leefeng

5 Chinese Cities You Won't Believe They are in China!

TOP 100 Places to Visit in CHINA 中国最美的100个地方

抽刀斷水
回覆 1# leefeng

中共“宗教中國化”大動作:沙甸大清真寺面臨拆改 (voacantonese.com)

唔知係咪真係拆呢?
leefeng
回覆  leefeng

唔知係咪真係拆呢?
抽刀斷水 發表於 2023/8/5 14:18

連結內是美國之音的新聞,有美國和法輪功背景,我看見裡面間清真寺同我視頻裡面果間是同一樣的,應該是同一間。
5 Chinese Cities You Won't Believe They are in China也是剛剛Aug 4 才上youtube的,
究竟誰是真,誰是假,就要靠我們自己腦補一下了!

.
抽刀斷水
回覆 3# leefeng

寒冬杂志:云南纳家营清真寺的”中国化“改造重新开始 – 博讯新闻网 (boxun.com)

看來是真的,圓頂改為中式屋簷。
beebeechan
又武警又解放軍....應該唔需要太多腦力

beebeechan
其實好簡單, 只要肯被國家歸入為景區, 收入場費, 上繳地區幹部,
咁乜野塔, 圓頂, 十字架, 佛像都唔會係太高, 有危險架喇
再加高啲都可以唄
leefeng
其實好簡單, 只要肯被國家歸入為景區, 收入場費, 上繳地區幹部,
咁乜野塔, 圓頂, 十字架, 佛像都唔會係太高 ...
beebeechan 發表於 2023/8/6 22:44

十字架括括埋埋咁多信徒血汗钱,可以起个高过巴西既耶稣,肯被國家歸入為景區, 收入場費, 上繳地區幹部, 都唔會係太高, 有危險架喇!
leefeng
回覆  leefeng

看來是真的,圓頂改為中式屋簷。
抽刀斷水 發表於 2023/8/6 21:13

入鄉隨俗,性母應該要以中國潘金蓮大媽形像出現在教堂,才符合實際的中國化!
leefeng
又武警又解放軍....應該唔需要太多腦力
beebeechan 發表於 2023/8/6 21:30

為保障人民安全,防止人肉炸彈,炸到市民血肉橫飛,出動武警同解放軍咁大陣仗,唔知有冇收入場費?
beebeechan
為保障人民安全,防止人肉炸彈,炸到市民血肉橫飛,出動武警同解放軍咁大陣仗,唔知有冇收入場費?:閃閃 ...
leefeng 發表於 2023/8/6 23:39

係喲.....班武警圍寺, 係怕班回教徒用人肉炸彈炸佢地既清真寺....係保護文物?
(你真白膠痴)

你發埋啲咁白痴既帖, 亞爺唔出糧(五毛)俾你架哩
leefeng
係喲.....班武警圍寺, 係怕班回教徒用人肉炸彈炸佢地既清真寺....係保護文物?
(你真白膠痴)

你發埋啲咁 ...
beebeechan 發表於 2023/8/7 00:06

回教徒唔會用人肉炸彈炸佢地既清真寺,
但恐怖黑道暴力分子有發生過吖馬!

佢地叫做聖戰,同基督教一樣,自私地用別人條命來成全這些教的存在。

原来你真係白膠痴到唔知2014年烏魯木齊火車南站暴力恐怖襲擊案件?

.
beebeechan
原来你真係白膠痴到唔知2014年烏魯木齊火車南站暴力恐怖襲擊案件?
leefeng 發表於 2023/8/7 01:16

係喎, 咁捉哂啲回教徒去「再教育營」,, 咁就好安全勒
leefeng
beebeechan 發表於 2023/8/7 01:28

應更正為「恐怖份子再教育營」,
為咗人民和社會安寧,中共真是費煞苦心了!
咦?中共不是只用槍桿的嗎?
浪費國家同人民的納稅金“再教育”幹什麼呢?

.
leefeng

不知香港捉哂啲黃屍黑暴基督教徒去坐監,
香港人民會唔會覺得好安全勒?有冇人答?

.
leefeng
不知香港捉哂啲黃屍黑暴基督教徒去坐監,
香港人民會唔會覺得好安全勒?有冇人答?
...
leefeng 發表於 2023/8/7 02:18

如果“黃屍黑暴基督教徒”咁正義有理的話…
香港人反什麼【暴】?

新疆同理,新疆人民反什麼恐怖份子?

新疆通缉11名恐怖分子 其参与8起暴力恐怖案件

http://fj.sohu.com/20130703/n380606252.shtml

.
leefeng

你才真是白膠痴,冇得醫!
beebeechan
為咗人民和社會安寧,中共真是費煞苦心了!
咦?中共不是只用槍桿的嗎? ...
leefeng 發表於 2023/8/7 02:12

「教育營」既「師」「生」比例, 機乎一對一...
優質教育囉
beebeechan

leefeng 2023/8/7 02:12 提交

營中爆滿。豈不是維吾爾族男子,人人皆恐怖?
leefeng
營中爆滿。豈不是維吾爾族男子,人人皆恐怖?
beebeechan 發表於 2023/8/7 02:55

治亂世要用重典!
嘥米飯去再教育的確恐怖,想民心不恐怖,
除了學泰國砍手砍腳,應該學下新加坡和馬来西亜的法律,肯定有人權,又不恐怖了!
中共應該採用,香港加多呢條法律,保證新疆恐怖份子,和欺善怕悪的黃屍會自動消失!
拋垃圾也要打?
黃屍攪到香港满街垃圾,肯定要被打到死為止咯!

乱丢垃圾会被鞭刑?带你一次过了解新加坡鞭刑!

兩下皮開肉綻,三下進入昏迷休克,新加坡馬來西亞鞭刑刑罰是怎麼打的

新加坡鞭刑全流程,極少人能扛住6鞭,囚犯寧願坐牢也不願挨鞭子

新加坡“鞭刑”全過程公開!只因屁股太小 一人每次最多只罰24下!沒有人能抗住6下?

beebeechan
治亂世要用重典!

leefeng 發表於 2023/8/7 06:40

中國係咪幾亂世?
武警在大城巡邏都要手執「重典」?