上流寄生族
唔係黃錫木寫,都唔係我寫,我係抄自網上的文章,係呢度轉載而己。

我對聖經的研究沒有你及別人那麼厲害。 ...
哈佛專家 發表於 2021/4/8 18:16
承让。承让。
感谢。感谢。

不敢。不敢。
哈佛專家

本篇廢話連篇
旁觀者
耶穌講博愛
哈佛專家 發表於 2021/4/20 02:02

移鼠連父母、兄弟、姊妹、兒女、自己、世人都要殺死,咁樣叫「博愛」?
哈佛專家
我不太了解聖經,對聖經的解釋沒有你及別人那麼權威。謝謝。
哈佛專家
耶穌基督是個大救星,共產黨是個害人精。

耶穌基督大獲全勝,共產黨一敗塗地。

耶穌基督節節勝利,共產黨全軍覆沒。

共產黨是全世界最大的邪教!

消滅萬惡共匪,取得偉大勝利。

信耶穌基督,得民主自由,打敗共產黨,香港一定得。
上流寄生族
耶穌基督是觀世音菩薩的許多化身之一。耶穌基督是觀世音菩薩的其中一種化身,而且是佛教的秘密事業護法。耶
...
耶穌講博愛
哈佛專家 發表於 2021/4/20 02:02
同意,

耶穌【只】講《不做》博愛
哈佛專家
耶穌基督是個大救星,共產黨是個害人精。

耶穌基督大獲全勝,共產黨一敗塗地。

耶穌基督節節勝利,共產黨全軍覆沒。

共產黨是全世界最大的邪教!

消滅萬惡共匪,取得偉大勝利。

信耶穌基督,得民主自由,打敗共產黨,香港一定得。
哈佛專家
耶穌所講的博愛係咪濫交的意思呢
上流寄生族
耶穌所講的博愛係咪濫交的意思呢
哈佛專家 發表於 2021/4/20 04:14
耶穌所講的係濫杀杀杀杀杀
約書亞記10:40

将凡有气息的灭,

正如

耶和华【= 上帝《tag,太平天国的拜上帝会》//////天主//////基督
以色列的神所

的。
哈佛專家
約書亞記好像是舊約,不是新約,不算數。
龍井樹
信耶穌基督,得民主自由,是不變的真理。哈佛專家 發表於 2021/4/7 23:56

何不直接信自由民主?耶穌會唔會覺得你借佢過橋?
龍井樹
現在我沒有宗教信仰,不信觀音也不信耶穌。沒有神可供我寄託,心靈一片空虛。仍然有憂鬱的症狀。真的沒有宗 ...
哈佛專家 發表於 2021/3/30 22:32

只要解決到兩餐溫飽問題,你就可以生存落去。如果你兩餐溫飽已經不成問題,可以嘗試去解決其他人兩餐溫飽嘅問題。如果你覺得是否繼續生存都唔係問題,捱餓捱凍都無所謂,咁你就真係乜問題都解決晒。所有人生意義嘅問題都係建基於生存為大前提,唔再生存的話就唔存在人生意義嘅問題。
哈佛專家
好多信民主自由既人都信耶穌。耶穌唔會覺得我借佢過橋。

你忘記還有靈魂的救贖的問題。我需要觀音及耶穌做靈魂的救贖。宗教的功能無其他可以代替。
龍井樹
回覆 53# 哈佛專家

貓狗有冇靈魂救贖問題?憑乜野話人有靈魂而貓狗冇?云云眾生,螞蟻數目就要比人多,螞蟻未驚救贖問題,人怕乜?
龍井樹
好多信民主自由既人都信耶穌。耶穌唔會覺得我借佢過橋。

你忘記還有靈魂的救贖的問題。我需要觀音及耶穌做 ...
哈佛專家 發表於 2021/4/20 10:33

有冇記得要進窄門嘅教訓?死亡嘅道路門係闊嘅、人係多嘅,你點解話人多耶穌就會賣帳?
哈佛專家
貓狗也會有靈魂救贖的問題,所以有些貓狗很有靈性,會拜佛。這說明所有六道眾生都有佛性,都可以成佛。

只要信觀音及耶穌,就永遠有希望。不信觀音及耶穌才是糟糕的。我要永遠相信觀世音菩薩。
上流寄生族
有冇記得要進窄門嘅教訓?死亡嘅道路門係闊嘅、人係多嘅,你點解話人多耶穌就會賣帳? ...
龍井樹 發表於 2021/4/20 13:50
欢迎龙兄!

。劲尊敬!
龍井樹

回覆 56# 哈佛專家
不論觀音或耶穌,無非都係要教人博愛與慈悲。我叫你解決咗自己溫飽再去解決他人溫飽問題,完全符合觀音與耶穌教導,比起嗰啲假大空嘅神棍要實際得多、比起你成日上嚟發癲要有用得多.
旁觀者
好多信民主自由既人都信耶穌
哈佛專家 發表於 2021/4/20 10:33

移鼠發開口夢都話要「做王」,做王,就代表專制極權。連做佢啲靚都有權話你有罪,你就有罪。信移鼠何來民主自由?
上流寄生族
約書亞記好像是舊約,不是                  新約,不算數。
哈佛專家 發表於 2021/4/20 06:33
一定是基督教承销商//////销售员//////传销商【传教士】教你说的。

尔其实是才子
何苦被骗若斯