leefeng
你真係好盞鬼,下下講中我啲開心嘢。上次你個friend問我,我都唔講,唔想再衝擊佢嘅房仔司機房三觀 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 23:52

屋仔不等如司機房:證明你又在講大話!

你自稱在二號樓的一間一間屋仔內的2號樓打牌捽腳趾,隔離1號樓食緊飯嗰個係司法部長?

哦⋯⋯,原來你咁樣誤會咗。如果唔係國宴大餐之類嘅勁嘢,釣魚台人少少食飯嘅格局係喺湖邊有一間一間四面單邊嘅單層獨立屋,每間相距起碼十幾米。唔好一諗起屋仔就聯想到司機房,屋仔先至夠盞鬼可以打牌捽腳指,我上次同你講,我哋喺2號樓打牌捽腳趾,隔離1號樓食緊飯嗰個係司法部長,咁唔通司法部長又係屋仔司機?係咁,下不為例。
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 09:41

睇黎你可能連裡面都冇資格入去!

不過首先講清楚,你去的是那一個釣魚台國賓館?在什么省份?

.

逃出魔幻紀
屋仔不等如司機房:證明你又在講大話!

你自稱在二號樓的一間一間屋仔內的2號樓打牌捽腳趾,隔離1號樓食 ...
leefeng 發表於 2023/3/25 01:08

你如果你想解開自己嘅疑惑,首先要做嘅就係唔好依靠谷歌、百度,改為依靠天主;唔好習慣對人惡意猜疑,從自己唔講大話做起。
leefeng
你如果你想解開自己嘅疑惑,首先要做嘅就係唔好依靠谷歌、百度,改為依靠天主;唔好習慣對人惡意猜 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 06:18

不過你大話精先講清楚,你去的是那一個釣魚台國賓館?在什么省份?

唔敢答?

.
leefeng
你如果你想解開自己嘅疑惑,首先要做嘅就係唔好依靠谷歌、百度,改為依靠天主;唔好習慣對人惡意猜 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 06:18

你果個所謂天主都是大話精創作的一個大話精,依靠佢就會變一隻二隻大話精!

沙文
條蛇同露先生咩關係?
沙文 發表於 2023/3/24 05:38

陳大媽天主病又發作?
逃出魔幻紀
不過你大話精先講清楚,你去的是那一個釣魚台國賓館?在什么省份?

唔敢答?

. ...
leefeng 發表於 2023/3/25 06:20

要相信天主,對人要心存善念,唔好睇到街市地下有爛生果,就以為成個街市啲生果都爛晒,唔相信有靚生果賣,因而唔食生果。
每次我用親身經歷講你認知範圍以外嘅嘢,你都會即刻走去Google、百度抄一大篇嘢出嚟貼堂,用嚟指證我講嘅嘢係荒謬,呢個就係你行錯路嘅原因。造物主天主子耶穌基督親自下凡話俾我哋知:「在我父的家裡,有許多住處。我去,原是為給你們預備地方;如不然,我早就告訴了你們。我去了,為你們預備了地方以後,我必再來接你們到我那裡去,為的是我在那裡,你們也在那裡」(若14:2-3),你唔信,反而信嗰啲道聽途說由人諗出黎嘅乜神物神黃大仙印度神之類,咁真係神仙都幫你唔到。
以下兩句說話,一句天主講嘅,一句人講嘅,我係基督徒,當然絕對相信天主講嘅嘢啦,你信邊句?
(1)「你們的話該當是:是就說是,非就說非;其他多餘的,便是出於邪惡。」(瑪5:37)
(2)「對說謊者的最大懲罰,不是沒有人再相信他,而是他不再相信任何人。」—— 英國文豪蕭伯納
沙文
回覆 206# 逃出魔幻紀

屌您又話唔能夠將聖物畀狗茄?leefeng哥哥忽然屬靈呀?
leefeng
要相信天主,對人要心存善念,唔好睇到街市地下有爛生果,就以為成個街市啲生果都爛晒,唔相信有靚生果賣 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 11:20

你去的是那一個釣魚台國賓館?在什么省份?
就知道你係爛生果,或靚生果了!
leefeng
要相信天主,對人要心存善念,唔好睇到街市地下有爛生果,就以為成個街市啲生果都爛晒,唔相信有靚生果賣 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 11:20

咪用啲爛鬼以色列神棍來指手畫腳,企圖轉移視線,你係爛生果,或靚生果,我會話你知!
逃出魔幻紀
你去的是那一個釣魚台國賓館?在什么省份?
就知道你係爛生果,或靚生果了! ...
leefeng 發表於 2023/3/25 11:26

你問呢句野之前,最基本係自己要知道有幾多個釣魚臺國賓館,然後再對住啲資料嚟challenge我。你自己又唔知,百度又幫你唔到,乜都冇揸手就想空手套白狼,咁樣你就會又試走咗入司機房㗎啦。
其實我以前講過㗎喇,而家再噚氣講多次,希望今次記得住:我去的是北京釣魚台國賓館,在中華人民共和國首都北京市。
咁你話北宗市嘅釣魚台國賓館係爛生果定係靚生果?
逃出魔幻紀
回覆  逃出魔幻紀

屌您又話唔能夠將聖物畀狗茄?leefeng哥哥忽然屬靈呀? ...
沙文 發表於 2023/3/25 11:23

都話叫你唔好咁小氣㗎喇,又話「溝唔埋」又盛,唔係冇機會㗎,我成日去到外國機場埋班先至撞到啲五湖四海嘅新朋友㗎。而且唔係下下「黑暴」咁嘅,我最friend嘅潛水老雀係一個住喺英國嘅桂枝仔,非基督徒,人品好好,水上水下彬彬有禮,係我待人接物嘅模仿對象之一,我次次去英倫佢都出錢出力接待我㗎。
以下兩句說話都俾埋你參考下,一句天主講嘅,一句人講嘅,我係基督徒,當然絕對相信天主講嘅嘢啦,你信邊句?
(1)「你們的話該當是:是就說是,非就說非;其他多餘的,便是出於邪惡。」(瑪5:37)
(2)「對說謊者的最大懲罰,不是沒有人再相信他,而是他不再相信任何人。」—— 英國文豪蕭伯
唔好你有能力判斷嗰陣就信我潛過水,你冇專業能力判斷嗰陣,就當我講成日玩燒槍揸船繩索攀爬之類嘅野外冒險游戲係吹水至得格。咁樣你就會喺司機房撞到你個friend㗎啦。
leefeng
你問呢句野之前,最基本係自己要知道有幾多個釣魚臺國賓館,然後再對住啲資料嚟challenge我。你自己 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 12:00

大話精!
重唔捉/套到你隻大話白眼狼?
你已經確認係北京釣魚台的國賓館就得啦!

北京釣魚台國賓館因為中國當時對外政策,不設“一號樓”,所以是沒有一號樓的

另外“二號樓”亦不是喺“一號樓”隔離的。
因為根本一號樓並不存在。

另外你話【釣魚台人少少食飯嘅格局係喺湖邊有一間一間四面單邊嘅單層獨立屋? 】是放屁! ! !

二號樓絕對冇可能招呼你們捽腳趾鋤大D既!

因為一棟二號樓亦不是「四面單邊嘅單層獨立屋」,
而是一座两層大樓含有【團長套、豪華套、普通間及標準客房27套,大、小會見廳、宴會廳和四季廳】,
絕對不是什麼一間一間四面單邊嘅單層獨立屋,讓你果個老作出來的司法部長喺隔離的一號樓食飯(除非呢個司法部長係鬼,可以在一間不存在的一號樓食飯)!!!

從抽絲剝繭的資料中 已經好清楚你係講大話,同你們基督教一模一樣,不停在說謊!

二號樓西臨釣魚台中心湖,南面是櫻桃園,毗鄰是3號樓和,18號總統樓絕對不是不存在的一號樓

釣魚台國賓館係絕對沒有一號樓!(平面圖)

抽刀斷水
回覆 212# leefeng

打假專家 
leefeng
回覆  leefeng
    打假專家 
抽刀斷水 發表於 2023/3/25 13:04

逃出魔幻紀
大話精!
重唔捉/套到你隻大話白眼狼?
你已經確認係北京釣魚台的國賓館就得啦!

北京釣魚台國賓館因為 ...
leefeng 發表於 2023/3/25 12:58

開心到你呀,抽絲剝繭找錯處,記錯唔得咩?除此之外,我話「湖邊一間間獨立單層細屋仔」有講錯咩?,睇返幅相同個圖嘅位置都冇錯,過橋轉左車到2號樓門口,「公公」開門伸手為客人遮頭落車,「宮女」門口迎賓入內,直入就係吹水廳氹氹框挨牆全部四四正正酸枝茶几椅,俾人食煙鋤D捽腳趾,吹水聽隔籬就係圓枱飯廳(內部細節話埋俾你聽,等你搵資料玩「踢爆」),百度未必查到,如果你有機會見到領事館啲高級人員就有可能入過去,到時問吓佢哋啦。我哋食完飯出嚟,朋友指着左邊那幢樓(可能係16號)問「公公」:「隔壁誰在吃飯?」答:「是司法部長。」朋友對我說:「隔壁樓是司法部長在吃飯。」咁如果冇改過號碼,我諗係我記錯咗,或者將「隔壁」聽成「1」都唔出奇,記錯唔得咩?我同你講去嗰度食餐飯搞到你激心激肺激咗幾年,你覺得點樣諗舒服啲就點樣諗啦,但事實唔會因為你點樣諗就改變嘅。同自己無關嘅小事一單搞到chok住條氣咁多年,有鋪咁嘅癮嘅?不過你都有進步啦,知道咗屋仔唔係司機房。
你話我講過「喺屋仔同司機打牌摔腳趾」,呢個完全唔係事實,可能係你記錯,咁你記錯係咪代表你冇聽我講過呢件事呢?我係咪可以講「大話精!重唔捉/套到你隻大話白眼狼?」話你無中生有呢?
下邊兩句說話你即係唔信第一句啦:
(2)「對說謊者的最大懲罰,不是沒有人再相信他,而是他不再相信任何人。」—— 英國文豪蕭伯。
你呢個老師雖然冇醍醐灌頂嘅震撼功效,但都比我睇到撒但點樣堅決離開天主嘅決心。我真係戥你好難過。
下流寄生虫
...
椅,俾人食煙鋤D捽腳趾,
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 15:29

先生,
果然,
诗人焉,
可敬然,
leefeng
朋友指着左邊那幢樓(可能係16號)問「公公」:「隔壁誰在吃飯?」答:「是司法部長。」朋友對我說:「隔壁樓是司法部長在吃飯。」咁如果冇改過號碼,我諗係我記錯咗或者將「隔壁」聽成「1」都唔出奇,記錯唔得咩?

繼續吹啦你!

踢爆咗就賴記錯?之前不是言之鑿鑿嗎?

.

.
leefeng
我同你講去嗰度食餐飯搞到你激心激肺激咗幾年,你覺得點樣諗舒服啲就點樣諗啦,但事實唔會因為你點樣諗就改變嘅。同自己無關嘅小事一單搞到chok住條氣咁多年,有鋪咁嘅癮嘅?不過你都有進步啦,知道咗屋仔唔係司機房。

繼續吹啦你!

很好奇你呢種同貪官污吏同流合污既基督教徒,
用民脂民膏去高級場所消費充大爺,
不可一世wewa鬼叫,捽腳趾鋤大D的流氓地踎行為?
影衰曬啲中國人,同你在海底要點樣玩先至盞鬼的低級行為一樣:盡情破壞自然環境!

難怪令人對有高素質的中國人誤會,原
來因為有你們這些「基督教徒基因」的低素質人,在做著黑暴行為,令人反感和側目!

點解你認為別人會為你的大話去激心激肺呢?簡直是可笑之極!
你的「自以為是」,反映出你的本質是壞的,一個生蟲的爛果子,所以最終是垃圾歸垃圾,流氓黑暴歸基督教!

.
leefeng
我話「湖邊一間間獨立單層細屋仔」有講錯咩?,睇返幅相同個圖嘅位置都冇錯,

原來一座兩層大樓内有【團長套、豪華套、普通間及標準客房27套,大、小會見廳、宴會廳和四季廳】的2號樓,是一間獨立單層細屋仔?

繼續吹啦你!

.
leefeng
你話我講過「喺屋仔同司機打牌摔腳趾」,呢個完全唔係事實,可能係你記錯,咁你記錯係咪代表你冇聽我講過呢件事呢?我係咪可以講「大話精!重唔捉/套到你隻大話白眼狼?」話你無中生有呢?

咪旨意改呀,我截咗圖啦!

78樓關於你嘅見解真係好搞笑,你如果唔明我點解咁講就去向下你啲孫或者增孫,睇下佢哋點睇法?你真係求其得好交關,魯迅筆下嘅「差不多先生」都冇你咁求其(我係魯迅嘅fans,我喺呢個討論區睇到嘅風景直情就好似睇魯迅嘅小說一樣,尤其係《阿Q正傳》)。雖然你恨做共產黨恨到流晒口水,聽到我講少少就禽禽青追問,但係我同你唔係咁熟,點解要講屋企私隱過你聽?而且你對共產黨卻毫無認識,同我嘅生活圈又毫無交集,咁我嘅家庭生活點樣證明到俾你睇呢?就算我叫三叔公四姨婆去搵leefeng解釋吓,佢哋都搵你唔到而且你都唔會信佢哋啦,呢樣嘢上流寄生族就叻過你,佢一估就估到我講嗰個官係我姨丈,我啲親戚中比佢大嘅官仲有好多,除咗帶你去佢哋屋企坐吓,仲有乜嘢辦法證明到俾你睇我講嘅係事實呢?雖然你鍾意聽,但係我再講多啲你都未必理解到㗎啦,譬如話我有時搭飛機唔使過安檢,小轎車直接喺舷梯下邊接我直接經機場圍牆門口出街;又或者我同啲豬朋狗友去北京釣魚臺國賓館食飯,就算唔揸靚車揸部錢七入去都唔使查車仲有衛兵敬禮,司法部長喺一號樓食飯我哋就喺隔離二號樓捽腳趾鋤大D⋯⋯

.