leefeng

千百年來,對於基督教的白痴教義,低B聖經裡的故事,不斷有人問過千百萬遍:
網上又有人唔明:
<上帝明明係無所不能,無堅不摧,點解唔燒左棵榭,整死條蛇。
上帝係咪計哂PROBABILITY,特登扮成好神原諒世人,要人類拜佢幾千年? >

答案係低B仔基督教徒從來唔敢去想的,
正常的神,因為蛇的行為毀壞了他的產品(人類),以他的能力和暴力一定將「蛇」這個物種徹底消滅!對不?
但,今日世界仍然有「蛇」的存在,究竟是神無能吖?還是「蛇」比神更有神的Power呢?

人類只不過食咗個蘋果之馬,又話世世代代有「罪」囉,
人類又因為呢個「罪」要天天年年奉獻$$$$去為條蛇贖罪囉? (冇錯,$$$$係可以贖罪既,因為上帝可以製造人類,無所不能,偏偏不會製造鈔票,十分需要牧屍向低B仔收保護費。)

但竟然世界上的頭號罪犯:蛇,仍然逍遙快活,像它的伊甸園老祖一模一樣形式存活在世界上啵?
以基督教的上帝邏輯,受害者(人類) 要世代受罪受詛咒?
原兇(蛇)又冇事? (反正一樣都是像它的老祖一樣爬爬下咁生活)?

而幕後真正的兇手主謀人上帝,又竟然可以冇罪咁奇?

由此可知,基督教推行:殺人害人性侵者通通無罪,受害者推出午門斬首示眾的基督教義!

.
旁觀者
妖書滿紙荒誕、兇殘、矛盾、胡言,妖教以之為「聖典」,故妖徒壞事做盡,真是人類嘅大不幸!
上流寄生族
千百年來,對於基督教的白痴教義,低B聖經裡的故事,不斷有人問過千百萬遍:
網上又有人唔明:
答案係低B ...
人類只不過食咗個蘋果之馬【诸如此类】,就又話世世代代有「罪」囉,
leefeng 發表於 2021/4/20 01:59
清清楚楚的解释有用已藏谢谢兄。
上流寄生族
網上又有人唔明:
答案係低B ...
幕後真正的兇手主謀人上帝,又竟然可以冇罪咁奇?
leefeng 發表於 2021/4/20 01:59
同意兄。
圣经;;;;;;;;;
上帝基督制造一切