抽刀斷水
回覆  抽刀斷水
我都冇輪番攻擊,極盡嘲笑謾罵十字架, 請就上述你所聲稱的提供理據,謝謝。 ...
沙文 2023/3/27 02:47 提交

本人係引述本帖13樓逃版友對閣下不記名的陳述。
抽刀斷水
你咁樣講就係似是而非,「你們不要與不信的人共負一軛,因為正義與不法之間,那能有什麼相通?或者 ...
逃出魔幻紀 2023/3/27 08:13 提交

即係都可以無共集地共同執行反基任務。
沙文
回覆 261# 抽刀斷水
不記名點入我數?
逃出魔幻紀
即係都可以無共集地共同執行反基任務。
抽刀斷水 發表於 2023/3/27 08:31

當然唔係啦!我左右唔到你點樣諗,但係我話我哋大家共同光榮天主,光榮主耶穌基督,呢個結論係根據天主嘅聖言而講嘅,唔係隨口噏。
沙文
咁又係,天主冇咗我又真係會冇咁光榮
原來唔係我需要天主,係佢需要我
逃出魔幻紀
P.S. extractor 中文"退殼鉤"or "抽壳钩"  "拋殼鉤"
沙文 發表於 2023/3/26 23:20

人嘅嘢真係,性格各異,興趣好唔同,唔知係咪三歲定八十。你send上嚟嗰幾條link,我冇一條可以認真由頭睇到尾,都係撥下撥下睇,知道個鈎係用嚟鈎彈殼就ok嘞。
我剩係中意玩你po相嗰啲「暴唔暴得過佢哋」嘅搏命環境,千鈞一髪邊有時間諗炸唔炸堂?更加唔會諗個鈎。jam彈解決唔到就揼咗支槍換過第二支繼續射擊,如果冇第二支槍就諗吓點樣搏命或者保命。我同你玩嘅嘢好唔同,所以我唔識槍械嘅細微結構,如果支槍成日jam彈,或者需要徹底清潔,我唯有拎去俾專家請佢幫手搞掂。
沙文
明解明解。貴教求9其attitude,我見得多
逃出魔幻紀
明解明解。貴教求9其attitude,我見得多
沙文 發表於 2023/3/27 10:28

我識一個最認真嘅專家,大家都叫佢做「槍癡」,一日到黑揸住支遊樂槍整嚟整去,一得閒就攞張沙紙省嗰槍柄,省完就揸上手瞄準舉黎舉去,然後攞啲「泥膠」抆吓槍柄,抆完再省,省完再揸再舉,舉完再抆⋯⋯,經年累月都係咁,我真係戥佢支槍辛苦,同埋覺得好嘥沙紙同泥膠。槍係用嚟射唔係用嚟len嘅,我覺得佢好似侮辱緊支槍嘅尊嚴,所以唔係咁中意同佢玩。
抽刀斷水
回覆  抽刀斷水
不記名點入我數?
沙文 發表於 2023/3/27 08:32

反基陣營老、中、青戰士喎,本網有幾人呀?(當然不包括本人在內)
抽刀斷水
當然唔係啦!我左右唔到你點樣諗,但係我話我哋大家共同光榮天主,光榮主耶穌基督,呢個結論係根據 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/27 08:38

我都左右唔到你點樣諗架,但我認為你响本帖中既言行對反基事業有相當助益性。
beebeechan

看見沙文同魔幻講潛水,射鎗。。。。聯想起

若望福音20章,婦女告訢門徒耶穌墓空了。兩個門徒即跑去墓穴。
到了時,一個看墓穴裡殮布,汗巾怎樣放,研究墓穴大石如何被打開,是否有人盗屍。。。
另一個「一看見就相信了。」

沙文就是前者,玩屎谷巴diving,玩鎗。。都著重firearm safety,squib load,「係屋企確定ejection冇問題」,OWSI,PADI証書,守則。。。
魔幻就係屬後者。無前者咁理性,但好快享受到潛水,射鎗的樂趣。

經上描述兩個門徒對耶穌復活的接收方式。。。說明兩者皆重要,各有長短,互補不足既。

太理性咁去睇經,符唔符合科學,歷史,有無矛盾。。。。忽略了經文深層意義。
太不問就信。。。也易走向迷信。易被邪教異端吸納。

潛水,射鎗都是危險性高活動,太輕視安全措施會樂極生悲,
只顧先考証書,取資格,查呢樣嗰樣,好玩既野都變咗「影響盞鬼心情」。
逃出魔幻紀
看見沙文同魔幻講潛水,射鎗。。。。聯想起

若望福音20章,婦女告訢門徒耶穌墓空了。兩個門徒即跑去墓穴。 ...
beebeechan 發表於 2023/3/27 15:43

多謝指教!平時好少見你咁正經講嘢,原來你教珠寶課程都講得咁好咁生動。我係喺邪教異端嗰邊行過嚟嘅,雖然唔敢講免疫,但係以後都猛實耶穌衫尾,對住《尼西亞信經》嚟認路㗎喇,受教嘞,多謝!互勉!
沙文
只顧先考証書,取資格,查呢樣嗰樣,好玩既野都變咗「影響盞鬼心情」。
beebeechan 發表於 2023/3/26 23:43

唔畀我考到,有achievement,覺得好盞鬼過癮㗎咩? 成日都係也也烏,永遠都係beginner’s level. I just don't like that feeling.
沙文
太理性咁去睇經,符唔符合科學,歷史,有無矛盾。。。。忽略了經文深層意義。
beebeechan 發表於 2023/3/26 23:43

我細個嗰陣同妹妹玩伏匿匿都係成日輸, 佢哋隱藏得很好, 好到我發現到。

原來貴教的經文深層意義亦都係咁。
OK, you  win.
beebeechan
我細個嗰陣同妹妹玩伏匿匿都係成日輸, 佢哋隱藏得很好, 好到我發現到。

原來貴教的經文深層意義亦都係咁 ...
沙文 2023/3/27 18:24 提交

瑪竇福音裡唔係話:
「你們找,必要找着;你們敲,必要給你們開」咩?

你以為真係搵耶穌個真人咩?
呢啲就係「深層意義」勒。
beebeechan
唔畀我考到,有achievement,覺得好盞鬼過癮㗎咩? 成日都係也也烏,永遠都係beginner’s level. I just don' ...
沙文 2023/3/27 18:15 提交

我無話你唔岩喎。
係話世上要有各適各樣的人(包括衰人賤人)各有各扮演的戲份。

魔幻咪話低能feng,雷漿觀之流都係被天主利用,發揮緊佢哋彰顯天主既功能
beebeechan
唔畀我考到,有achievement,
沙文 2023/3/27 18:15 提交

咁你係enjoy 考試及格有張cert嚟威下嗰種「盞鬼過癮」feel,唔係享受潛水射實彈鎗既樂趣。
沙文
瑪竇福音裡唔係話:
「你們找,必要找着;你們敲,必要給你們開」咩?

你以為真係搵耶穌個真人咩?
...
beebeechan 發表於 2023/3/27 03:18

唔知邊間屋係。敲門畀人鬧白撞,叫我落下一層試下。唔慌唔深層
beebeechan
唔知邊間屋係。敲門畀人鬧白撞,叫我落下一層試下。唔慌唔深層
沙文 2023/3/27 19:41 提交

依家咪係講你在經文搵「耶穌」,你搵「科學歷史」梗係「白撞」哩。

你搵一樓鳯,按正門就歡迎你,窄門為君開。
沙文
同埋,咁得閒,大把friend 做乜L嘢喺要搵佢?又唔係咁好傾啫,悶L到出汁。