沙文
阿仔幼稚園嗰陣,老婆會借佢過橋指桑罵槐鬧我:
”今日同邊個同學玩呀?

”Lauryn”

"中唔中意同佢玩呀?"

"yep."

“尋日又話中意同Diane玩?你唔好好似Daddy咁曵喎,今日中意呢個,聽日中意嗰個喎,媽咪嬲顧喎……”

嗰陣我係有小小唔生性嘅,但隨著阿仔大個,好多年冇喺佢面前咁話我了。

禽日family day放假,兩母子去街返黎,突然又鬧鬼我:”阿仔學埋曬你尐嘢!”

“我教過佢好多嘢,細個踩單車游水,大個換車呔、射槍、潛水、飲酒、溝女……”

“仲衰呀,今日撞到個教會姊妹,人哋問“乜原來咁大個仔啦,咁乖車媽咪買嘢呀?做咩唔陪媽咪返church呀?””

“I'm allergic to religion.”

我忍笑忍得幾辛苦!我都諗唔到一句咁絕核,唔係我㗎喎 !

“我去睇下藥箱有冇Reactine畀佢食咗睇下會唔會好尐?”

借尐椅入去pantry room先敢笑到碌地!今勻死都死得眼閉含X九泉都嘞!
抽刀斷水
一句KO!
beebeechan
.
“I'm allergic to religion.”
沙文 發表於 2023/2/22 06:08

咁強力建議送你令郎返大陸定居.....
唔怕有過敏出現架哩:
沙文
佢唔識睇中文, 就算用得都百毒不侵
beebeechan
佢唔識睇中文, 就算用得都百毒不侵
沙文 2023/2/22 22:23 提交

咁唔係叫 allergy,係遲鈍
沙文
但係諗諗下, 我又唔敢笑得咁大聲。

家門不幸, 我哋沙家已經有兩代基督老婆, 同成吉思汗當年一樣。

郭靖大俠嘅結拜兄弟拖雷安答個老婆,拖雷個仔旭烈兀個老婆都係基督女(拖雷安答的老婆唆鲁禾帖尼,旭烈兀老婆脫古思可敦,當時叫做景教、也里可溫教 )

第日阿仔個老婆會又咁不幸係...........
或者我而家應該開始提醒佢, 如何resist基督女的肉誘,不過在這方面我自己都好失敗
beebeechan
或者我而家應該開始提醒佢, 如何resist基督女的肉誘,不過在這方面我自己都好失敗
沙文 發表於 2023/2/22 22:46

唔使咁擔心既
又或者有日佢同你講, 老荳:
"I'm allergic to girls."
沙文
she's a cougar
leefeng
咁強力建議送你令郎返大陸定居.....
唔怕有過敏出現架哩:
beebeechan 發表於 2023/2/22 12:03

兒童是未來國家主人翁,亦係每一個家庭的希望!
叫他/她們信【耶穌耶禍華同馬利亞】邪教,係送羊入魔口。

到時仔女被神父牧師修女插屁股,喎荷,乜希望都冇曬!

而且叫自己仔女信一個以色列人杜撰出黎的妖孽邪教【耶穌耶禍華同馬利亞】,
除了證明父母係低B之外,更證明呢啲肯/願意去教堂的小孩亦是低B的小孩!

今世代聰明的小孩子,係唔會信耶穌邪教,佢地慢慢會覺得父母的不思考/低B令佢地覺得醜!
畢竟,父母竟然低智到會去相信一個如此聲名狼藉姦淫邪盜的邪教,與父母的代溝一定慢慢會越來越大。

一對無知而不自知的父母,善恶不分,肯定怎樣也不值得這些小孩子在心底的敬重和信服,對不?

.
上流寄生族

兒童是未來國家主人翁,亦係每一個家庭的希望!
叫他/她們信【耶穌耶禍華同馬利亞】邪教,係送羊入魔口 ...
畢竟,父母竟然低智到會去相信一個如此聲名狼藉姦淫邪盜的邪教,與父母的代溝一定慢慢會越來越大。
leefeng 發表於 2023/2/24 01:56
基督教牧师等等,只需如此借口 - 
这些行为只不过是个人自由,主耶稣基督是赋与每一个人都有自由选择的权利
。即可将任何责任推得干干净净

。寄生虫亲耳听

。大意如此,抱歉,记不清楚,太年深日久【1989】
leefeng
、基督教牧师等等,只需如此借口 - 。寄生虫亲耳听

。大意如此,抱歉,记不清楚,太年深日久【198 ...
上流寄生族 發表於 2023/2/24 02:25

智慧的自由,和愚昧的自由係有好大分別,
為了繼續呃不思考無知的孩子,他們只能揀選愚蠢的!