沙文
大6航母只准一隻老鼠上ramp.
沙文
其實,用垂直起降戰機就唔駛咁煩,不過大6冇。
beebeechan
其實,用垂直起降戰機就唔駛咁煩,不過大6冇。
沙文 發表於 2021/1/25 08:17

垂直起降戰機, 空戰時速度慢, 戴彈量少.........(重一濟起飛時難離地)
洽地面部隊就可以,
機對機隻揪就唔係過皮
leefeng
不但隻揪唔夠人揪,群毆就更痾拔甩。
國産呢種有ramp航母,每次只可起一架機,要排隊起飛。

美帝用catap ...
沙文 發表於 2021/1/25 03:28

J15=殲15?

你都好 OUT 下!

.
沙文
回覆 63# beebeechan

冇所謂㺪?反正大6陸嘢都係攞黎睇下貪得意啫
beebeechan
回覆  beebeechan

冇所謂㺪?反正大6陸嘢都係攞黎睇下貪得意啫
沙文 發表於 2021/1/25 08:51

要嚟哄下啲無知國民, 以為國家已經好強大...........

當年滿清既北洋水師, 夠係遠東最強既艦隊嚟哩
點知就俾日本仔一舖清袋
沙文
又唔好太睇小佢。大陸坦克連炮都駛開,又真係車得死人咖
beebeechan
又唔好太睇小佢。大陸坦克連炮都駛開,又真係車得死人咖
沙文 發表於 2021/1/25 09:39

用嚟車死人就買部三手車都得哩
沙文
要壓得學生哥夠扁卦?
leefeng
要壓得學生哥夠扁卦?
沙文 發表於 2021/1/25 10:30

一早應該車扁佢,坦克車放生呢d垃圾,太仁慈了!!

.
沙文
解放軍出咗名水皮咖啦。
解放軍在世界軍人運動會作弊 取消比賽資格
leefeng
解放軍出咗名水皮咖啦。
沙文 發表於 2021/1/28 02:00

如果真有作弊 ,應該取消比賽資格。
所謂熱心的“觀眾”䧟阱,以後必須提防囉!

,
沙文
熱心觀眾熱愛祖国,军民鱼水情, 点都要抓紧机会報恩
leefeng
熱心觀眾熱愛祖国,军民鱼水情, 点都要抓紧机会報恩
沙文 發表於 2021/1/28 04:04

哈,唔通果個熱心觀眾係基督教徒?明幫暗害? !
基督教徒最叻設計陷阱陰人,多謝提醒要提防基督教囉!

.
沙文
您吩咐佢收修例啦
信仰基督教的人能不能当解放军军人?
leefeng
您吩咐佢收修例啦
沙文 發表於 2021/1/28 05:32

“國家保護正常的宗教活動。”

乜基督教分裂和顛覆國家叫做正常的宗教活動咩吓
咁L屎的中文,可以收皮啦!

leefeng
您吩咐佢收修例啦https://zhidao.baidu.com/question/430265245.html
沙文 發表於 2021/1/28 05:32

有冇睇清楚先至擲條Link出来?盲柄一名,全離教等緊你……切!

“任何人不得利用宗教进行破坏社会秩序、损害公民身体健康、妨碍国家教育制度的活动。”“宗教团体和宗教事务不受外国势力的支配。”

“任何人不得利用宗教进行破坏社会秩序” :煽动反中
损害公民身体健康:打殺老人家
妨碍国家教育制度的活动:傳播反中乱港,將歷史乱攺一通
“宗教团体和宗教事务不受外国势力的支配。” :基督教是外国教,以反中侵華為傳教目的

快切啦!

沙文
基督教梗係正常宗教活動啦。周总理特別关怀

上海市民族和宗教事务局

leefeng
基督教梗係正常宗教活動啦。周总理特別关怀
沙文 發表於 2021/1/31 07:35

周總理一樣唔Like基督教架!
冇留意每一篇宗教文章有關基督教的,都必定提【鴉片戰爭】四個字咩?
係提醒每一個中國人:基督教帶給中國人血與淚的仇恨和戰爭,中國人永遠不會忘記,明白了嗎?豬才看不懂。

.
沙文
周總理一樣唔Like基督教架!
冇留意每一篇宗教文章有關基督教的,都必定提【鴉片戰爭】四個字咩?
係提醒 ...
leefeng 發表於 2021/1/30 22:13

冇留意, 留意唔到。因为唔係每一篇宗教文章有關基督教的,都必定提【鸦片战争】四個字
http://www.sara.gov.cn/zjyj/316398.jhtml