prussianz
原帖由 dennis9999 於 2008-12-25 00:18 發表
「宗教」以外的世界是有趣的

能做的事太多了…
上網,運動、看比賽(各種球賽?)
還有玩明信片或是出門旅遊啥的…都可以「打發時間」

http://www.douban.com/
豆瓣
http://www.douban.com/group/Post_tw.mo.hk/
《明信 ...

````` 不返教會,時間如何打發? """"

go to exchristian.hk !!!

天佑
離教後時間如何打發? 這是離教者自行的選擇, 可以選擇用其他活動填滿這些空閒時間, 也可以什麼都不去幹, 最重要是, 現在的時間是離教者自己的了, 他喜歡幹什麼或什麼都不幹也可以, 因為他們才是自己時間的主
撻Q猛男
最正是一早起身跑步,跑完番嚟同屋企人嘆早茶,當嘆到咁上下崇拜完咗D人嚟揾位,但都被一班以前信過但現在不信的衰人坐滿了!
lamdragon
不返教會,時間如何打發?
抽刀斷水 發表於 2008/11/8 18:47

1. 做有意義的事,例如眼見基督天主邪教在港作孽,就一齊去抗爭,造福人群!
    請幫手去信教育局 lamdragon
2. 學習新事物,新科技,搞創作
    我們的處男作 - 小電影 lamdragon
3. 認識科學與真理
    e.g. 演化學說, 無神論
4. 個网絡警察,捉拿壞份子
    邪教徒遊客 203.198.32.x 匿名入 ... lamdragon
5. 搵朋友,志同道合者 (當然唔係作惡的邪教天主基督徒)
    此處有沒有同性戀者或雙性戀者 ... lamdragon
6. 偷得浮生半日閒,不到邪教會,就大把時間上网寫下嘢...
    http://exchristian.hk/forum/
rockman.netto

_
Nomad
星期天?
上班,到實驗室修理儀器。   >_<
rockman.netto

_
係啦, 想唔到原來冇返教會既日子係咁唔慣, 一到時間, 自己就會想,到以前呢個時間係做緊咩

希望快d 搵到其他野替代就good 啦
lamdragon
抽多點時間上遊訪高登國~
高登國為網民準備系列的旅遊和宗教活動,歡迎參加。
rockman.netto 發表於 2009/2/28 20:28

我都去............................................
匿名
一時唔慣姐,當您多野做到24小時都唔夠用,您就唔會咁諗嫁喇,
世界好大0既,跳出框框,您會發現更多。
匿名
可以聽古典音樂。視乎閣下的興趣,找適合的作曲家聽。圖書館有古典音樂CD,YOUTUBE都有。
takas
真係好睇你興趣咖喎

星期六晚玩夜啲又得, 星期日瞓晏啲
或者星期日去海灘游水, 或者行下山
再唔係可以去報 course 學嘢

喺香港, 有太多嘢可以做, 有多少少時間都可以好好用
Sherlock, M.D.
該帖被屏蔽
近來都打算去工聯會學影相, 睇下報唔報到岩時間
erictse2
加入前基督教互聯網支緩
戎月
看看書~閱讀,是我認為最美好的事
寫文章啦~呵呵,鍛鍊自己的國文造詣,
(寫啥都行啊~像我就寫過恐怖小說..還有..色情小說~還自己附插圖咧XD)
還有畫圖~唱歌~聽音樂等等...跳舞也行

反正就是睡覺都比上教會好得多!!
周公OnLine--離教者的遠征--登入新伺服器:台灣
debbieyik
買了明年2月的貝多芬, 香港小交響樂團
龍井樹
37# debbieyik

明年2月?還有三個月怎麼辦?