沙文
很多網友都aware, 聖經講人類起源亞當夏娃,咁生出來仔女必定兄妹姊弟亂倫才可以繁殖人類。

中國人十分認同猶太聖經,revealed中國人係伏羲女媧兄妹通婚所生。

《獨異志》卷下:「昔宇宙初開之時,只有女媧兄妹二人在昆侖山,而天下未有人民,議以為夫妻,又自羞恥。兄即與其妹上昆侖山,兄曰:「天若遣我兄妹二人為夫妻而煙悉合;若不使,煙散。」於是煙即合,其妹即來就兄,乃結草為扇,以障其面。今時人取婦執扇,象其事也。」

我唔知世界民族中除了中華民族之外仲有邊個咁撐猶太佬?印象中 even 鬼佬都冇咁自認. 你有冇聽過鬼佬咁樣講呢?
不如唔好止於互派大使, 直情結為兄弟之邦先至啱,  契哥當然係以色列喇
沙文
為咗支持契哥, 至今中國仍然盛行弟兄姊妹搞嘢 , 亦都特登唔會立法禁止

調查報告出爐:令人吃驚的中國亂倫現象

調查報告出爐:令人吃驚的中國亂倫現象
(20051213)

中國社科院、中山醫科大學、雲南師大等單位的專家在研究青少年性教育及性犯罪的過程中發現,在中國也存在著近親亂倫現象,不能不引起人們警惕。

鄭天生副教授在文章中提到:建國後中國所出現的亂倫現象比例最大的是子女間亂倫(即兄妹或姐弟亂倫),約占調查總數的80%其他情況如父女亂倫,母子亂倫雖不多見,但也佔有一定比例。子女間亂倫產生的主要原因有:父母對子女缺乏必要的監督和教育;父母離異或再婚並因此而無暇關照子女;因住房緊張而使異性子女長期同居一室;異性子女間過度親密而產生依戀;孩子接受了過早的性啟示;父母生活不檢點並被子女發覺。近年來隨著獨生子女的大量增加及住房條件的改善,子女間亂倫的情況明顯減少。

中国出现“乱伦村”

我们中国为什么没有乱伦罪?

由此 link 可見, 其實攪細路都唔係神父專利嘅, "通"亦都係中國傳統

神父仰慕中國文化, 一至於斯
leefeng
為咗支持契哥, 至今中國仍然盛行弟兄姊妹搞嘢 , 亦都特登唔會立法禁止

調查報告出爐:令人吃驚的中國亂倫 ...
沙文 發表於 2021/2/8 06:31

中国出现“乱伦村”

内面有一段文:

郏西省延安市南梁村(音译)青年农民刘德海(音译)年满20岁,刘德海的父母是贫穷农民,凑不出相当于二千美元的聘金去迎娶新娘。他的母亲只好找妹妹帮忙,要妹妹把亲侄女海红梅(音译)嫁给刘德海。

第一:“姨表”通婚,姐妹的子女通婚不叫亂倫,在現代社會仍然很普遍,何況是妹妹的親侄女(妹妹丈夫的兄弟姐妹的女兒,更加疏了一層關係)

第二:〖看中國〗是法輪功背景,和基督教勾結,

所有

内容

都是杜撰和抹黑中為主,介绍〖看中國〗的人是什麼居心?大家自己想。

第三:如果親兄妹保證一定生白痴仔的話:那未已經證明基督教的創世紀是謊言,因為全球的基督教徒都應該是嚴重智力障礙的白痴仔,當然亦包括十分支持基督教性侵的閣下!

中國有冇亂倫罪並不代表神牯牧屍有權可以性侵別人的子女,對是不對?

看來你好快要切 JJ 以謝【離教】了!

.

旁觀者
女媧兄妹結合,尚懂結草為扇遮醜,耶穌和老母結「合」,連醜字都唔知點寫。
沙文
唔知山陰公主同佢細佬有用乜嘢遮醜?
沙文
仲有南朝宋孝武帝劉駿, 《魏書》“駿淫亂無度,烝其母路氏,穢污之聲,布於歐越。
咩叫做"烝"?
中華果然係文化鼎盛, 鬼佬最多話adultery, 但係中文有字特指扑自己老母、姨媽姑姐。

https://www.moedict.tw/%E7%83%9D
leefeng
回覆 6# 沙文

乜你唔係講緊始祖二人咩?答乜呀? 9唔搭8。

沙文
睇乜呀九?唔搭八
旁觀者都唔係講緊始祖2人啦
leefeng
睇乜呀九?唔搭八
旁觀者都唔係講緊始祖2人啦
沙文 發表於 2021/2/14 09:39

你件始祖亞當夏娃呀!
旁觀者當然係講緊你始祖2人唔知醜呀?十下十下!
沙文
旁覌者都話「耶稣同老母结合」啦盲毛一碌葛。
計下timeline都唔差得遠,倉頡爺乃為軒轅黃帝時代,佢造得出這個「烝」字,即係當時中國人屌自己老母應該唔係罕見現象,乃係中華民族到了最亂倫的時候。
leefeng
旁覌者都話「耶稣同老母结合」啦盲毛一碌葛。
計下timeline都唔差得遠,倉頡爺乃為軒轅黃帝時代,佢造得出 ...
沙文 發表於 2021/2/14 12:51

你即係在此親自指證你「烝」代沙阿爺順應軒轅黃帝時代屌自己老母應該唔係罕見現象?難得見你咁坦白!盲毛沙一碌葛儒子可教!

.
沙文
不敢。都係您似中國人多尐
leefeng
不敢。都係您似中國人多尐
沙文 發表於 2021/2/14 15:12

原来你三不是?
沙文
點止。我有好多嘢不是。不是您咁笨七都係其中
沙文
回覆 4# 旁觀者
以旁覌兄對經文熟知,冇理由咁問。

耶穌同老母,搵咗約瑟遮醜,牛高馬大,好過用扇。
leefeng
點止。我有好多嘢不是。不是您咁笨七都係其中
沙文 發表於 2021/2/14 15:19

〖三不是〗其中一项〖不是人〗,咁你都認?果然够【沙】!沙沙滚。

旁觀者
中華果然係文化鼎盛
沙文 發表於 2021/2/14 06:26

中華文化的確比洋文化精準,比如嫂子、叔子、姨媽姑爹,鬼佬便無一個專有名詞。
旁觀者
南朝宋孝武帝劉駿, 《魏書》“駿淫亂無度,烝其母路氏
沙文 發表於 2021/2/14 06:26

鴻濛初開,究竟當時有冇亂倫,咱們都無法得知。人類文化進步後才有道德觀念,亂倫才被視作大逆不道。
    但是,即使現在,世上仍有此種行為出現,不單只在中國。天主教內,便有幾個妖酋有此禽獸行為:
約翰十二世連自己姪女、姊妹和父親的情婦都被他姦淫過(見《基親教是邪教嗎﹖》P.39)
保羅三世同二妹亂倫、卜尼法八世把自己的兩個侄女納為外寵:
https://baijiahao.baidu.com/s?id ... r=spider&for=pc
亞力山大六世連他女兒魯克列齊婭也搞(見《基親教是邪教嗎﹖》P.42)。
leefeng
鴻濛初開,究竟當時有冇亂倫,咱們都無法得知。人類文化進步後才有道德觀念,亂倫才被視作大逆不道。
...
旁觀者 發表於 2021/2/16 01:33

旁觀兄提醒的〖基親教是邪教嗎?〗有網上電子書。
大家有興趣可以在網上看,
或右上角有「Download」「下載」「打印」,把全書下載了,再慢慢看!

https://www.lib.ccu.edu.tw/e-book/raised-in-christian-cult-zh-tw.pdf

.
沙文
中華文化的確比洋文化精準,比如嫂子、叔子、姨媽姑爹,鬼佬便無一個專有名詞。 ...
旁觀者 發表於 2021/2/15 09:28
因為洋人唔似中國人咁婆媽。

elder-sister-in-law
younger-brother-in-law
elderly aunt
paternal aunt
好多英文嘢都係翻唔到中文。rifling, carbine冇中文只能譯音,唔精準所以唔夠人打就係咁解。
日常生活如couch, sofa都係冇中文,但係中國人屋企就實有。工業儀器設計常見的terms: failsafe中文係乜?咁都冇表示中女幾精準?
中文詞彙貧乏要大量偷架文,係人都知。
從日文引入詞彙
https://www.sohu.com/a/253715588_176673
https://kknews.cc/news/pljeqe8.html

DLLM連共產黨都係日文,文化咁L巴屎閉,姨媽姑爹就咁叻,唔好用日文,自己改中文黨名