beebeechan
基督教走久基久,请拿确确实实无讹之
证据
证明
屠夫是佛教的,DELAY NO MORE! ...
上流寄生族 發表於 2020/12/15 01:26

緬甸近九成人,在唔殺人時,都話拜佛㗎喎
上流寄生族
beebeechan 發表於 2020/12/15 01:34
饥久!此非确确实实无讹之
证据
证明
屠夫是佛教的

DEAL NAY!
beebeechan
饥久!此非确确实实无讹之
证据
证明
屠夫是佛教的

DEAL NAY!
上流寄生族 發表於 2020/12/15 01:43

和尚出哂面來支持清洗羅興亞回教徒啵

你跟住就會話: 証明過班係真和尚先哩。。。。
beebeechan
和尚話: 好,懟冧哂班友!
beebeechan
你條友上流寄生族,乜隠野都唔知,
係咪應該要收嗲
leefeng
beebeechan 發表於 2020/12/15 01:34

唔爭在順便提供埋基督教殺入美洲和侵略各地屠殺當地人的圖表數據咧!

beebeechan
唔爭在順便提供埋基督教殺入美洲和侵略各地屠殺當地人的圖表數據咧!

。 ...
leefeng 發表於 2020/12/15 02:09

你咁很醒
梗係留番俾你威哩
leefeng
和尚出哂面來支持清洗羅興亞回教徒啵

你跟住就會話: 証明過班係真和尚先哩。。。。 ...
beebeechan 發表於 2020/12/15 01:57

咪扮盲唔知道事實源頭係乜野?
基督教都是做着孟加拉罗兴亚人同样的暴行,去到世界各地一样客家霸地主,杀人灭族,奪取别人的土地!
呢,又係圣战组织?
衣撕烂教同基督教一样,同源同宗,最喜欢就是迫害招呼佢地的當地人啰!

http://news.seehua.com/?p=552669

二战结束以后,这支英印部队占领的土地甚至希望并入当时的东巴基斯坦,也就是今天的孟加拉,却遭到英国拒绝,却也留下祸患 ─  这些孟加拉穆斯林组成了圣战组织,在缅甸刚独立时,缅甸政府曾经承认罗兴亚人的地位,但是罗兴亚领袖要求建立穆斯林自治邦,遭到政府拒绝后爆发了几次武装冲突。

印度和巴基斯坦分裂后,孟加拉经济陷入困难,更多的孟加拉人涌入缅甸,当时的缅甸政府没有拒绝这些难民,这样一百年来几波的大移民潮,让缅甸的罗兴亚人有百万之多。
因为过去的族群冲突中,许多佛教徒村庄曾经遭到穆斯林灭村,数千甚至上万人被屠杀,被侵略的记忆深深烙印在缅甸人心中,这也是缅甸人非常痛恨罗兴亚人的根本原因。

缅甸人不能接受罗兴亚人这名词,是因为这个词在缅甸独立前是不存在的,在缅甸的用语中,他们被称为「来自孟加拉的非法移民」。而国际对罗兴亚人的同情更加引起缅甸人的极度反感,
缅甸有许多贫困的少数民族,亦居住于若开邦,却因为他们同是信仰佛教而不被重视,
也没有人去深究历史上这些孟加拉移民对佛教徒有过的迫害。

.
beebeechan
基督教都是做着孟加拉罗兴亚人同样的暴行,去到世界各地一样客家霸地主, ...
leefeng 發表於 2020/12/15 02:33

你無頭盔,無得威咩
用呢個威住先哩
beebeechan
基督教都是做着孟加拉罗兴亚人同样的暴行,去到世界各地一样客家霸地主, ...

你呢啲心態,同班佛佬殺人時既思維一忍樣。。。
"係你班友抵忍死。。。。。",唔係我殘忍
beebeechan

你寫完呢一帖後, 
係咪好理解當年以色列人為何要消滅迦南一些部族咁呢?
你以後唔好亂話人殘忍哩喎。。。。知道未呀?
leefeng

做人要公平啲,世界上本来應該沒有任何宗教會無端端去侵略別教別國。
但是却有例外啵,同源同宗的當然都做著同樣的勾當,所谓臭罌出臭草!
恩將仇報,把恩人殺人滅口,甚至滅族,在呢啲教係唔做會瞓唔著既! ! !

leefeng
"係你班友抵忍死。。。。。",唔係我殘忍 ...
beebeechan 發表於 2020/12/15 02:41

你當然係爭住你 d 巴打架,扮同情?可能你既內心深處,覺得羅興亞人殺緬甸人殺得好咧?
不過唔使高興住,終有一日,你地兩巴打爭產爭第一,互片互殺,中世紀都曾經試過啦!
基督教徒:"係你班衣撕爛友抵忍死。。。。。",唔係我殘忍 ...
衣撕爛教徒:"係你班基督教友抵忍死。。。。。",唔係我殘忍 ...

咁,可能就天下太平了!

.
leefeng
你寫完呢一帖後, 
係咪好理解當年以色列人為何要消滅迦南一些部族咁呢?
你以後唔好亂話人殘忍哩喎。。 ...
beebeechan 發表於 2020/12/15 02:44

理解,當然理解,你依家就是正在高興當年以色列人消滅迦南那些部族係啱既,對嗎?
以你既羅汁,緬甸人應該學以色列人咁消滅羅興亞人,對嗎?

.
beebeechan
做人要公平啲,世界上本来應該沒有任何宗教會無端端去侵略別教別國,
但是却有例外啵,同源同宗的當然都做 ...
leefeng 發表於 2020/12/15 02:46

你貼呢啲, 我打個比喻:
小學雞係數學教授面前話: 我識背九因歌, 幾叻! 你曉唔曉先!
leefeng
你貼呢啲, 我打個比喻:
小學雞係數學教授面前話: 我識背九因歌, 幾叻! 你曉唔曉先! ...
beebeechan 發表於 2020/12/15 03:03

你估下咧!

.
旁觀者
"係你班友抵忍死。。。。。",唔係我殘忍 ...
beebeechan 發表於 2020/12/15 02:41

BB仔唔好狡辯咯,唔止大哲學家羅素話極毒教邪惡:
    「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的。」《為什麼我不是基督徒》羅素 「新語絲」 電子文庫
    連極毒教自己友都認衰,威・豪伊特(極毒教徒):
    「所謂的基督教人種在全世界一切地區對他們所能奴役的一切民族所採取的野蠻行為和不顧死活的迫害,乃是人世間任何時代、任何其他人種,不論他們多麼殘忍,多麼無知,也不論他們多麼狠心和無恥,都是無法跟基督教人種相比擬的。」
沙文
各位觀眾您哋知唔知, 版友最仰慕的大哲學家羅素嘅motto係边句?
佢阿嫲送畀佢Exo 23:2聖經金句

嗱, 大哲學家佢自己話咖
"She gave me a Bible with her favourite texts
written on the flyleaf. Among these was "Thou shalt not follow a
multitude to do evil." Her emphasis upon this text led me in later life
to be not afraid of belonging to small minorities.  "

The Autobiography of Bertrand
搵哲學家仰慕之前,都要起咗佢個底先得。
leefeng
各位觀眾您哋知唔知, 版友最仰慕的大哲學家羅素嘅motto係边句?
佢阿嫲送畀佢Exo 23:2聖經金句

嗱, 大哲學 ...
沙文 發表於 2020/12/16 03:12

摷下你阿嫲阿爺或阿爺的阿爺係信乜教,点解你又信耶稣嘅?
你有冇自己查下三代,先起咗你自己個底先得咁呢?
如果你证明咗你阿嫲阿爺或阿爺的阿爺係信孫悟空或济公,你打算点做?讲黎听下!

.
旁觀者
搵哲學家仰慕之前,都要起咗佢個底先得。
沙文 發表於 2020/12/16 03:12

呢度先要搞清楚兩件事。
    一、「not follow amultitude to do evil」,multitude係指乜﹖照本人理解係妖徒。妖徒依 BB仔講,有「三十三億」,佔全球人口幾乎一半。其餘的大多是沉默者,真正認識妖教邪惡的只佔少數。
    二、佢阿(女麻)送俾佢嘅嘢在先,佢話「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」在後。一個人嘅思想,會因時間而變,按照邏輯,在後的便是此人最新嘅思維。所以佢「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」嘅理念没錯。