匿名
原帖由 抽刀斷水 於 2008-7-16 00:28 發表
咪咁灰啦,在我看來,你的煩惱源自:「朋友打黎叫我返教會,我又唔同得佢講得我唔想返」。

假如勉強三、四個星期已很down,那麼你要勉強自己三、四年,甚至三、四十年嗎?決定都是由你自己吧。

題外話,一些網友其實都勉強自己做乖 ...

一些(網友)其實都勉強自己做乖乖教徒的身份,其實心底已不斷覺得這個宗教不可信、甚至反感。
一些(反基)其實都渴望自己做乖乖教徒的身份,其實心底已不斷覺得這個宗教可信、不過又享受罪中之樂...被罪纏住身不由己。
匿名
原帖由 沙文 於 2008-7-18 23:15 發表
係我問嘢而有人感到被擺上枱

反基仔自己人都不同心,難成氣候!
Nomad
又的確!
看著教會網上網外都四周找潮童和暴民耍賴,持著信仰牌照四處搞事扮聖潔
再不然一邊玩女人玩完就扮懺悔繼續過耶勝耶會穌哥式的聖潔生活

就真是寧可繼續回家讀書受莫須有之罪。
匿名
反基私底下亂攪男女關係...自己一邊玩女人一邊又高呼牧師淫賤...更說受教會逼害!
Puppet
原帖由 Guest from 203.198.32.x 於 2009-1-10 13:53 發表
反基私底下亂攪男女關係...自己一邊玩女人一邊又高呼牧師淫賤...更說受教會逼害!

他們沒有找到絕對的道德,亦沒有宣稱自己找到了
反而基督徒聲稱自己找到了
這才構成迷思
prussianz
原帖由 Guest from 203.198.32.x 於 2009-1-9 11:46 發表

反基仔自己人都不同心,難成氣候!

你 說 得 絕對 對極,!!!

ThANKs

[img]http://tbn3.google.com/images?q=tbn:u55rHSf_3hIobM:

[/img]

匿名
決志後先發現自己比決志前軟弱左,咁決志黎做咩?
( 僧痣葦)信佛後先發現自己比信佛前軟弱左,咁信佛黎做咩?
prussianz
決志後先發現自己比決志前軟弱左,咁決志黎做咩?
( 僧痣葦)信佛後先發現自己比信佛前軟弱左,咁信佛黎做咩?
Guest from 203.198.32.x 發表於 2009/1/11 15:33

證據,!!!! 請,!!

否則,請,不要狗up,狗!! 基狗!!!! 基教走狗!!!!!!!!!
匿名

證據?....比咗你又要刪...刪了又要再追問............超!
NobleScarlet

證據?....比咗你又要刪...刪了又要再追問............超!
Guest from 203.198.32.x 發表於 2009/1/15 15:38

人家問有關曾志偉先生的證據,你被刪的是洗版留言,風馬牛不相及的事,你也可以拉上關係?
匿名
我留的正是曾志偉去嫖的證據,你唔知咁多就最好咪多聲嘞!
伊莎貝拉
116# NobleScarlet

當然可以,因為有人覺得自己說的就是真理,一個也不能少!!
Guest from 203.198.32.x 發表於 2009/1/15 15:59

他是問曾先生信佛後變得更軟弱的證據,那跟他去召妓有甚麼關係?

信佛的人不可以有性生活的嗎?
佛教有色戒,但他又沒出家,做不齊那些戒律不是甚麼大事啊!
剛才還封了我入來........是否開過會後又比我再入來呀!

我一人入來,你們卻嚇到要成群出動.................但都打我唔贏!.....刪..刪...刪................一於做駝鳥........駝鳥神功......呵呵呵!
這裏是既主觀...又雙重標準的地方....不能令人玩得盡興!玩來都冇癮................................ Guest from 203.198.32.x 發表於 2009/1/15 16:44

刪的是洗版留言,跟討論沒有關係。

如果真的想繼續討論,請留有意義、有論點的留言。

如果只是想有人認同你,大可返回基教版。
Puppet
Guest from 203.198.32.x 發表於 2009/1/15 15:59

看來你就是那相關性工作者罷?