beebeechan
所以我肯定天主唔識睇相,經常招工招咗猥瑣佬

天主就算唔學面相,
或者最方便就係請教Phar Khuva Boonchum上師, 佢嘅預知力駕勢過貴教多多聲
沙文 發表於 2023/2/17 06:40

上師淨係對Tham Luang(睡公主個窿)先靈驗喎
沙文
如果有個介紹中介, 接通搵工人的和搵工做的, 咁就正勒。
葡萄園係天國, 園主係上主, 工人係你, 我, 他....咁乜係中介呢?
beebeechan 發表於 2023/2/16 18:13

沙文
上師淨係對Tham Luang(睡公主個窿)先靈驗喎
beebeechan 發表於 2023/2/16 18:18

以後入教儀式一律改為在窿內舉行,欽此
沙文
記得雨季暫停until further notice.
我都夠細心卦
beebeechan
以後入教儀式一律改為在窿內舉行,欽此
沙文 發表於 2023/2/17 12:30

成人禮更加要「窿」中慶祝
beebeechan
記得雨季暫停until further notice.
我都夠細心卦
沙文 發表於 2023/2/17 13:45

人地係結夏安居, 夏天又熱又成日落雨濕笠笠(夏天係雨季嚟架)。。。連去乞食都懶
不如中出個窿抖抖。

只要唔好插咁深, 應該無事架喎
咁又搵唔到,但就搵到之後有和尚被困洞穴自身難保囉:

泰僧進洞穴禪修遇暴雨 被困4天後獲救

泰國再次發生有人被困洞穴事故,一名和尚日前到彭世洛府(Phitsanulok)一處洞穴打坐修行,卻在途中下起暴雨,他趕不及逃離被困洞穴裡4天,附近居民發現後緊急求援,有關單位派出100多人前往現場,最後順利將和尚救出。
https://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/2042388/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%9C%8B%E9%9A%9B-%E6%B3%B0%E5%83%A7%E9%80%B2%E6%B4%9E%E7%A9%B4%E7%A6%AA%E4%BF%AE%E9%81%87%E6%9A%B4%E9%9B%A8-%E8%A2%AB%E5%9B%B04%E5%A4%A9%E5%BE%8C%E7%8D%B2%E6%95%91