Jennifer
如題...有冇人睇過?
我剛剛買了5月份的...內容沒有什麼特別 (意思是一些「意料之內」的宣教見證文章、訪問等等...)最有趣的是尾頁的1-2版分類廣告...連「減肥公司」都有, 該公司還叫「青草地」(green pastures), 「天使心」還於很多廣告裡附上聖經金句...

我點都唔信世界上有減肥公司是有「良心」的...不要以為改個基教名, 加句金句就可以令人以為你的減肥療程可信先得架...
抽刀斷水
原帖由 Jennifer 於 2008-5-26 16:34 發表
如題...有冇人睇過?
我剛剛買了5月份的...內容沒有什麼特別 (意思是一些「意料之內」的宣教見證文章、訪問等等...)最有趣的是尾頁的1-2版分類廣告...連「減肥公司」都有, 該公司還叫「青草地」(green pastures), 「天 ...

何故如此「破費」?
prussianz
原帖由 Jennifer 於 2008-5-26 16:34 發表
如題...有冇人睇過?
我剛剛買了5月份的...內容沒有什麼特別 (意思是一些「意料之內」的宣教見證文章、訪問等等...)最有趣的是尾頁的1-2版分類廣告...連「減肥公司」都有, 該公司還叫「青草地」(green pastures), 「天 ...

any 奇文 there-in ? if yes , then , i suggest to post them out to 共賞

ThANKs

prussianz
如題...有冇人睇過?

減肥療程 .........

o k ,
since : ::::::::::
.1. i am a man
.2. i am as lean as a beam
so ,
so
sorry, i can not have any thing best to suggest

---------

but yet ,
i would like2suggest you to ......... going mountaineering ,
行 山,

行 山 = 做運動 + 出大汗,減 水 [月重]

行 山 = somewhat 中國哲學,王道,比較正氣

but ,
but ,
but ,  
..................
我會建議 : ::::::::::
---------
.1.
-
when 行山 ,
帶 雨傘 or
帶 寬邊帽,
-
太陽油 ?? 對不起,盡信太陽油 ,不如無 太陽油
---------
.2.
-
行山 行大路,免冒險
-
鼠年,可能 不利 女士,尤其是香港女子
-
鼠年以來,@香港  , 那麼多 死人大案,幾乎 每一單 都是 : : 死了的 都是 女士,
too co-incidentally ,
too noticeably , not such previously

因此,每個女士,尤其是香港女子 , 如無必要,請免冒險

Jennifer
見佢地成日都話自己機構冇錢, 咪當做下善事lor
龍井樹
仲有以斯帖美容....

時代唔同,審美標準都唔同,又冇圖片或照片睇,都唔知以斯帖王后點靚法,會唔會好似唐朝美女一樣係肥婆?

教會陰盛陽衰,搵女人錢加入教會真係商機無限,加埋保險啊、傳銷啊果 d,耶穌睇見都會話:「我的殿必稱為禱告的殿;你們倒使它成為賊窩了。」(太二十一:13)

Jennifer
美容院用咩名都冇所謂...最緊要老實jei...
其實教會裡面o既人成日諗住幫襯番自己弟兄姊妹會好d, 只會比自己更容易受傷害lor
prussianz
原帖由 Jennifer 於 2008-5-27 09:16 發表
見佢地成日都話自己機構冇錢, 咪當做下善事lor

do you know any wind of the salaries level in the churches[[hk]] e.t.c. ?

ThANKs

龍井樹
人家以耶經人物做招牌,就是針對教徒以他們作市場定位。

既是弟兄姊妹,又怎麼會以金錢作交易呢?愛是用錢來衡量的嗎?彼此相愛不是教徒的最大誡命嗎?就因為信同一部經書的同一個故事角色,兩個陌生人忽然不計算代價,忽然相愛起來了嗎?愛,或人倫關係,需要花時間去建立和經營。跟陌生人談戀愛,不受傷害才怪呢!

ctaya
如題...有冇人睇過?

有沒有吳宣倫的未日論?
Jennifer
有啊!還有報導馬灣方舟公園的進展, 又係叫人捐$$ lor
Jennifer
我不反對教徒之間有「生意來往」,其實如果交易公平,貨真價實的話,雙方是否教徒並不重要。但我最反感的是以「基督教」作為生意的包裝手法,使人「誤」以為基督徒必為「老實商人」。(「甘泉」乃一實例...)
龍井樹
事實上,如果是貨真價實的生意往來,你也不會在乎對方是否教徒對不對?選擇教徒光顧,或是標榜公司由教徒開設,動機很明顯,就是說教徒的品格操守比非教徒優勝。
Jennifer
是"Q" o麥品質保證
匿名
原帖由 龍井樹 於 2008-5-27 09:33 發表
仲有以斯帖美容....

時代唔同,審美標準都唔同,又冇圖片或照片睇,都唔知以斯帖王后點靚法,會唔會好似唐朝美女一樣係肥婆?

教會陰盛陽衰,搵女人錢加入教會真係商機無限,加埋保險啊、傳銷啊果 d,耶穌睇見都會話:「我的殿必稱為 ...

由於教會陰盛陽衰, 返教會扮得靚有鬼睇咩????
我返平安堂時穿了條短褲都比傳道人說我勾引教會弟兄,那班傻佬我見到佢地都想嘔
prussianz
原帖由 Guest from 202.64.125.x 於 2008-5-29 14:02 發表

我返平安堂時穿了條短褲都比傳道人說我勾引教會弟兄,那班傻佬我見到佢地都想嘔

interEsting situation

interEsting commenting

cheers ThANK ye
prussianz
如題...有冇人睇過?

according my own dictionary , the devil's dictionary ,

,,,,,「天使心」'''' 此一名字,充滿 意思
logic : :::::
: :
,,,,,使'''' in the sentence ,,,,,天使心'''' , may stand for the
,,,,,使'''' in the sentence ,,,,,使到你走火入魔 .... etc ''''

o k , sorry , apology

龍井樹
原帖由 Guest from 202.64.125.x 於 2008-5-29 14:02 發表

太可惜了,應該穿給我看。
Jennifer
我聽過有教會長執不喜詩班員染髮...講真,著住詩班袍嘅「金毛天使」又真係...
prussianz
原帖由 Jennifer 於 2008-5-29 17:53 發表
我聽過有教會長執不喜詩班員染髮...講真,著住詩班袍嘅「金毛天使」又真係...

早晨,

請問 : :::::

這種 不喜嘅情形 ......... common ??

教會長執.etc 有否 提供 ,,,,,意見'''' or ,,,,,建議'''' ??

有否 明文 禁止 ??

ThANKs