抽刀斷水
方舟展覽館即將啟用
影音使團發公開信籌千五萬

時代論壇  影音使團向全港教會及信徒發出公開信,提到香港首個挪亞方舟主題館將於大約八十天後落成啟用,該團現希望在兩個月內,籌集一千五百萬元奉獻金,將該個提供生命教育的休憩方舟展覽館,提升為擁有多元化福音信息的屬靈方舟,成為基督徒集體向世界見證的地方。

1500萬元經費,包括以下項目:

擴建福音內容供應總部及發展人力資源,籌募250萬元; 添置高效率福音製作系統,籌募315萬元; 擴建及持續發展六大福音內容供應系統,籌募600萬元; 「創世電視」九月份之平台管理、營運費及節目製作費,籌募160萬元;
  • 九月份同工薪酬,籌募175萬元。

抽按:原來每個月燒錢紙175萬,難怪經常要籌款啦。

差D唔記得條link: http://www.media.org.hk/email/20080917/index.asp
祝以瑪內利!
林夕
敛财的好机会!!!
Jom
.................................一個題目,成十個sectors出黎乞budget....

睇黎我真係入錯行........

亦應驗咗上代歌神所唱"做老千梗好搵過皇帝"........
HTBROKE1
只能說,最近的錢真的好賺。~
Jom
睇完呢個post我落咗街買餸,係公司手執白扇既我一路行一路計,如果既個budget經我過目,我肯定佢一個崩都攞唔到...

- 擴建福音內容供應總部及發展人力資源,籌募250萬元
擴建福音內容供應總部:近年入會羊仔年年漸少,要擴建唔係唔得,做個forecasting黎睇吓先,咪一陣錢洗咗又無效果,老耶詐型就謂;
發展人力資源:...喂,乜野係發展人力資源??加人工?定係好學唔學學政府請班人返黎研究吓請班乜野人好呀?班部門主管全部家企有白事唔得閒做呢樣野呀?定係上個月無出俾佢地呀?? 你地有咁多閒人老耶個pool度無咁多閒米呀...

- 添置高效率福音製作系統,籌募315萬元
添置高效率福音製作系統:而家用緊既好過時咩?清單都無張又話買乜又話買物,list清楚各要買既器材同原因,老耶會考慮架啦,唔係買咗返黎無用咁點算,你賠呀?

- 擴建及持續發展六大福音內容供應系統,籌募600萬元
耶經有update過咩?做咗成二千年reaserch重唔夠呀??個system裝咗幾耐呀?上次裝唔係經已join咗maintaince咩?call 返個server controller返黎叫佢攪啦,俾咗錢架...

-「創世電視」九月份之平台管理、營運費及節目製作費,籌募160萬元
理由同"擴建福音內容供應總部"一樣,俾到個forecasting先再討論,野做唔到錢又照洗,無呀...

- 九月份同工薪酬,籌募175萬元。
基於你地係出老耶糧既,而又話要積財富放天國,阿老耶經已全部轉返去天堂你地各自既戶口架啦,唔好話無講你地知呀.一陣出去簽埋糧單黎呀.
旁觀者
屁眼教主移鼠向妖徒保證,求他做皇帝都可以:
        「凡你們禱告祈求的,無論是甚麼,只要信是得著的,就必得著。」馬可》11:22
        「影音使團」這幫傢伙日日用魚翅「攮」口都得,根本用不著向社會乞討(而且是獅子大開口)。