beebeechan

我唔係咁鍾意成日賣弄神蹟。
事實, 天主又久不久會整單出嚟
俾嗰啲成日口話:「有本事出現身出嚟同我講」既人, 諗諗。

美國一名修女過世下葬4年,近日打開棺材,遺體竟完好無損

https://www.dailymail.co.uk/news ... ur-years-death.html

旁觀者
有啥出奇? 長沙馬王堆女屍就二千年不變.
    屍身不變, 有其原因:防腐技術, 土壤環境.
    只有冇思考能力嘅人才會話係"神跡".
leefeng
1#下葬4年,無端端做乜打開棺材?
答:因為時間啱啱好,係時候放啲製造神蹟出黎表演下!

2# 遺體竟完好無損
答:世界各地的幾十年,幾百年,甚至千年的遺體完好無損多的是,是佛道儒神蹟?或叫做乜教神蹟?!

3# 「有本事出現身出嚟同我講」
答:咁幼L稚既手法還好意思出來獻世!?

.
beebeechan
有啥出奇? 長沙馬王堆女屍就二千年不變.
    屍身不變, 有其原因:防腐技術, 土壤環境.
    只有冇思考能力 ...
旁觀者 發表於 2023/5/27 22:23

馬王堆辛追夫人屍體不腐的原因大致有兩個,一個是深埋,一個是密封。根據湖南的地理環境,地下8米以下的土壤有恆溫恆壓恆濕的特質,其次屍體用四座棺材呈階梯式擺放,用木炭、白膏泥、夯土和封土作為密封材料,有效的起到缺氧、無菌的作用。

呢啲係出土時附帶搵到既...

密蘇里州嗰修女埋葬時就無搞咁多野架啵

你有無思考過發帖架?
用檑漿棍扑醒你
旁觀者
妖教造"神跡", 都唔止一次咯.
    你BB仔都造過幾次: 妖徒有三十三億, 科普特語專家, 路人甲.....
beebeechan
妖教造"神跡", 都唔止一次咯.
    你BB仔都造過幾次: 妖徒有三十三億, 科普特語專家, 路人甲..... ...
旁觀者 發表於 2023/5/27 22:42

要造, 都搵個有名氣既修 女做哩...宣傳效果仲好

廣告商會搵你做「檑漿棍」既代言人咩
旁觀者
邪教造"神跡", 那分名不名人, 没人知嘅更難求證, 總之造出來就係"神跡".
leefeng

廣告商會搵你做「檑漿棍」既代言人咩 ...
beebeechan 發表於 2023/5/27 22:47

解釋一下點解4年就挖出來開棺?有乜目的?

.
beebeechan
解釋一下點解4年就挖出來開棺?有乜目的?

.
leefeng 發表於 2023/5/27 22:56

唔講你真唔曉, 你肯問, 老師就教教你

天主教教堂的祭台, 內裡, 地下....通常都有聖人(或是教區內值得紀念的神職人員)的骨, 遺物。有些古舊教堂, 祭台根本就是聖人的棺材。

開棺以為是會找到修女的骸骨, 拿來放到聖堂祭台下。
上流寄生族
馬王堆辛追夫人屍體不腐的原因大致有兩個,一個是深埋,一個是密封。根據湖南的地理環境,地下8米
...密蘇里州嗰修女埋葬時就無搞咁多野架啵【2xxx年前技术】
beebeechan 發表於 2023/5/27 22:38
美国有最先进技术
[tr][/tr]
用旁观者爷爷檑漿棍屌大你【个屎窟窿】

上流寄生族

廣告商會搵你做「檑漿棍」既代言人咩 ...
beebeechan 發表於 2023/5/27 22:47
这些只不过是你只狗【个人】言论,不能代表整个基督教
leefeng
唔講你真唔曉, 你肯問, 老師就教教你

天主教教堂的祭台, 內裡, 地下....通常都有聖人(或是教區內值得紀 ...
beebeechan 發表於 2023/5/28 00:05

咁牽強既解釋都作得出黎,同魔幻有得比:低智兼無恥!

我當然知道天主教特喜歡把死人放在教堂內練殭屍,在梵蒂肛,性母院都親眼見過。
但,放得在教堂內的都是教主級,不會是一般修女,
尤其是【要造, 都搵個有名氣既修 女做哩...宣傳效果仲好】的修女,對不?

你的【開棺以為是會找到修女的骸骨, 拿來放到性堂祭台下。 】神蹟謊言騙局錯漏百出,

一,教堂不會放一個“修女”在性堂祭台下。
修女是沒有資格”在性堂祭台下的,你自己都說【要造, 都搵個有名氣既修女做哩】,
更何况這是個沒有名氣既修女,大家同意嗎?

二,何謂【開棺以為是會找到修女的骸骨】?
特登四處去找修女的墓來開修女的棺找骸骨?
找到了修女的骸骨,然後放在性堂祭台下?

問題又去回到起點,這個並不是一個有名氣的修女,對不?
為什麼要特別開這個沒有名氣的修女的棺呢?貪就手?
因為只有一個答案就是:這是一個造假神蹟,這個修女棺一早已經做了手腳,在需要刺激教徒信心的時候,就會開這個棺材来宣布:哎哟,神蹟哇!

三,通常主教死L咗就會直接放入地下性堂*,或稱為地下性壇*,而唔會特別開棺執骨再放入地下性堂既。所以亦唔會特別周圍揾啲沒有名氣的修女的骨頭來放入地下室。你連呢啲都唔曉,真是低智到庳。

**另外等你真正老師來教你,骸骨放在聖堂祭台下,不是像你幅圖咁摆在地面上,
性堂祭台下是指教堂的地下空間的石室,叫做地下性堂,或稱為地下性壇.
主要是位於教堂祭台之下的石室、後殿或性所下方的石室。
你同魔幻一個L樣,次次認屎認屁,醜出離教!

你連梵蒂肛,性母院的殭屍培養地都冇親眼見過,就想做我老師?
認真是大話兼荒 L 謬之極!

.
leefeng
基督教是一個養殭屍吸血的邪教,教徒個個養鬼為患!

.
beebeechan
問題又去回到起點,這個並不是一個有名氣的修女,對不?
為什麼要特別開這個沒有名氣的修女的棺呢?貪就手?
leefeng 發表於 2023/5/28 03:15

好心你去知多少少先嚟狗翕

該名修女的確名氣不大, 但亦不是一般修女啵。

她是該修院創辦人, 那修院的教堂放進創辦人的骸骨作紀念 , 有咩問題, 唔妥的?
唔通會放入你的狗骨咩
抽刀斷水
一般屍體腐化過程,不外乎蛆蟲、霉菌分解。

屍體沒有腐化,的確很少見,但時有發生,以往民智未開,在不同宗教下,都屬於其轄下的「神蹟」。

隨著對生物科技方面的知識發展,都有好多方法可以排除蛆蟲、霉菌,所謂神蹟都可以人為辦得到。

好悶呀,有無啲勁啲既「神蹟」呀?
beebeechan

屍體沒有腐化,的確很少見,但時有發生,以往民智未開,在不同 ...

隨著對生物科技方面的知識發展,都有好多方法可以排除蛆蟲、霉菌,所謂神蹟都可以人為辦得到。

抽刀斷水 2023/5/28 11:53 提交

密蘇里州個修女又用咗乜方法排除蛆虫霉菌咁呢?
呢啲方法係易過借火?

未有腐化的屍身就真真實實咁放咗係到。
話人「造假」「偶然會環境所造成不壞」的証據就未見影,得把口齋翕。真係「有本事就拎出嚟同我講」
beebeechan

屍體沒有腐化,的確很少見,但時有發生,以往民智未開,在不同 ...

所謂神蹟都可以人為辦得到。

抽刀斷水 2023/5/28 11:53 提交

「 可以人為辦得到」與「冇人為也得到」係兩件好唔同既事嚟。
抽刀斷水
密蘇里州個修女又用咗乜方法排除蛆虫霉菌咁呢?
呢啲方法係易過借火?

未有腐化的屍身就真真實實咁 ...
beebeechan 發表於 2023/5/28 11:58

係咪可以毫無保留咁將條屍身交畀科學家分析呢?抑或要保護呢個「秘密」,繼續成為「神蹟」之一?教會方面會點選擇呢?
beebeechan
係咪可以毫無保留咁將條屍身交畀科學家分析呢?抑或要保護呢個「秘密」,繼續成為「神蹟」之一?教 ...
抽刀斷水 2023/5/28 12:45 提交

我講到保存屍體不腐既方法易到好似放渣鹽去醃咸魚咁。
今日科技上用來保持老毛、史太林、列寧條屍不腐既方法和材料….無一樣在修女埋葬地上搵到這是人為保存屍體的証明。
beebeechan
係咪可以毫無保留咁將條屍身交畀科學家分析呢?
抽刀斷水 2023/5/28 12:45 提交

如果有條女告你強姦過佢。表面証供、人証物証乜都無…….都可以拉你上庭審一餐。係咪咁都得?