沙文
琴晚,本來老婆如常校水界我沖涼,開咗水之後佢細佬打來講佢老豆bodycheck result唔掂,講咗唔知幾耐,唔記得閂水喉要驚動我沙三少,幸好冇釀成又一次大洪水剝天主棚牙。從前民智未開,人不但要信教,仲要老婆/侍婢校水沖涼,幾千年過去了,基本上仍然都係咁, 點解我都係未見過AI調節水溫及水滿自動停,任我浸幾耐都係72.23攝氏恆溫的沖涼缸?

芝實士話佢唔知天國幾時來,但係又話而家返去為各位準備公屋,

約14:2        在我父的家裡、有許多住處.若是沒有、我就早已告訴你們了.我去原是為你們預備地方去。

我有點curious, 佢唔知project幾時deadline,咁點規劃這個地產項目呢? 連訂幾多建材都冇數計喎?

由主後33年開始,建築規格唔知更迭咗幾多代,最先起好的屋而家已經冇人肯住,入到天國分配一間屋冇插穌要點油燈,大概您唔會制卦?所以這個機制會每隔若幹時間就摃冧佢重新再起過。
當初開始時,應該係羅馬佬建築style. 唔係屋企沖涼,一律去沖涼館順便social. 但發展到現代又話科學昌明一日千
,竟然仲係要人手set水溫閂水喉。
經書透露天國detail好少,在唔清楚有咩service/ facilities之前要顧客作出決定,唔能夠算係好的marketing tactics.
若果天國聽日降臨,會唔會都係沖涼缸冇得自動水溫閂水喉兼有heater恆溫,咁咪要分配天使畀我地做姐姐?每人幾多個天使好呢?
抽刀斷水
天國降臨後,可能連涼都唔駛沖,叫天使姐姐幫你舐,好似貓咁。

沙文
我隻貓而家有時都舐我頭髮啦, 咁天國有咩咁特色呀?
beebeechan
沙文 發表於 2024/1/23 11:33

或者根本唔使舐
你心想有高潮時便會屙格蔘到..爽
(而且係「不求人」,, 打牌都加番喇)
沙文
回覆 4# beebeechan
係呀,我一諗“我係天主”,佢就即時禪讓畀我做
beebeechan
回覆  beebeechan
係呀,我一諗“我係天主”,佢就即時禪讓畀我做
沙文 2024/1/23 12:49 提交

老荳錫亞仔
都會俾你過下癮既
沙文
咁就得嘞。阿仔賴死唔放手,老豆就宣報退位
抽刀斷水
沙文 發表於 2024/1/23 11:33

而家貓舐完頭髮你唔再洗頭喇咩?
沙文
都試過趕時間冇洗,落小小gel算9數
beebeechan
都試過趕時間冇洗,落小小gel算9數
沙文 發表於 2024/1/24 02:32

唔洗, 都會自動gel喇
沙文
這個係洗者約翰裝,喺貴教都幾popular
beebeechan
這個係洗者約翰裝,喺貴教都幾popular
沙文 發表於 2024/1/24 03:06

當年若翰成日在約旦河開檔, 洗剪吹全套
佢皮膚頭髮乾淨過你
沙文
我唔食蝗蟲咁L核突, 野人先至食啲咁嘅嘢掛
日日食蝗蟲, 水洗都唔清
沙文
蝦係喎,神父施洗都係學佢,點解神父又唔跟佢食蝗蟲呢?
沙文
這是天主定的...施洗要食蝗蟲。

你可問點解要咁?

打個比喻, 香港要當問責司長都要求不能有外國國藉, 要中國藉喇。
有外國藉與當司長能力有關係嗎?
即使無, 都要咁。。因為中央亞爺話事。
沙文
信仰, 係滴水穿石嘅事工, 解答到我這個疑問 , 就幫我向天主教邁進一小步啦
beebeechan
信仰, 係滴水穿石嘅事工, 解答到我這個疑問 , 就幫我向天主教邁進一小步啦
沙文 發表於 2024/1/25 12:44

滴水唔掂, 你呢種要開水炮先得

舊經書中只係話敬拜上主就割賓周皮, 無話要食蝗虫喎
沙文
唔係喎, 經書話明蝗蟲係食得嘅, 而龍蝦係唔食得嘅

11:22        其中有蝗蟲、螞蚱、蟋蟀、與其類.蚱蜢、與其類.這些你們都可以喫。
11:10凡在海裡、河裡、並一切水裡游動的活物、無翅無鱗的、你們都當以為可憎.
11:11這些無翅無鱗以為可憎的、你們不可喫他的肉、死的也當以為可憎。

但係貴教就唔食蝗蟲食龍蝦
https://www.thestar.com/news/wor ... 1-5067d0268a3d.html

咁咪即係將律法反轉嚟做, 就係成全律法, 所以, 應該唔准神父唔娶老婆先至啱
若果有個別神父因為樣衰搵唔到老婆, 就由聖教會assign一個修女畀佢
beebeechan
但係貴教就唔食蝗蟲食龍蝦
https://www.thestar.com/news/wor ... 1-5067d0268a3d.html

沙文 發表於 2024/1/29 06:27

宗徒大事錄中, 神就用個大布袋話俾阿一哥知:你哋乜都食得
沙文

阿穌夠話人一定要娶老婆

『因此,人要離開父母,與妻子聯合,二人成為一體。』這經你們沒有念過嗎?