圓腳, 兩扁腳兩圓腳, 大陸斜腳印度腳都插得

leefeng 又係個萬能插, 天主 ...
beebeechan 發表於 2020/12/13 15:20

好似冇north america type A

leefeng
beebeechan 發表於 2020/12/14 06:40

你基督教咁有水準,就唔会有咁多反基出现啦!你一样狠膠!

.
leefeng
屌,佢成篇至少有80%係自己痾出來
而且, 羅素唔多識日本史, 佛教暴力一樣有
https://en.wikipedia.org/wiki ...
沙文 發表於 2020/12/14 06:42

狐狸尾巴越露越長,唔怪之得趕晒离教的【貴客】!

.
leefeng

leefeng 又係個萬能插, 天主 ...
beebeechan 發表於 2020/12/14 07:20

嘩,咁我咪係神囉,你真够硬狠膠咧!

.
沙文
回覆 77# leefeng
都唔多。我識嘅佛教徒連和尚寺住持個個唔反基