leefeng

基督教徒不是常常吹有上帝保佑嗎?
魔幻吹牛話要敬畏天主,光榮天主?
咁,陳日君肯定够晒敬畏天主啦卦?

佢日日上街呼籲黑暴要努力光榮天主,打多啲老人家,打到老人家頭殼開花来光榮天主,(老人家啲血紅噹噹够晒光同掁眼咯)!

咁有智慧既陳日君,又咁敬畏天主,天主竟然任由呢件光榮天主的嘍奴才呼吸困難?
陳日君依家親自上陣證明上帝是假的啵?
假神是無能力保佑任何人? ?

喂,魔幻吹牛大話精,出黎答話!

沙文
死先嗰個叻尐

https://hk.news.yahoo.com/%E6%98 ... D%B2-153533700.html
抽刀斷水
死先嗰個叻尐
沙文 發表於 2023/2/6 09:16

之前有教徒版友說「榮休教宗本篤十六世(Benedict XVI)離世」屬於不幸事件,不知有否佛教中人說星雲大師的圓寂是不幸呢?
beebeechan
,不知有否佛教中人說星雲大師的圓寂是不幸呢?
抽刀斷水 發表於 2023/2/6 14:19

雖然佛教大師級的死亡美化成圓寂.....完成了一件偉大功業咁.
但人離開世上, 仍不是要高興得要慶祝咁既
還是要「沉痛」「不捨流淚」....似番個人

上邊就有條友唔似「人」
抽刀斷水
回覆 4# beebeechan

不捨流淚 跟 不幸流淚 有很大距離。
上流寄生族

本來只是事實的報導, 頗客觀的。
可是, 你就畫蛇添足加上:[凡事感恩],「過唔到2022//////3」。
就給人 ...
beebeechan 發表於 2023/1/1 22:24
它尔、
陈日君主教,朱耀明牧师,
死得快【快快快快快!!!】

好世界

新世界
https://amp.exchristian.hk/forum/index.php?action=thread&tid=14860&highlight=%E6%96%B0%E5%A4%A9%E6%96%B0%E5%9C%B0%2B%E9%80%83%E5%87%BA%E9%AD%94%E5%B9%BB%E7%B4%80

新天新地新耶路撒冷
谢谢谢谢谢谢。逃出魔幻紀。先生
上流寄生族

“““现正”””

佢日日上街呼籲黑暴要努力光榮天主,打多啲老人家,打到老人家頭殼開花来光榮天主,(老人家啲血紅噹噹够晒光同掁眼咯)!

咁有智慧既陳日君,又咁敬畏天主,
【a虫蛀:::自/号称 “““全能、全在、全善、全知”””】天主竟然任由呢件光榮天主奴才呼吸困難?
陳日君依家親自上陣證明上帝是假的啵?
假神是無能力保佑任何人? ?
...
leefeng 發表於 2023/2/5 11:47
走狗之所以能够苟延残喘、狗延残喘,,现代医//////科学

《即 - 即使只不过是几十年前,都1早 POPE皆大欢喜病死》,

……靠神经病???,

……寄生虫呸 ‘’它巨‘’【佢】地,都唔呸曹丕!

……唯物辩证法

……惟物法。
beebeechan
回覆  beebeechan

不捨流淚 跟 不幸流淚 有很大距離。
抽刀斷水 發表於 2023/2/6 16:29

不如你話係喜極而泣
抽刀斷水
不如你話係喜極而泣
beebeechan 發表於 2023/2/6 23:25

教宗辭世唔單止唔係不幸,大家將來會在天家重聚,連不捨既心情都唔應該有。

法師就唔同喇,佛教無天家呢回事架,梗係不捨啦。
上流寄生族
不如你話係喜極而泣
beebeechan 發表於 2023/2/6 23:25
不如你話你、
陈日君主教,朱耀明牧师,
死得快【快快快快快!!!】其他人就係喜極而泣。
beebeechan
教宗辭世唔單止唔係不幸,大家將來會在天家重聚,連不捨既心情都唔應該有。

佛教法師就唔同喇,佛教無天家呢回事架,梗係不捨啦
抽刀斷水 2023/2/6 23:30 提交

大師話佢來世都仲係想做和尚。
即係佢都知尚未能脫輪迴。
仲要留在人道,無得升厘。
還有由零開始再修過。
死喇,以佢咁高既功德都未涅槃脫苦海、一般佛子真係仲有排修、唔知仲有幾多個劫。

基督教就唔同,可以幾有信心咁話教宗會到天父那裡。
beebeechan
佛教無天家呢回事架,梗係不捨啦。

抽刀斷水 2023/2/6 23:30 提交

大師話佢來世做番和尚。
即係佢會返嚟,
可能已投咗胎,唔知落咗誰家呢幾日出生的嬰孩囉。

所以唔使唔捨得
上流寄生族

咁有智慧既陳日君,又咁敬畏天主,天主竟然任由呢件光榮天主的嘍奴才

...
leefeng 發表於 2023/2/5 11:47
楊鳴章,一定是敬畏基督n努力光榮那一个不知羞耻,不守诺言,不知所谓之‘’天主‘’,

经病,竟然任由e【此】件光榮天主的嘍囉奴才如此快快快就一命呜呼呜呼哀哉???

《楊鳴章,上任不足4年半,就……

那就證明
经病,
《假神是个性無能力保佑任何人》▼

楊鳴章- 维基百科,自由的百科全书https://zh.wikipedia.org › wiki › 楊鳴章
楊鳴章主教(英語:The Most Reverend Michael Yeung Ming-cheung,1945年12月1日-2019年1月3日),是天主教香港教區第8任主教。

格言: 起行伊始(Surgite Eamus Hinc)

逝世: 2019年1月3日 (73歲); 香港中西區嘉諾...

晉牧: 由湯漢樞機; 於2014年8月30日晉牧

教區: 香港

leefeng
大師話佢來世都仲係想做和尚。
即係佢都知尚未能脫輪迴。
仲要留在人道,無得升厘。
還有由零開始再修過。 ...基督教就唔同,可以幾有信心咁話教宗會到天父那裡。
beebeechan 發表於 2023/2/7 00:10

基督教徒使乜鬼修啫,
只要滅多幾個族光榮天主,
或者性侵多幾十萬個小孩子榮光天主,
又或者在教堂教會地下教會,煽動冇腦基督教徒去打殘異見老人榮光天主,見紅有奬!

凡牧師又好,教徒又好,只要努力傳銷昆多些冇腦的人信基督教,
擴張基督教勢力,抹黑同顛覆中國,唔再認自己係中國人,認亞當夏娃係始祖,
飲多啲罪犯既血榮光天主主,
天主最喜歡呢種狗奴才,好使好用過黑奴,一定拿拿聲一船一船咁載曬你地上去的啦!

.
leefeng
大師話佢來世做番和尚。
即係佢會返嚟,
可能已投咗胎,唔知落咗誰家呢幾日出生的嬰孩囉。

所以唔使 ...
beebeechan 發表於 2023/2/7 00:14

佛道儒教有輪迴,今世未了之事可以再來一次,
五百年的回眸,眾裡再尋她千百度!

基督教就衰囉,冇機會再encore啦,
直上中東鬼的所謂天堂,夾硬要啃啲細路仔細路女,
又要同啲強姦犯,殺人犯住埋同一個羊欄,
每天要舔個中東鬼天主腳趾,屁股(例行讚美天主必備,榮光天主必備)

中東鬼教有一樣係教徒最喜歡既,就是不用修,不用輪迴去受番自己作既惡,至緊要係識講大話,同埋唔曉寫個醜字就惦!

.
beebeechan
佛道儒教有輪迴,今世未了之事可以再來一次,
五百年的回眸,眾裡再尋她千百度!

基督教就衰囉,冇機會 ...
leefeng 發表於 2023/2/7 01:24

有啲人買6合彩, 連安慰獎都未拎過都仲會期期買
leefeng
有啲人買6合彩, 連安慰獎都未拎過都仲會期期買
beebeechan 發表於 2023/2/7 02:21

星雲大師答你,
” 在人生的生命之流裡,如同大江東去,終會有再回來的一日,人的生命一期圓滿,還會有另一期生命的開始。

級數肯定高過上中東幻想天堂同耶魔舔屁股。

.
beebeechan
等星雲大師答你,
” 在人生的生命之流裡,如同大江東去,終會有再回來的一日,人的生命一期圓滿,還會有 ...
leefeng 發表於 2023/2/7 07:15

慘過還大耳窿, 還清一條數後, 原來又再起釘
leefeng
慘過還大耳窿, 還清一條數後, 原來又再起釘
beebeechan 發表於 2023/2/7 07:34

輪迴似玩Games多過大耳窿啦!
上中東基督魔教就真係慘過還大耳窿啦,
一唔服從就會擲你落街,冇得take two.
抽刀斷水
輪迴好玩之處,相當於演員做完一齣戲後,下一齣戲會飾演唔同角色,性格、經歷都會唔同,對演員有唔同發揮和挑戰。又好似打機,呢個game over,就玩其他game。

永生天堂就好似角色永遠只得一個,隻game打黎打去都喺咁,只會愈來愈懨悶。