抽刀斷水
唔好打到掛九號波啦,好多人有危險,生靈涂炭呀。

亞孟。
抽刀斷水
弊,黃昏6:20真係掛咗九號風球添。

禱告泡湯了,要諗諗咩解釋先~
哈佛專家
九號風球及十號風球證明共產黨及特區政府作惡多端,所以天公發怒,要製造颱風示警。
抽刀斷水
但係特首李家超都係教徒黎喎,自己友黎架。

同埋做乜要其他香港人代為受罪喎。
哈佛專家
李家超背叛耶穌基督,出賣耶穌基督的寶血給共產黨,天主當然說"不"。

李家超都受罪,許多香港人跟風支持共產黨,當然也有罪。
抽刀斷水
回覆 5# 哈佛專家

天主如果係明辨是非,咁就唔應該懲罰埋某啲香港人啦。
哈佛專家
因為天主唔喜歡共產黨,而且天主可能要搞株連法。
beebeechan
唔好打到掛九號波啦,好多人有危險,生靈涂炭呀。

亞孟。
抽刀斷水 發表於 2023/9/1 16:31

老子唔係教你: 你做好你既芻狗角色喇
抽刀斷水
回覆 8# beebeechan

我祈求緊天主喎,又關老子咩事?

你越來越九唔搭八了。
beebeechan
回覆  beebeechan

我祈求緊天主喎,又關老子咩事?

你越來越九唔搭八了。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/9/1 22:15

你都好哈佛,一時觀音, 二時耶穌
你就朝老暮天
旁觀者
回覆  beebeechan
你越來越九唔搭八了。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/9/1 22:15

牠只是個插科打諢的丑角而已.
哈佛專家
抽刀斷水兄向天主禱告有一半好靈。香港掛九號波及十號波,好快就唔再掛勒。係咪好靈??
抽刀斷水
你都好哈佛,一時觀音, 二時耶穌
你就朝老暮天
beebeechan 發表於 2023/9/1 22:35

我一直都係慕道者,唔係你以為我係乜?
抽刀斷水
抽刀斷水兄向天主禱告有一半好靈。香港掛九號波及十號波,好快就唔再掛勒。係咪好靈?? ...
哈佛專家 發表於 2023/9/2 17:34

我個禱告係唔掛九號風球喎,點知九號十號都掛埋,你仲好話佢好靈?快啲諗個合理解釋啦。
抽刀斷水
颱風蘇拉一天兩度登陸廣東 香港75人受傷
The Central News Agency 中央通訊社
2023年9月2日 週六 下午4:55
(中央社台北2日電)颱風蘇拉昨天侵襲中國大陸廣東、香港、澳門,今天凌晨3時30分在珠海登陸後,下午1時50分又在陽江登陸,威力已轉弱。截至目前,廣東深圳市傳出1死2傷;香港75人受傷。

綜合陸港媒報導,強烈颱風蘇拉威力驚人,原本被視為1949年以來侵襲廣東珠江三角洲最強颱風。廣東當局提升防風應急回應為最高級,截至1日上午10時,全省提前轉移危險區域人員78萬5155人;相鄰的福建省也轉移16.16萬人。

香港天文台昨晚8時許改掛最高級的10號颶風信號,蘇拉挾帶的狂風暴雨致使多處浸水,今天凌晨1時逐漸減弱。

香港醫管局表示,截至2日上午11時40分,共75名市民,分別為41男34女,在颱風期間受傷,前往公立醫院急症室求診。截至中午12時,港府共收到超過1200件樹倒報告。

蘇拉原本直撲深圳市,昨天傍晚5時40分許,深圳福田區北環大道上,路邊多棵樹木被強風吹倒,其中一輛汽車被樹砸中,造成1死2傷。

蘇拉後來又轉向,今天淩晨3時30分前後,在廣東珠海南部沿海登陸,中心附近最大風力14級,8級風半徑約110公里,威力逐漸減弱。

今天下午1時50分前後,沿著海岸行進的蘇拉再次登陸廣東陽江海陵島,登陸時中心附近最大風力10級。

中國中央氣象台預計,蘇拉今天將以每小時10至15公里的速度向西偏南方向移動,強度逐漸減弱,並向雷州半島東部近海靠近。

迄今,廣東尚未有進一步傷亡報告。截至早上9時,珠海全市樹倒逾1300棵,21輛車損毀,沿海部分路段出現海水漫堤險情,另有東澳島一浮動碼頭損毀。(編輯:楊昇儒)1120902

https://tw.news.yahoo.com/%E9%A2 ... 2%B7-085530076.html
哈佛專家
你去問耶穌啦
抽刀斷水
禱告唔係同耶穌溝通既途徑咩?
beebeechan
我一直都係慕道者,唔係你以為我係乜?
抽刀斷水 發表於 2023/9/2 19:24

一早講咗, 你係「冒」道 (冒牌嗰冒)
抽刀斷水
回覆 18# beebeechan

你係撒殫吧。
哈佛專家
我唔識答你的問題